Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 26

• 55 914
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
  • Банкя
dion Ние в апартамента се отопляваме на газ. Сега проверих на сайта, където си правя самоотчитането, за годишния разход. За около 60 кв.м. (с не много добра дограма и изолация) 2011 са били 982 куб.м., а за миналата 2012 само 590 куб.м. Намаленият разход е благодарение на допълнителното дистационно управление-регулатор, което сложихме. Тази година сигурно ще е повече, защото сме си вкъщи с малката.
Така че предполагам, че ако сложите добра изолация, тези кубици наистина ще ви стигнат. Peace

Meggysan Аз от няколко години имам мебели от Импресия и съм много доволна. Wink

# 31
  • Русе
Акси, много ти благодаря. Тях бях ги отписала, че като им знам цените на детските неща, направо не съм ги гледала. Но май има точно такава здрава и стабилна маса и то на приемлива цена. Твоите бук ли са?

# 32

Meggysan Аз от няколко години имам мебели от Импресия и съм много доволна. Wink

Имат ли представители в София или се поръчва от сайта?
Аз съм се спряла на сет Верона.

# 33
  • Русе
По принцип май ги има в някои магазини, но не съм се задълбочавала досега. Ще им пратя запитване затова, а и за индивидуални размери.

# 34
Момичета, има ли от къде да се получи изчерпателна информация за документите, които са ни нужни от акт.14 до акт 16 и може ли човек сам да си ги движи или е необходимо с фирма? Ние имаме някои леки промени по време на строеж и не знам какво точно трябва да направим, чувам, че се уреждали с екзекутив, но не знам кой трябва да го изработи, а с техническата вече се разделихме и се чудя нужно ли е да наемаме нова или и сами можем.

# 35
  • София
Момичета, имам нужда от спешна помощ!
От две седмици безрезултатно се опитваме да намерим бригада за довършителни работи по къщата - шпакловки, замаски, бани ...
Тези, с които работехме, не могат да ни поемат поради една или друга причина, а останалите, с които се свързахме са ангажирани или не искат да работят на обект в Банкя.
Ако може да препоръчате някоя ще съм изключително благодарна!

# 36
  • София
Привет на всички! Мноооого отдавна не сам писала в темите за къщите, че нямах време, а и голям напредък нямахме. Но тази година ще довършваме двора и ще правим барбекю. Откъде черпехте идеи за оформлението? Имаме оставено място под един навес, където ще се изгради самото барбекя, както и до него оформено пространство за висока мивка с шкаф и плот около 150см. Отдругата страна на барбекюто искаме да изведем още една тръба за вода и там също да оформим мивка, но вече с по-ниско корито, която да се ползва за по-груби съдове - кофи, да измиеш нещо кално от градината, с извод за напоителен маркуч. Обаче сме зациклили откъм идеи за самото оформление. Скоро започват да ни правят пътечките в двора и около къщата, които ще са облицовани с клинкер, но не от червения, а охра.  Та казвате вие имате ли такива местенца в двора и как сте ги оформили?

# 37
Сега го погледнах този клинкер. Може ли да се използва и за облицовка на къщата, като тухлички? Подходящ ли е за такава употреба?
Относно барбекюто на двора идеи нямам, но ако попадна на нещо из нета, ще имам предвид и ще пиша.

Акси, благодаря за инфото за газта при вас. Ще продължаваме да събираме мнения, макар че мъжът ми смята, че това е най-добрия начин за отопление.

# 38
  • София
Dion, има май и облицовъчен клинкер. Има и различни разцветки. Ние сме го избрали заради якост. Издържа на ниски, високи температури, идеален е за външна настилка.

# 39
  • Русе
Има клинкер за външно полагане и той е изключително подходящ. И аз към него клоня доста, но още не сме на етап цокъл (след 1-2-3г сигурно).

За барбекюто - и ние тази година ще правим. Ще бъде дълго и тясно. От едната страна мисля да обособя нещо като кухня, след нея дълга маса за голяма компания и може би нещо като шезлонг с маса за опъване на краката Simple Smile. Идеи в нета не съм гледала, имам разни идеи в главата, ще сядам като имам време да правя на една програма за визуализация.

# 40
  • Банкя
Meggysan Да, от бук са. Имам пейка и фотьол от ниския сет Верона, както и масата, която обаче я поръчах с по-високи крака, за да е удобна за хранене. А две такива ползваме като табуретки. Wink
Много съм доволна от мебелите - удобни са и издръжливи. Стоят целогодишно на покрита тераса, но зимата си навява и дъжд, и сняг, като проблеми досега не съм имала. Peace

@west Преди 4-5 години ги поръчах на Стройкото - имаха външен щанд. Тогава ги предлагаха в Бриколаж (не знам дали го правят още) и се уговорихме да ги доставят до единия Бриколаж на паркинга и аз от там си ги взех. Не помня, в кой момент точно ги платих... Thinking на изложението или при взимането. Най-добре ги попитай, какви възможности за доставка предлагат. Peace

Assos За съжаление не мога да ти помогна с конкретна бригада. Ние сме пазарили майсторите, които ни зидаха и правиха външната изолация, да ни правят мазилките и замазките, но чак през юни, тъй като сега са заети, а и ние правим още инсталации. Rolling Eyes Дано попаднете скоро на читава бригада. Peace
Радвам се, че има и други строящи в Банкя. Hug

# 41
  • Русе
Аз в момента искам маса 100/60 висока с два удобни стола. Пише, че може по размери на клиента. Определено ще им пиша да видим какво ще кажат. Че и цвят ме интересува Simple Smile, много претенции станаха.
Моите ще бъдат баш под атмосферно влияние, под асми засега. После ще правим голямото барбекю и за там ще ми трябват.

# 42
  • София
От 2 седмици обикалям всички фирми и магазини в издирване на маса и столове за верандата. Хем искам голяма маса за гости, но не ми трябва такава, когато сме си ние, хем да ми хареса /много Laughing/, хем да е изгодна. 130лв за един стол при първоначални 8бр. няма как да дам. Та, днес се спрях на маса и столове в Метро. Разтегателна маса, прилични столове - изгодна цена. В новата брошура са им.
Другото- харесах маса в Икеа с падащи страници, но пък ми е едра решетката на самия плот......то дребната посуда ще си пада спокойно Confused
Стискайте палци да харесам тези в Метро, че направо не знам. Изключвам барбекюто, което ще правим, шкафове разни, пък и ще обкантваме оградата с камък, къщата също.... Crazy

# 43
  • Русе
И аз съм хвърлила око на една в Метро, но все ми се струва, че няма да е  стабилна. Но и аз ще ходя да ги видя на живо. Иначе съм си харесала едно малко по-разчупени за навеса, но за тях има време. Цената беше около 500 лв за маса 1,80 м и две пейки - тип баварски, но по-така.

# 44
Идея за ъглова кухня

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт