Отговори
# 525
И аз пълня кашоните на почивки hahaha За това време две къщи да съм опаковала вече...

Моите гърди още не са пораснали много. Имам два сутиена, които си нося още. Другите не стават. Само мога да си представя какъв кошмар ви е...

На мен ми е неудобно да вляза с обувки дори домакинът да ми каже да го направя. Това е уважение към къщата. Особено пък в дом с килими и пътеки е немислимо. Отвън се внасят всякакви гадости - не знаете какво сте настъпили и какво не. Дори и да не влизаме с обувки у дома и да мием пода често, пак си има прах и боклуци, които се разнасят. За това не бих позволила някой да влезе у дома с обувките си Naughty Имам чехли за гости, терлици...кой каквото иска да обува като идва - дезинфекцирам ги, пера ги, така че оправдания не приемам. Дори като си ходим на гости на с приятели често всеки си носи чехли от вкъщи Mr. Green

# 526
Памперсче, това му е хубавото на подобни "сбирки" - разни хора, разни мнения. Ще ни е от полза, когато се чудим за нещо  Simple Smile Вие кога се пренасяте? Да ти кажа, мислех, че вече сте там. Нали преди около месец я намерихте... Или е имало срок да се изнесе предният наемател?

# 527
Сонка и So^Amazing, много ви се радвам за хубавите ви резултати Hug Hug Hug

Аз днес се залових да правя пробни козунаци, а трябва и с малката да ходим на разходка(и тук най-сетне дойде пролетта)...как ли ще ми се получи да ги съчетая двете ... newsm78

Аз съм за събуването на обувките...ако навсякъде е само с плочки или паркети/ламинати за гости ОК - минаваш с мокро и готово. Ако има и килими, да не говорим за мокети твърдо съм против...

Мен на моменти много ме болят гърдите(не са твърди и напрегнати) само на места  Sad. Докато кърмех имах точно там болки и запушвания, мастит нямаше уж. След като спрях да кърмя, болките не изчезнаха напълно. Ходила съм на лекар с ултразвук(всяка година, без тази), нищо притеснително. Болките идвали от към гърба, вярно че имам и там болки и те сега се засилиха, а сигурно и по-зле ще става. Оплаках ви се Sad.

Киселините (и тази екстра) се появява понякога, но се търпи, за това и с нищо не ги "третирам". Преди ме хванаха чааак към 7 месец, но тогава огньовете бяха страшни(и това вероятно ще дойде) нищо не пиех за тях освен газирана вода. И да малката се роди с много коса, не че вярвам на тези работи, ама при мен така се получи.

Проба за цитонамазка ми взеха още в началото(последно си бях правила преди година). Знам , че е добре да се прави всяка година, за всяка жена водеща полов живот. Но при предишната бременност док, който ме следеше твърдо отказа да вземе пробата, според него беше рисково(имал злополучен опит).

....другото го забравих...знаете как е Embarassed. На вас приятна и спокойна вечер и  Hug Hug Hug на коремчетата.

# 528
Здравейте красавици,

So Amazing, добри новини  Hug Сега се наслаждавай на спокойствие вкъщи колкото можеш, щом след празниците пак ще пътуваш насам. Може да дойдеш и на срещата на софийските мами, ако имаш възможност.

Ние ходихме до Хиполенда, да видим какво може да се направи за количката и ще има ремонт... Но ни е изтекла гаранцията вече, та май ще си платим за удоволствието.

Петя, Ушана, и аз много бързо се изморявам напоследък, но май е нормално... Вкъщи е вили на могили и мъжа ми горкия, като се върне от работа, започва да домакинства. Защото не са ми достигнали силите за нещо. Тепърва ще става още по-изморително, та гледам да бутам доколкото мога да съм в движение и да върша нещо. После ще му мисля.

На мен изобщо не ми се е променила гръдната обиколка този път  Crossing Arms А днес тръгнахме да излизаме навън, ама не в парка, а така по за пред хора. Леле, мале, оказа се, че приличам на крава в рокля или крава в пола  Animal Cow Направо ми призля - не от коремчето, то си е ок, но бедрата ми станали едни като на тетка, дупето - не ми се говори  ooooh! С дънките не си личеше толкова, но ги изпрах, а и в тия жеги си е за бос крак. Обаче, лоша работа...

Аз също съм възпитана да се събувам като влизам в дом, но то си е въпрос на разбиране. Имам приятелки, които категорично се ядосват ако им влезеш в къщата и се събуеш и си знам - директно влизам и окото ми не мига. Щом така искат - така ще бъде. В моята къща, моля всички да се събуват. Между другото някои хора го смятат това за проява на провинциализъм, което мен ме дразни, но както и да е... Значи японците са нация от селяндури, понеже там е абсолютна проява на безочиливост да влезеш с обувки в къщата. Там се събуват и в обществени заведения, даже и в някои ресторанти, да не говорим за частен дом.

Айде пак се отплеснах...
Хубава и спокойна вечер!

P.S. Една статийка за киселините и косата, която намерих още при предната бременност. Може и да има връзка все пак Simple Smile
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=2187

# 529
  • София
Здравейте и от мен!

Аз пък да ви се похваля намерих радикално решение за измиването на прозорците тази пролет - купих ваучер и срещу 23 лв. ще си спестя мъките. Иначе майка ми щеше да идва в София специално да ми мие прозорците, даже забрани на ММ да ги мие.

Да ви питам дали сте чували, че при прием за раждане трябва да се представят в болницата серологични изследвания (Васерман например), правени до 3 месеца по-рано + официално изследване за кръвната група, което може само от едно, две места в София да се направи? На мен ми го казаха това в болница Надежда и аз много се изненадах. Казаха, че онези картончета с кръвната група, които ги дават от всяка една лаборатория, не вършели работа в случай, че се наложи кръвопреливане, защото не ги признавали.

Hug

# 530
Андреа, не съм чувала, но и не съм се интересувала де. Сега съм на вълна "резултати от кръвна картина" - спаднал хемоглобин /127/. И чета с какво да го вдигна. И левкоцитите са се завишили от февруарските тестове. Затова се чудех за допустимата разлика в резултати между отделните лаборатории. И TSH тук ми излиза високо... Абе, от сутринта съм се видяла в чудо! Май ще изключа компютъра и ще се отдам на розови мечти... Joy Хубава вечер ви желая!

# 531
андреа77 Аз дори не знам какви са всички изследвания, които ми пуснаха. Взеха кръв и урина и толкова. Сигурна съм, че ми пуснаха кръвна група и кръвна захар. От там нататък само ми казаха, че всички са ОК и толкова. Не са ми искали нищо.

# 532
  • София
И аз всяка сутрин ставам с голям ентусиазъм за вършене на нещо. Не се изморявам, поне не чувствам, но после имам болки. Изобщо не се пазя и се втурвам през глава за всичко и се усещам, чак като стане късно. Реших да се консултирам с моята докторка дали да пия но шпа, но май ще чакам "от умрял писмо". Така съм и набрала...
Както и да е, направих си и вечерната разходка и съм супер доволна.

Ушана, взех си евтини сутиени от За - За, в аутлета до Метро на Цариградското. Не са нещо особено, в нормално състояние не бих си взела такива, но аз и никога не съм имала такива цици. Но са удобни много.

Аз се дразня като ме карат да се събувам. Не обичам да ходя боса, в чужди чехли няма да се намъкна, да не говорим, че в повечето случаи такива не се предлагат. Та, защо аз да си цапам чорапите, за да не се цапат на домакина плочките? В моите познати черги и килими няма, в нас също. Разбира се, горното отпада, ако има кал или сняг.

Андреа, не съм чувала подобно нещо. Но може би ако не се следиш в дадената клиника има резон. Само това за кръвната група ме учуди и не го вярвам /че се правило само на определени места/

# 533
Помня, че имаше някакъв набор изследвания, които се представяха при влизане в болница, но като че ли нямам спомен да съм правила нещо различно от това да дам кръв и стерилна урина. Със сигурност не съм правила такова за кръвна група, защото правих в началото на бремеността и то в най-обикновена лаборатория Рамус.

Ние днес открихме сезона на река Арда - страхотно слънце беше, имам си малко тен, жалко само и влязох в реката, макар и само до колене (и то не заради температурата на водата, а защото нямах бански). Grinning

ushana. 127 ли е ниския хемоглобин?Като за бременна жена, цифрата на мен ми се струва прекрасна Simple Smile Аз бях 117 още в началото, сега ми предстои да пусна кръвните  изследвания, не очаквам да се е вдигнал, надеждата ми е да не е спаднал особено...

# 534
Здравейте!

След 4 часа разходка по-рано днес съм гроги Simple Smile Крачетата вече не ме държат като преди. Три пъти спирах да почивам Wink

Tanishte, от къде пазаруваш?

Bebitka, за тези лекари #2gunfire Днес сутринта бях на лекция за раждането и акушерката обясни, че по-голяма от родилната болка е единствено бъбречната.

За киселините док ми изписа "Емил", но когато ги забравя се успокоявам със содичка.

# 535
Памперсче, това му е хубавото на подобни "сбирки" - разни хора, разни мнения. Ще ни е от полза, когато се чудим за нещо  Simple Smile Вие кога се пренасяте? Да ти кажа, мислех, че вече сте там. Нали преди около месец я намерихте... Или е имало срок да се изнесе предният наемател?
О, така е. И аз обичам да научавам нови неща  Mr. Green Дори ми харесва, когато хората около мен са по-различни и взаимно си уважаваме странностите. Така някак връзката е по-силна.

Квартирата я намерихме средата на месеца, но докато подпишем договора и организираме преместването, то времето мина. В сряда започнахме да опаковаме багажа. Днес пренасяха дребните неща, утре ще играем на едро  Mr. Green

По каква система ти отчитат резултатите за хемоглобина? Защото в нашата лаборатория при 120 си в норма и ми стана интересно това 127 колко под нормата е? Иначе и аз съм засичала разлика в изследвания в различни лаборатории и за това винаги си ги правя в една и съща.

kotkincho, според мен си изглеждала много добре. Просто така се чувстваш самата ти в момента.  Hug

андреа77, много добре си направила с ваучера.  Flutter

Lulu25, завиждам ти. При нас на плажа е било пълно днес. Дано скоро и аз стигна до там да си заровя крачетата в пясъка...

# 536
Здравейте Simple Smile Прибраха се мамите от разходка. Следобяд беше такава скука... И аз искам сумати неща да свърша вкъщи, но за съжаление почва да ме боли кръста, изморявам се...абе не съм като преди. Имам чувството , че след 1-2 месеца пък хич няма да съм работоспособна. Ама каквото дойде.
   Да се оплача вече за 4-5 път ми прималява и имам чувство, че ще се свлека. Най-вероятно ми пада кръвното... И главата ме стяга.  #2gunfire Писна ми.....тамън от едно неразположение се отърва и хайде пак нещо ново.  Confused
   Относно обувките, абе според мен не е много хигиенично. Как ще вляза с обувки в кухнята или спалнята. И се чудя , ако се разхождаш вкъщи с обувки, кога ги събуваш?????? Незнам , не го разбирам.
   Знам , че заради самата бременност спада желязото, все пак имаш и повече кръв от нормалното. Не мисля че е от храната, но може и да се лъжа.
   Звездичка, на мен Емил за гаденето ми го предписаха...но никакъв ефект не усетих. Да не кажа ,че вече съм събрала кутия с лекарства, кое действащо, кое-не .
    Имах и други неща за казване, но уви- бременлийски мозък. Пожелавам ви да спите като бебчета и само сладки сънища  Wink

# 537
Здравейте мамчета,
Сонче герой си, браво!
Влизам да кажа, че поставих рекорд по разходките вчера
Излязох в 8 и се прибрах в 18.30! Повървях доста
Бях и в морската градина естествено и като хипнотизирана наблюдавах претапорте на колички Wink
Продължавам с търсенето след празниците Whistling сега си давам почивка
Започнах да усещам беболина от време на време и съм щастлива
На всички пожелавам страхотна и усмихната седмица!!!

# 538
Добро утро, въпреки че за мен не е много добро...Тая нощ се събудих от непоносими болки в ставите на пръстите на левия крак и на лявата ръка. Преди 3 години имах подобен случай + 3 ангини за нюанс и сега ако отново съм хванала стрептококите дето го предизвикват...  Tired Много се притесних, но ще видим изследванията какво ще покажат. Явно днес ме чака основно лежане, даже се чудя как ще готвя, ама куцайки все ще успея  Rolling Eyes
За събуването в къщите и аз съм от тия, дето не могат да си представят да ходят с обувки, дори и на чуждо място ако ми кажат да влизам с обувки аз се събувам...много ми е неудобно да шляпам с мизерните обуща  ooooh!
Хубав ден на всички и се възползвайте от хубавото време, аз няма да мога  Close

# 539
Добро утро!
чЕСТИТА Цветница!
Набързо да ви "видя",че отивам на църква,да си взема клонка.Вчера  цял ден майка беше у дома и чак следобед ме нави да излезем.Нещо не ми се разхождаше.
За събуването ,у дома всички се събуват.Изобщо е рядкост където ходя да не се събуват всички.Незнам,не мога да го възприема,етърва ми като идваха на гости като се роди детето нахълта с обувките и аз тактично и казах,че не ми е приятно.Те живеят в Испания и у тях не се събуват.Ама ми стана супер гнусно един път като им гледах снимки ,как малката лази по пода , а те покрай нея шляпат с обувките,даже беше си загризала на баткото маратонката  ConfusedВсе пак всеки си решава как да си посреща гостите и ще бъде гостенин.Аз и на мъжо се мръщя като влезе уж забързо,ама честно да си кажа аз пък доста често си позволявам да вляза до някоя от стаите ако забравя нещо  Embarassed но нали аз си чистя  Naughty
Dund1chk4 дано не е нещо сериозно.
ushana
Моят хемоглобин беше 118 на сегашните изследвания.Док ми изписа Биозин мама.Купих си един блистер ,щото не вярвам от тези хапове да се вдигне,пък и не ми се струва толкова нисак/при положение,че за Ж нормата е 120 долната/.Но на тези лаболатории не може много да се вярва.Аз в различните  ту имам бактериурия,ту не  Rolling Eyes
Аз имам два сутиена НМ от намаления,чисто новички,само етикетите бях махнала.Етървата ми ги прати още миналата пролет,не видяла ,че са за кърмачки Whistling  Да ама сега изобщо не мога и да си помисля за тях,че са доста малки за моите вимета.
Хайде лек ден,че много се улисах!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт