Отговори
# 330
ColdEyes, и аз бях споделила за моите неволи с килата (10 качени до тук). Ям все полезни неща, никакво пържено и газирано, рядко сладко, но нагъвам хляб и тестени, та от там проблемът....преди да забременя се ограничавах и сега като спрях се отприщих тотално. Сега ме подсети за разделното и мисля да направя опит и аз да ям колкото се може разделно. Основният принцип е да не смесват белтъци с въглехидрати, тоест може да се яде картофи/ориз/леща/боб/ хляб + салата и отделно месо/млечни + салата. Ориз/картофи/хляб и др. + месо/млечни  е забранено. Плодовете и водата 30 минути преди или 2 часа след ядене. Това са основните принципи според мен, които съм спазвала от дъжд на вятър. Дано съм те ориентирала поне малко  Laughing Днес съм наготвила бая неразделно (ориз с месо), но утре ще врътна една разделна леща и да видя как ще ми се отрази Laughing
За количките се чудя толкова ли съм стисната, като повече от 500 лв не бих дала, даже и това ми се струва прекалено много  newsm78 Но все пак, всеки според чергата си. Майка ми не ме е возила в маркова количка, като гледам жива и здрава съм  Laughing
На мен до сега не са ми мерили кръвното...но мисля да си купим апарат и да си го меря сама, според мен е важно да се следи.

# 331
  • Пловдив
Моята АГ я посещавам от 8 години. Следих втората си бременност при нея и не ми взима пари за нищо. Всеки път си ме гледа на ехограф. Да не им се изтърка пък нещо накрайника, ако го погледнат бебето? Тя си го гледа и за нейно и за мое успокоение. Даже за новия болничен не ми иска пари, хем е с комисия. Бременна си, казва и нищо не дължиш. Точка.
ColdEyes, и аз правих 90 дневната диета. Свалих само 8 кг, но пък не ги качих след това. Може би можеш да я спазваш, но без плодови и водни дни. Обаче все си мисля, че докато сме бременни не трябва да спазваме такива диети. Яж повече риба, зеленчуци без скорбяла и замени хляба с пълнозърнест или по-точно без брашно. Големи салати, пилешко и телешко печено. Ей такива неща. Яж по-често и в никакъв случай не трябва да се чувстваш гладна. Аз поне така мисля. С малкия качих 12 кг. Свалих ги след раждането и после качих за няколко месеца 20 кг от стрес и щуротии. Гледай да си спокойна и храната да ти доставя удоволствие.  Peace
Пете ще е мома - неможе пък да имаш такива яки гени само мъжки да вадиш.  Grinning
От твоите уста - в Божиите уши!  Praynig  Grinning

# 332
  • София
Puffy, аз платих всичко на един път в пакет за да не се случи някой път да нямам пари в мен, но ехографа май беше 30 лв. Поне по толкова плащах в началото, когато ходих по-често. Разбира се, на частно изследванията пък са по-скъпи.

# 333
Здравейте милички   bouquet
моя ден днес е много напрегнат направо ми иде  smile3514 , дали от напрежение не знам но нещо ме присвива корема и мисля да ида до док  и не мога да разбера това контракции ли са какво, не ме боли като при цикъл, не ми е твърд корема, но ме присвива от време на време newsm78, какво мислите вие?

# 334
Raqsvetlina, да не си хапнала нещо не по реда си? Аз миналата седмица така се бях ошашкала, че имам болезнени контракции, а то се оказа обикновено присвиване на корема.

# 335
Raqsvetlina, да не си хапнала нещо не по реда си? Аз миналата седмица така се бях ошашкала, че имам болезнени контракции, а то се оказа обикновено присвиване на корема.
Ох незнам вече и на мен ми прилича  на точно такава болка, ама не се сещам от какво може да е

# 336
Здравейте, момичета
благодаря за топлото посрещане!
Аз амниоцентезата я правих по препоръка на доктора - след 30 било силно желателно... Много се чудех, защото ме беше страх, но това, което най-силно повлия на решението ми е, че трима абсолютно независими доктора ми казаха, че на запад това е съвсем рутинна процедура, която се прави на всички, независимо от възрастта им,освен ако изрично не се откажат.
Единственото, което в момента ме притеснява е, че ми предписаха да пия антибиотик (за да се предотврати евентуална инфекция), а аз по принцип не консумирам подобни хапове.
Самата процедура е доста неприятна, най-вече психологически, но не е особено болезнена - при взимане на кръв мен поне ме боли повече.
Не съм плащала нищо.
БХС-то ми беше с много добри резултати, но докторите успяха да ме убедят, че амниото е мн.по-сигурно и не чак толкова страшно.
Слава Богу, девойката непрекъснато шава и това ме успокоява, че си е там -  добре, че е по-подвижна и така поне не се чудя какво става и защо не мърда!

# 337
Раясветлина, нормално е, при положение, че не е твърд коремът. При мен бая понаболяваше в рамките на няколко дена и се оказаха връзките на матката, които се разтеглят. Много неприятно усещане. Нищо не съм пила, но и аз към момента карам абсолЮтно без медикаментозна бременност, изклЮчая гадното желязо, което пия от дъжд на вятър.

Колдайс, какво разбираш под "пия много вода"? Трябва да се пият минимум 2 л на ден, казва моят доктор, лятото - повече. От друга страна, ако те гони безпричинна жажда, това също е признак за ГД. Питай лекаря ти дали не трябва да се изследваш...

Диети, каквито и да било, мисля, че не трябва да спазваме. Здравословно хранене му е майката...

Коала, първия път родих на 32, сега съм на 37, живея на "запад", но явно не на точния запад, щото амнио никой не ми е предлагал. Май от 38 нагоре почват - говоря за ЛЮксембург, Франция и Белгия. Принципно тук са против всякакви инвазивни процедури, както и много против секциото. Един от показателите за добра болница е нисък процент на секцио, спрямо другите раждания. Такова като секцио по желание не съществува.

# 338
  • Русе
Момичета, събудих се с нов акъл. Някоя от вас храни ли се разделно? Цяла сутрин проучвам въпроса. Знам, че това не е диета, бях запозната преди години, майка ми го прилагаше, но аз никога не съм. Сега обаче се плаша - качила съм около 8кг от началото на бременността, да не говорим че преди това, покрай първата неуспешна бременност, стреса и отпускането от моя страна, качих още 10кг. Та сега съм с около 20кг в повече от нормалните си и проблема не е толкова, че сега ми тежат, колкото че тепърва идват тежките месеци, в които ще се качва ежесекундно.

ColdEyes  според мен не е хубаво да експериментират с такива диети, особено разделно хранене  когато си бремена а за килограмите не се тревожи след това може да я приложиш като спреш да кърмиш.Според мен не е добра идея аз съм се хранила разделно преди години когато бях в пубертета и не ми се отрази добре даже бях се депресирала омаляла ,че така де ти си бремена все пак .Днес сутринта като се събудих така ми се дояде сладко от ягоди просто щях да се побъркам и отидох и си го купих Laughing и мами ако ви се прияде нещичко и не можете да си го купите ,и го мислите много ,са ме съветвали да си захапя ръката между палеца, и показалеца Peace.
Днес гледах едно предаване на БНТ и казаха,че иследванията за БХС се поемали от здравната каса ,а аз си ги платих така се ядосах дала съм 120 лв а съм здравно осигурена и феталната морфология си платих 30 лв ,и се чудя дали не съм дочула  newsm78 newsm78
но казаха маи newsm78

RAQSVETLINA  аз също снощи имах болки в корема случва се не е хубаво , но какво да се прави хубаво е да пиеш магнерод
момичета нош-па и спазмалгон ми каза моето а аг
 Аз също съм качила 10 килограма но каво да се прави съдба и организам важно е бебо да е добре а аз както нося момченце  Laughing Laughing Grinning ако ми се дояде нещо ме дострашава да не му се подуе бубката хехе  в кръга на майтапа

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 14:24 от harikliq_222

# 339
Здравейте момичета.
Аз съм със силни болки в гърлото и кашлица. Реших да се метна до гинеколожката по ЗК където две зрели жени ме прередиха и чаках 1 час. Когато успях да влезна, тя ми заяви да си ходя при личната лекарка. Много се ядосах и се прибрах. Смуча някакви билкови таблетки за гърлото, пия лимон със сода и т.н. За пореден път се ядосвам на тази лекарка и смятам да я сменя. Знаете ли каква е процедурата?
За количките, моето мнение се припокрива с това на Танище. Аз исках на Есприт, но вече се отказах. Сега съм харесала като марки Mothercare и Graco. Ще търся вариант да ми я купят от Англия директно, където цените са далеч по-евтини. Намерих и един сайт където едната която съм харесала е на страхотна цена - http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Travel-and-Pushchairs/Trave … -in-Urban(0090122)(но неискам да е в черно).
За шишетата - с Алекс ползвах всякакви, имах и едно стъклено, което баща ми го прати от Чехия. Ползвах и някакви против колички, които бяха ужасно скъпи и нямаха никакъв ефект. Стъкленото ми беше много удобно за изваряване, но след 6-тия месец излиза от употреба. Сега смятам да си купя само един комплект на Avenт и да не си правя експерименти.
За вещите - никога не съм ползвала стари неща - дрехи, играчки и т.н. Сега отново всичко ще бъде ново с изключение на леглото. От баткото всички дрехи съм изхвърлила или подарила, разликата е голяма между децата.
Отивам да се лекувам, лек ден на всички.

# 340
И аз за пръв път чувам на някой да му предлагат амниоцентеза превантивно, при добри резултати от БХС.  newsm78 Важното е, че всичко е минало наред.

Рая, щом коремът не е твърд, значи не е контракция, спокойно. Ако е стомашно разстройство, като при мен, до час-два ще си покаже.

# 341
Мен винаги при стрес веднага ми се стяга корема - някакъв вид контракции на психологическа основа   Confused
не ходя при доктора, но гледам да туширам ситуацията и ли направо си тръгвам, ако имам възможност

Може и да съм се поддала за амниото, не знам, но вече всичко мина и дано всичко  да е наред наред, та да дишам спокойно. Иначе все щеше да си ми стои една въпросителна.

За гърлото - пробвай лъжичка мед със една счукана скилидка чесън - смесва се мн.добре, смуче се по едно топче колкото грахово зърно - при нас с мъжа ми действа мн.добре, отдавна не купуваме разните неща за смучене.

# 342
Привет, красавици!

Ама вие какво правите по компютрите в това бомбастично време!! Аз врътнах една разходка в парка, сега се прибрахме за обяд и след това пак се изстрелваме  Mr. Green

Мими, то по принцип правилно те е пратила на личния ти, защото тя ти следи бременността, а не ти е GP, но при положение, че си чакала час, можеше да те посъветва поне нещо...
Аз пък дори с първото използвах много дрехи от приятелка, останали от нейните моми. Нещата са прекрасно запазени, а факта, че се ползваха за трети път (а скоро и за четвърти) просто адски ме кефи. Просто ми се струва страшно готино, че се оползотворяват нещата докрай. В тази връзка съм абсолютно съгласна с Лулу, в това бясно пазаруване човек май забравя накрая, че ще има един нов човек, който всъщност се нуждае от мама и ласки, от мляко и буквално два комплекта дрехи. Всичко друго абсолютно наваксваемо (каква дума само) и след раждането... Нейсе, разбирам и вълнението, така че не искам да махам с пръст или да давам нежелани съвети. Всеки да прави както намери за добре!  Peace

Шамс, аз съм фенка на сина ти, просто кърти. Пускай по някой лаф от време на време, че голяма забава  Laughing Пълен сладур!

И аз не смятам, че цената на количката определя качеството. Затова има различни марки с различни качества, защото всеки си цени различни неща. Както спомена някой на бебето му дреме на шапката в колко скъпа количка спи Simple Smile Аз така или иначе смятам, че всички колички са еднакво удобни за бебоците, а всичко останало е за удобство на майката. Така че всеки да си избира колко пари му се дават. Аз реших, че за нещо, което после ще бъде обкатервано с мръсни крака, ръце, вътре ще се ядат солети, ще се пие сок и ще се правят всякакви други свинщини не си заслужава да давам хиляди левове  Laughing Количката е чиста докато бебето не ходи, е като проходи - жална и майка на таз количка  hahaha

Охх, пак забравих какво още исках да споделя, но карай...
Хубав деееен!

# 343
Да ви кажа честно, като че ли спрях да се стряскам толкова от тези стягания на матката. При мен понякога са болезнение, друг път не. Уж толкова лежа и внимавам.....накрая ще му отпусна края и това е . Ето вече втори ден лежа и пак ги имам. Правих какви ли не изследвания и всичките отрицателни... Моят доктор е доста спокоен, което ме кара да мисля , че не е толкова страшно. Но от болка до болка има разлика все пак.

# 344
Здравейте момичета,аз вчера бях на "отворени врати" и обиколка на болница Първа АГ "Св.София" беше ми много от полза,видях какво ме чака и най-вече ме интересуваше състоянието на болницата,с 2 думи беше чисто и поддържано.Влизах ме в родилното, в стайте,абе беше много интересно,които не е ходил, да ходи,всяка болница си има дни на отворени врати, а специално за Св.София следващото е на 7 май.
А до колкото до болките в корема, аз имам само около пъпа и се чуда от какво може да е, на следващия преглед ще питам да видим какво ще ми кажат. Приятен слетобед от мен,аз отивам на Йога за бременни  Wink

Общи условия

Активация на акаунт