Отговори
# 465
unique_v, за главоболието можеш да пробваш вода с лимон

оххх много съм зле  Joy то било гърлобол  Joy

# 466
Танче сънено си май още. Може да пробва с ментови бонбони> Аз така го третирах моя  Hug

# 467
За гърлобола много ми помогна ХЕРБИТУСИН ЗА КАШЛИЦА И ГЪРЛО
Интересувам се за слънцезащитните кремове, трябва ли да се съобразяваме с нещо?Имам слънчева алергия и не мога без тях.

# 468
Добро утро  Hug

Как се радвам за Сонка  Hug Супер е, че сте добре и двете с бебка, сега малко почивка и отново тип-топ  Hug

За кг, освен това кило и половина, което качих в първите месеци на гадене, от 2 месеца не съм мръднала. Дай Боже все така да е, че и аз кат кучо си имам едни килца от преди бременността и и на толкова да си остана до раждането, пак ще има за къде да свалям  Mr. Green

От днес влизам официално в пети месец, радост  Grinning А след 2 седмици ще съм преполовила бременността  Thinking Бързо минава времето нещо... Дано все така лека да е, дотук от нищо не мога да се оплача...

# 469
Добър ден и от мен  Sunglasses
Сега се връщам от обичайната тричасова разходка и се поизморих  Crazy
Когато усетя наченки на настинка я пресичам с мед и лимони. Много пъти ми е помагало  Peace
veselotof , и аз съм станала прасунка, навсякъде съм се ошишкала, но хубавото е че си задържам 10-те качени кила. От една седмица не съм качила и грам, а за мен това е голямо постижение  Laughing
Puffy1988, чакаме те в клуба на девойките  Laughing
Сонка, прекрасни новини! Занапред само хубави неща да ти се случват  Hug
dddidka, на мен също не ми изчисляват грамове, но мерят краче, коремче, глава. На снимките ги има със съответните означения:
BPD - диаметър на главата
HC - обиколка на главата
AC - обиколка на коремчето
FL - дължина на бедрото
BTT - тегло

# 470
Мамчета, още ли пиете фолиевата киселина? До кога се пие, че моята лекарка, нищо не ми казва? Само ме пита, дали още я пия и аз и казвам да и тя вика а така....  Thinking А вече даже почнах да я забравям да я пия на моменти с дни... дали е вредно?  Много е досадно вече...  Laughing
Иначе, на 13 май съм на ФМ стискайте палци да се потвърди, че е момченце  Hug и всичко да е наред.

# 471
  • Пловдив
Здравейте, мами! Аз днес се наспах и не ме боли тиквата зелена.  Simple Smile
sonka, толкова се радвам! Браво- сега вече само спокойствие и силна храна, както са казали хората.  Hug
mimi_9, аз се мажа с детски слънцезащитни с 30+ фактор. Последно ползвах Лидълското Cien. Мен ме хваща от ходене по улиците и ме избиват едни ситни пъпки. Затова и не страдам, че ще изтърва морето.
Miimiiнka, фолиевата киселина я има в природата, но при бременност нуждите са двойни. Тя спомага за усвояване на желязото от клетките. Дори и да забравяш чат-пат, пий си я до края. Няма да ти навреди- напротив.  Peace Даже и при кърмене е добре да се пие.
Името го бях забравила, но вчера произведох нов козунак. Тоз път мязаше на такъв. Не е на конци, ама карай- поне става за ядене. Та хапнах някое парченце и обясних, че бебето обича козунак. Големият в този момент се включи да разговаря с Резинвабве, че не е полезно да яде толкова сладко.  Mr. Green Не трябваше да ви го казвам- сега ще ми го откраднете. Joy
_Ninka, kotkincho, приятно изкарване по света и у нас.
За многократните взех да се чудя. Нали и в превръзките има гел? И тях ли да не ползваме? После нещо се чудя на тези 40-60 градуса пране как мрат бактериите? Не знам. Има време да мисля, но май си клоня към еднократните.
Puffy1988, стискам за розови гащи, ама вие после на мен и на краката да стискате за такива.

# 472
Здравейте и от мен!Нова съм и се записвам за темата Simple Smile

# 473
Здравейте  Flutter   Развалих си графика и сега бодувам до 2 и спя до 10-11  Sick  Що серии на Огледален свят изгледах. Все какзвах,че са тъпи турските сериали, но ако имаш много време за губене са идеални Simple Smile
  Соня, много се радвам за теб!!! Страхотно е да започне деня с хубава новина   ura
  New leaf, еее скъпа и теб не те свърта като мен. Лежа 3-4 дни докато ми мине коремчето и само като усетя, че не ме боли и съм си намерила нещо да шетам. А ти пий хапченцата и бъди спокойна. Поне на мен позитивната нагласа ми се отразява добре. Почна ли да се шашкам и стигам до доктора. И аз скоро се поуморих и лежа  Laughing Гадно е , но наистина много помага.
    За фолиевата киселина, доки каза до края. Иначе знам , че е най-важна първите 3 месеца.
    И аз си пийвам желязо, ама по 4 на ден и 6 магнезий. Скоро ако включим още някой химичен елемент, може и да не ям. Хапчетата ще ми стигат  Mr. Green
    Дундичка благодаря за разяснението   bouquet  разгледах снимката и последния показател го няма. Н о поне разбрах, че главичката му е 4см, като на малко пиленце  Crazy
   За гърло на мен много ми помагаше компрес с ракия и черен пипер вечер, но по време на бременност незнам....Не смея да съветвам.

# 474
Здравейте мамита!
С какво се храните?
Моя апетит зверски се изврати... да не говорим, че не мога да куся хляб или каквото и да е тесто вече 2 месеца.
Готвя едни манджи Нагодяйкин.... чудо и приказ Grinning Grinning Grinning
Как е апетита при вас?

# 475
-Petia-, за гела копирам този цитат:
"Има съмнения, че някои химически вещества, използвани при производството на еднократни пелени, не са напълно безопасни за бебето. Например, същият този попиващ гел SAP, който превръща течността в гел, беше изтеглен от производството на дамските тампони, защото се свързва със синдрома на токсичния шок."
Ама поста ми не цели да те убеждава в никакъв случай  Mr. Green само за инфо Simple Smile

maria_magdalenna, напоследък само салати с мноооооооого сирене ми се ядат (ама без зелена, че много газове и киселини май ми се образуват от зелената салата). Също така сладолед и зрънчо  Joy

# 476
maria_magdalenna, при 10 качени кила мисля, че е ясно какъв ми е апетита...като на кит  Laughing Но забелязвам, че не мога да спра да ям салати, сирене (ще се разорим от него, на седмица ям поне по кило  Laughing) и най-големият ми грях - хляб и тесто  Heart Eyes Много съм радостна, че не залитам по сладкото поне  Sunglasses

# 477
  • Пловдив
уххх колко многооо сте изписали и все хубави неща Simple Smile
Пуфи, стискам палци всичко да е наред и да имаш малка фръцла Simple Smile)
Сонка, искрено се радвам, че всичко при теб е наред...до края да е така Simple Smile
Пуканка, леле ако няма да ходиш при Марков идвам на твое място:)) Тук на север нямаме добри специалисти и съм готова да попътувам за това изследване (пък и до сега нито 1 АГ не ми е казал нищо друго от това, че бебето ми е добре).
За пелените да кажа и аз моето мнение....май съм много против многократните пеленки. Гледам мой приятелки и познати всички са си с памерсчета и казват, че няма проблем. Едиственото гадно нещо е това, че немогат да се разграждат лесно.

И аз от няколко дена усещам някакво напрежение при пишкане. Особено когато не съм пишкала 2-3-4 часа (през нощта най - често).
Цитонамазка и на мен ми взеха на миналата ЖК преди 3 седм и нещо. Еми позаболя ме леко, но се търпи. С тия усещания при пишкане май сега в понеделник като ида на ЖК ще помоля да ми пуснат една МБ и урина да видим да не се е засадила някоя гадина там близо до мойта маймунка Simple Smile)
И аз от няколко дена се забелязвам, че съм страшно дебела вече...а ММ ми вика "ШИШКО" Sad ама какво да се прави, бременни сме. После ще му мислим като се родят малките фъстъчета
И да се похваля, мойта малка пикла не спира да плува в корема ми. От 1 седмица вече ясно си я усещам. Много ми е сладко Simple Smile
Ох, нямам търпение да идва понеделник и да я видим колко е пораснала. И на мен никога не са ми казвали колко тежи и колко е дълга. Надявам се скоро някой от 2мата ми АГ да ми сподели. И се надявам за 15 дена да не ни е пораснала буба. Искам да купувам фиби и туй то Simple Smile)
Е хайде, аз отивам на двора с една мотичка да чистя обраслата с плевели градинка, че мисля да сея райграс...да видим дали ще ми се получи и дано не е късно вече...
От мен лек и слънчев ден на всичкииии

# 478
Здравейте мацки,аз днес бях на среща с бебка-докторката каза че определено е момиче  Laughing Много съм щастлива.Всичко си му е наред,шава много,само аз дето не го усещам.Отговаря си на седмиците,теглото му също.Доки каза,че водите ми са бистри...това само как го установи с видеозона незнам  newsm78Сонка,много се радвам за теб,една вече спокойна бременност да изкараш до края  Hug
Тук е абсолютна жега-горещо,горещо...лятото дойде-или поне за сега  Laughing
И тези +8 кг взех да ги мисля-не ям кой знае колко а какви цифри качвам.Като ви чета вас кой +2 кой +3,изобщо да не сте се оплакали,аз ви бия отвсякъде  Embarassed Направо ми иде да се  #2gunfire #2gunfire

# 479
Tanishte, на моменти чак се притесних какво яде бебо, когато аз ям само салата и плодове дни наред. За сиренето също, никога не съм можела да го ям, а сега го има всеки ден в чинията ми. Много е солено, пък като се изкисне направо се разпада. Как взеха да ги правят тия сирена....

Dund1chk4 кога свари 10 кила да качиш.... то сега се почва.
Аз качих 4 първите 2 месеца.... пици и дюнери.... После свалих 2 от тях и сега на практика съм +2. От 2 дена усещам че ми се яде. Допреди това глад.... не мога просто. Та от 2 дена ям ама това са салати и плодове, таратори и задължителния ми за деня омлет. Кантара не е мърдал от месец.

Има и друго, аз съм си дебеланка, 74 кила съм в момента а съм 165 висока. Нямам много мегдан за дебелеене... нали трябва и да мога да дишам последните месеци, аз собствената си тлъстина понякога нося трудно.

Въпреки, че съм заклета месоядка (така ме нарича домашния вегетарианец), месото избяга от режима ми, нещо не ми е много вкусно. Затова пък нахлуха яйцата и сиренето.

Жегата стана лятна, извадих тънките рокли, хората са по презрамки навън, разходката се раздели на 2, едната сутрин и едната вечер.

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 13:10 от maria_magdalenna

Общи условия

Активация на акаунт