Отговори
# 180
Здравейте и от мен:)

Аз кафето го спрях 2 месеца преди да забременея (предимно заради цигарите). От седмица обаче ми се пие и не се ограничавам. По половин чаша сутрин си позволявам. Иначе заспивам на работа hahaha

Не съм от най-големите фенове на колата, но и преди, и сега изведнъж ме обзема жажда за кола. Мисля че е заради кръвното ми. Когато ми се пие, пия. Но това се случва сигурно веднъж месечно.  Моя приятелка - химик обаче, е твърдо против. Каза, че с кола само си чисти фугите в банята.

-Petia-, за мен козунаците са висш пилотаж Simple Smile Поздравления за усилията

За коланите - от третия месец спрях да слагам. Дори не знаех, че има за бременни.

Anni0422,  newsm59

mimi_9, ако имаш време, Ла Лече Лига имат курсове само за кърмене, както и Националната асоциация в подкрепа на кърменето. И двете организации, при нужда, изпращат консултант в дома(след раждането).

ku4o, цветята ти са прекрасни!

Sophie PP, честити stork-girl

Хубава седмица  bouquet

# 181
Здравейте  мами Simple Smile
 Анни , Честит Рожден Ден!!! Жива, здрава и много щастлива мама   bouquet
 Ку4о много хубава градинка имаш. Аз бучкам всевъзможни цветя в саксийки на терасата, за да си създам същото усещане Simple Smile Но на въздух си е друго .
 Момичета , аз май ще ида до доктора без час, че имам неразположение. Дали ще ме приеме така?

# 182
според мен ще те приеме..успех и всичко да е наред

# 183
Ку4о много хубава градинка Simple Smile   bouquet
Аз съм си вързала червен конец още преди няколко месеца, защото имам една съседка - повлекана, с която имахме проблеми, а да не ви казвам колко е знаеща в клетвите.  ooooh!
Сложила съм си я под една гривна и рядко се вижда.
Аз бях спряла кафето, ама мисля да започна да пия по едно сутрин слабичко Simple Smile много  обичам аромата рано рано    Coffee
soho doll  - честита ви първа покупка за малката бебка Simple Smile и аз не мисля да я обличам само в розови и бонбонести дрешки, но като знам, че ще получа сигурно ще правя някой друг компромис   Confused
Мая 191  и аз мисля, че ако се обадиш и кажеш, че си с неразположения ще те види, как ще те остави така  newsm78

# 184
Танище, леглото е много хубаво. Същото преди 5 месеца си купи моя близка, която успешно го ползва. Аз също бих купила същото, но единственото нещо което ще ползваме от баткото е само леглото. Купено е от магазин щъркел и пак е с две решетки и шкаф за дрехите. Беше ми много удобно, има функция да се махната решетките и две от плоскостите, които го правят дълбоко и става на малко единично легло.
Аз си хапвам ягоди доста често, много ги обичам.
За костюмите с животински мотиви, не ги харесвам категорично. Никога не съм си обличала детето с подобен костюм. Бих го направила само ако има определена роля в детската градина или нещо такова.
Искам да купя за бебока, когато му дойде времето чаршафи на ТАС, но бебешките които има на сайта са с размери за нормално единично легло.  Sad

# 185
  • София
Мими_9, това е турска фирма, нали? Какви са цените долу - горе? Не знам по принцип ли са толкова скъпи тези неща, но все попадам на някакви баснословни суми, от рода на 80лв. за висулка над леглото, 60 лв. за одеалце, за чаршафите да не говорим. Или не гледам където трябва, или имам прекалено големи изисквания, не знам. Но какво да направя, че никак не си падам по крещящи цветове с всевъзможни комбинации на зверчета и цветчета по тях. Всичките ли изчистени в бяло, бежово, бледичко изобщо, гони стотака за комплект?

# 186
  • До морето :)
Буболечето е добре, расте, докторът каза, че няма никакви забележки. Кантарът нещо ме плаши и не му имам доверие. Показва, че за 2 месеца съм качила 6 кг., а не ги усещам къде може да са чак толкова много.  Crossing Arms Вече съм 61кг. Иначе бебка продължава да е беба с пъпна връв между краката и вече взех д се съмнявам наистина дали е момиче.  hahaha Докторът каза, че така е много вероятно да се сбърка, но пък днес му се разкрачила специално, за да му покаже какво има и какво няма.  Joy Изписа ми Магнерот 2х1, профилактично, заради това, е постоянно вдигам малката, а и защото организма вече имал по-голяма нужда от него. Питах го за умората, че съм много уморена - рече "Пролетна умора, повече витамини!" Ми аз на зеленчуци живея.  hahaha

За ягодите - ям без капка угризение.

Сонка, дано са те приели без час и всичко да е минало гладко.  Praynig

Кучо, и аз съм на вълна градинки, тези дни трябва да си посея петуниите, които се оказаха латинки.  Mr. Green

# 187
  • Gone with the wind
ЕЕЕЕЕЕЕЕ, Лече, браво за хубавите новини. сега чакам и Сонката да се похвали, че са я взели, а след 10на дни и с добри резултати  fingerscrossed

Искрено се разсмях с петуниите, дет станали на латинки  Mr. Green Разликата в размерът и въобще видът на семената е от земята до небето, та не знам как могат да се объркат  smile3532

едит - а по повод това на кой какво му се е прияло  Mr. Green

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 14:33 от ku4o

# 188
soho doll по принцип са си скъпички, но са много качествени. Сега гледах в сайта това http://tac-shop.com/za-vasheto-bebe-c-45.html и цените са доста добри. Ще видя някой ден да се разходя до някой техен магазин.
Освен ТАС много харесвам и нещата на minene, но и там ако не хвана някоя промоция са ми доста скъпички. Сега съм харесала едно памучно одеало,което е невероятно и е намалено на 50лв. Rolling Eyes
Правят много добри промоции,но нали не искам да купувам предварително и после ще се ядосвам само.

# 189
Искрено се разсмях с петуниите, дет станали на латинки  Mr. Green Разликата в размерът и въобще видът на семената е от земята до небето, та не знам как могат да се объркат  smile3532
С толкова любов си ги посадих. И нали за първа година сея семена (преди все разсад купувахме) и на опаковката пишеше петунии. И чакам аз петунии да поникнат. МъжО все повтаряше, че не били петунии това, накрая се оказа прав де. Сега се чудя къде да ги сея тези латинки. А пак ще трябва да взимаме разсад за петуниите.  Crossing Arms

# 190
Здравейте мацки Flutter  Да се оплача- много сме гадни хората понякога. А най ме е яд на жените, защото знаят за какво става въпрос. Тъй като при мойто АГ изследванията се взимат без час, а час дават само за преглед пред кабинета винаги е лудница. Аз не искам да ми отстъпват място, а само да се вляза когато ми е реда. Чакам тихо един час, че като почнат да идват едни и да се пререждат, че били за 5мин....ееее  #Cussing out Влязох за 1мин си издекламирах оплакванията, получих 1 рецепта и айде бягай ....Все пак да е жив и здрав доктора, че не ме върна.
  На връщане реших да се поглезя и си купих клинче, обички , плодчета за сокче...минах и през аптеката и  Sick портмонето празно. Незнам как ще се кара. Свикнала съм да взимам заплата месец за месец, а сега с тези болнични ще я закърша тотално. Но каквото дойде  Whistling
   Ку4о  smile3532   нямам думи. Това трябва да се покаже на мъжете . А относо  семената- нали уж размера нямал значение.
  Браво Лече, много се радвам Simple Smile Кантарът със сигурност лъже!!!! И аз съм почти колкото твойте килца. Гледам да не се меря често, за да не се стресирам. Виж ти  ми се развалил апетита  hahaha   Латинките са много по-готини от петунийте- по мое мнение де Simple Smile
  Аз трябва да готвя и да проскам, а така ме мързиииииии.....

# 191
Да се похваля и аз направих първата символична покупка за беб - шапчица иии подобие на терлички, не знам как се води. Исках да е нещо за главичката, че аз съм се родила нормално седалищно с краката напред, та малко от суеверие  Mr. Green Но определено ще изчакам с покупките на дрехи, че всички баби са се засили, пък няма смисъл да трупам:) Това го взех за собствен кеф  Mr. Green

# 192
За храненето по време на кърмене мога да споделя моя опит - определено при мен се оказа по-сложно, отколкото храненето по време на бременност. Бих казала, че няма разрешени и забранени храни ( разбира се, в умерени граници), но трябва да се следи реакцията на бебето след това. Черешите не ги препоръчват, защото създават напрежение в корема, а при малките бебета това засилва коликите. По същата причина не препоръчват и бобовите. Разбира се, ако човек ги яде, и вижда, че детето няма промяна в поведението, няма причина да ги избягва.

Виж за кафето ще си позволя да оспоря консултантката по кърмене. С първата си бременност си пих до край кафе, не съм имала никакви проблеми. Когато обаче почнах да кърмя, бързо установих, че след чаша кафе сутрин, и без друго ревящото и неспящо бебе става още по-ревящо и неспящо и го спрях. Така че това с резистентността поне при моето не се получи.

Ягодите са алерген, но те са алерген при захранването на бебето. Проблемът е във власинките, които по-трудно се смилат и често създават предпоставка за алергична реакция. Когато веднъж са преработени от организма на майката, няма никакъв проблем за бебето.

Забелването - което беше коментирано - при нас е малко болна тема. И аз го давах по малко при баня и бяхме стигнали до някъде, но от няколко месеца, вече може би и година, не ми дава да го пипна и идея си нямам на какъв хал е. Най-интересно ми е, че на запад не са и чували за такава процедура. Всички лекари на приятелките ми с момчета в чужбина им казват просто да мият добре и нищо  повече. Не знам защо у нас винаги се оказва, че не може да стане работата без хирургическа намеса ooooh! Имаше много препоръки да съм го водела да го дръпнат като бебе. Аз в крайна сметка реших, че ако ще се налага болезнена процедура, тя ще е болезнена и като бебе, и като по-голямо дете. От болката няма да избяга, поне ще опитаме да стане по естествен начин (е, не мога да си представя, че природата е създала нещо, което да няма как да се оправи по природен начин; още повече в такъв важен орган Peace)

# 193
Lulu, на моето пък нищо му нямаше от кафето, но аз започнах да го пия като беше на 3-4 месеца. И веднага след кърмене.   hahaha За храненето по време на кърмене - на мен най-много ми помогна водата и лактацията. Какво и да ядях не ми оказваше влияние на количеството.

# 194
Е, някъде към 4-5 месец и аз върнах по малко кафе Simple Smile

А за увеличаване на кърмата на мен ми помагаха най-много варено жито и варена царевица - и това установих обаче, че при всеки е различно (чувала съм за лук, овесени ядки, месо - при мен това не действаше) Peace

Общи условия

Активация на акаунт