Отговори
# 480
Здравейте, мили момичета! Следя ви от самото начало, но все изчаквам да стане " по-сигурно" , за да се представя  Grinning Нито моите родители и роднини нито на ММ знаят, че съм бременна Simple Smile Чакам си ФМ на 16. май, за да мога спокойно да се радвам на втората ни принце (засасега на  90%  чакаме госпожица) Simple Smile Прегледа ще бъде при доц. Томова, както и първия път, а ММ тайничко се надява да ни изненадат с едни сини гащи Simple Smile
За многократните пелени мога да изкажа мнение от личен опит-чудесни са. За Мадлен полвам такива откакто е родена  и мисля да взема и за бебка.
Моят най-голям проблем в момента е количката.Госпожицата не искаше да стои в количка  изобщо. Имам две колички, втората я полваме към момента горе-долу успешно. Тъкмо започва да стои и взе, че проходи  Laughing
Искам да попитам майките с деца с малка разлика какви колички мислят да ползват? Мен всички ме съветват, че ще ми трява двойна количка, но изобщо не ми харесва тази идея... Искам нещо лека, компактно и маневрено...
Желая ви хубав и усмихнат ден   bouquet

# 481
  • Пловдив
Сонка айде бе жена, тука се изпопретиснихме... хайде сега се наслаждавай на бремеността, че не остана  Grinning
Добре дошли на новите мамита!
Ради кажи подробности за многократните пелени... виждаш, че доста се чудим и умуваме. А ти ще ни говориш от личен опит, което е много по добре от статиите. Интересуват ме някой въпроси: като порасне бебчо и успее да спи през цялата нощ, тези пелени как се справят; задължително ли да взимам конопени подложки или може да си карам с бамбукови; едни китайски поръчах за да видя за какво става въпрос - какво е мнението ти за тях. Дано ти се отговаря, че още въпроси ще изкочат сигурно... Ако някой се възпротиви, че прекаляваме с тая тема, моля отговори ми на лична. Мерси!

Относно цитонамазката - ами няма основание за нея, резултати добри, нямам оплаквания, няма причина. Освен това доктора каза, че най късно до края на втория триместър трябва да се направи??? А пък чета други работи... Толкова ли страшно ще стане, ако откажа да ми направи такава???

# 482
Здравейте момичета снощи почти не съм спала,каква беше тая луна бе  Mr. Green По едно време чак взех да гоня ММ от спалнята да ходи на работа още в 5 и 30 ,нищо че е от 8  hahaha много ме издразни че си спи ,а аз не Crossing Arms

sonka,браво много се радвам  Hug вече спокойно си бременеи   bouquet

veselotof,повечето сме така ,но няма как  Hug аз никога не съм била 55кг ама сега  ooooh! важното е бебоците да са добре пък килата ще ги оправим  Peace

kotkincho, аз си лекувам гърлото със сладолед  Laughing като дете все се преструвах ,че ме боли гърлото и татко ме водеше на мелбичка  hahaha И аз мисля като теб за пелените ,майка ми и сестра ми са гледани с многократни пелени и все са били подсечени.Племенника ми сега е с памперс и също се подсича бързо,само до като се наака и вече е подсечен.  Peace

Puffy1988,айде дано да са розови гащите

unique_v,след седмица и аз ще съм на БГ земя

Dund1chk4,благодаря ти много  Hug значи като съм била в 17 седмица е тежала 178гр  baby_neutral

desundri,добре дошла  Hug

maria_magdalenna,аз сега съм на вълна домати и зелен чесън  hahaha ще отровя ММ  Joy направо не знам как ме търпи

Ени-тка (Милена Ив), браво за хубавите новини от прегледа  Hug аз също съм +8кг така че ... и на мен ми иде да се  #2gunfire

Raddiii,добре дошла официално сред нас   bouquet

# 483
Сонка, много се радвам за добрите новини! Все така да е до края  Hug

Аз не издържах на притеснението и хайде на док - всичко е наред, но май ще си сменям АГ-то. Сега бях при докторката на моя близка и много ми хареса! Прегледа беше много обстоен и много ми обясняваше. Док е много усмихната и ме успокой страшно много! Редовната ми док е доста по-нервна и не обяснява, много е добра като специалист, но... Ако й се бях обадила пак на нея сигурно пак щеше да ме прати в болница без преглед и нищо.И най-вече едната ми е "достъпна" за прегледи само в сряда (през останалото време да си ходя по спешност в окръжна), а тази май си е почти винаги на линия.
Та, вече съм по-спокойна! Официално спирам с разчистването вкъщи и няма да мърдам от леглото  Simple Smile

# 484
New leaf,  какво ти обясни ??? Ти да не си от Плд? Извинявай , ако задавам неудобни въпроси. Rolling Eyes

# 485
Сонка, страхотни новини! Добре, че се появи, че само те мислехме всички! Хайде сега си отдъхи и заслужено почини. Без проблеми и претеснения повече!
Ени-тка, честито момиченце! Сигурно е страхотно да си имаш и двечките Simple Smile Баткото,...? Доволен ли е на сестричка? Simple Smile

# 486
Мая 191, ами прегледа ме и с двата ехо (вагинален+коремен) обясни ми, че шийката ми е в норми и няма за какво да се притеснявам в момента. Обясни ми, как да пия хаповете и защо не трябва да ги пия дълго, а другата седмица да се обадя да ги коригираме. Обясни ми и защо малчо е назад и защо да не се притеснявам ( то винаги си е назад от седмиците) и най-вече наблегна на това задължително да ходя редовно до 00 (и за пишкане и за другото), че това също предизвиква контракции. Аз винаги съм била с кофти стомах и на всеки се опитвам да обясня, че част от проблемите ми са от там и никой док не ми се връзва, а тази първа си ми го каза!
Не съм от ПЛД  Wink Живея в СФ и тук се следя.

# 487
Здравейте  bouquet

В това топлото време, колегите отсега за почнаха да ме мислят как ще изкарам лятото Laughing Пък аз все се надявам да не е толкова зле.

За килограмите: стана ми смешно вчера, мой стар приятел ми видя снимка във ФБ и в опит да бъде мил изтърси "много си напухкавяла" Joy (не знам дали има такава дума) Иначе не съм се мерила.

Довечера имам официален повод и влязох в няколко магазина с надежда да намеря подходяща рокля, която да скрива ръцете ми. Уви, установих, че шивачите не харесват много НАПУХКАВЕЛИТЕ жени Laughing

Четстито на всички, които вече си знаят гащите Hug

Miimiiнka, и аз все още пия фолиева киселина. Не съм питала док...

Хубав ден на всички  bouquet

# 488

Ени-тка, честито момиченце! Сигурно е страхотно да си имаш и двечките Simple Smile Баткото,...? Доволен ли е на сестричка? Simple Smile

Баткото абсолютно категорично ми заяви,че "неиска да вижда никакви бебета в къщи"  Joy

DianaR ,не мисля че нещо страшно ще се случи ако откажеш цитонамазка-с предната бременност я отказах и днес пак я отказах.

# 489
Сонка, много се радвам за хубавите новини! Сега се отпусни и се наслаждавай на усещанията!
Снощи сънувах разни кошмари... Явно е било от луната. Утре сутринта ще ходя да давам кръв и урина, че все отлагам. На мен ми взеха цитонамазка в началото. Слава Богу, беше си наред.
Десундри, добре дошла! Лека бременност ти желая!
Пуфи, чакаме те с хубави новини!
Още много неща исках да пиша, но... забравих ги! Хубав ден ви желая!

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 16:05 от ushana

# 490
zvezdi4ka*, честно казано и аз почвам да се чудя как ще изкарам лятото, дето толкова го обичам, ама сега тъкмо се прибирам от кратка разходка и съм гроги.
А за дрехите, аз днес отново посетих една втора употреба и допълних гардероба за лятото с дрешки за напухкавели дами Simple Smile много съм доволна Simple Smile
new leaf, много е хубаво да намериш лекар, на който да имаш доверие, много се радвам, че си го открила Simple Smile Това за стискането и контракциите не го знаех - аз в началото се стисках да ходя по малка нужда, ама не умишлено, просто някакъв много глупав навик да стискам до последно, и имах болки, дали са били контракции не знам.
Raddiii, добре дошла, много се радвам, че ще има някой с личен опит от многократните пелени  Laughing

Момичета, защо не се препоръчва цитонамазка по време на бременност? На мен не са ми правили досега на консултации, та ако рекат да ме човъркат, да знам има ли риск Simple Smile
Лягам да почивам Simple Smile

# 491
  • София
Здравейте мами Simple Smile

Мина ФМ абсолютно всичко му е добре на бебо,расте си в нормите в момента е 434 гр и докторката каза че ако продължава така ще се роди около 3.500.То спеше,тя се опита да го събуди,но не успя Simple Smile Каза че било много мързеливо  Laughing Не можахме да му видиме личицето,защото и с двете ръчички си го беше скирло  Wink
Ииии гащите са ни сини Simple Smile Аз малко се разтроих като каза докторката че е момче,защото винаги съм си мечтала за момиченце ,но в крайна сметка важното е да е живо и здраво пък второто живот и здраве ще е мома Simple Smile

# 492
Пуфи,честити гащи  bouquetи аз като теб бях се настроила че ще си имаме мома,че даже и бях се разочаровала и всеки път на прегледа чакам док да каже,че е объркал гащите Mr. Greenно айде и с момче ще се примиря Laughingсамо да е живо и здраво

# 493
И аз се зачудих за цитонамазката... На мен ми взеха и при двете бременности още на първи преглед, както и МБ. Като прокървих пак ми взеха МБ, та се види да няма някоя гад. При всички положения бърникането не е по-голямо от определени действия на лице от мъжки пол  Joy

# 494
  • Варна
Добър ден Simple Smile

Досега ви четох,че бях изтървала много .

Сонка,поздравления за хубавата новина!  Hug Бременей си вече спокойно.

Аз изкарах болезнена бъбречна криза.Възмутена съм оъ нехайството на лекарите!Не знам как намират за нормално една бременна жена да е на топка от болка... Shocked .Та в крайна сметка засега се лекувам сама- неоренал ,много боровинки плод,както и на сок,приготвих си и ленено семе.Пуснах стерилна урина и мисля да си спестя антибиотика.

Днес влязох в едно магазинче ,загледах едно супер миниатюрно боди,а то се оказа,че не е за новородено,а за 3-месечно бебе .Че те на куклите ми дрешките навремето бяха по-големи  Mr. Green .Засега устисквам фронта и не съм взела нищо за дребусчето,освен онази книжка,нищо че я няма в списъка за покупки  hahaha

Сутринта успях да си запиша и час за ФМ,за съжаление чак за след 13 дни,но все си е нещо.

Общи условия

Активация на акаунт