Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 26

• 55 913
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Рени да се яви в изповедалнята Twisted Evil
хахха, слушам!

Въпросче, вместо запис - какво беше определящо за вас при избора на парцел?
Парцелът си дойде в комплект с половинката, но ми пасна на 100%  Mr. Green
Сравнително голям е (~600 м2), близо до главен път
и аз така  Laughing но и той така  Laughing

Ние и на пластмасова масичка ще се радваме, само да се докопаме до нанасяне  Mr. Green

# 46
  • Varna, Bulgaria
Ох,ние също сме в това търсене на парцели само ,че във Варна.Не знам дали скоро ще харесаме нещо.
Пък и за фирма е трудно да избереш как ще строим не знам вече започнах да се отчайвам.

# 47
Идея за ъглова кухня

Скрит текст:
Това ми се струва твърде безсмислено решение. Определено е красиво и удобно, но загуба на място.  Но пък всеки с приоритетите си. Peace
Нашите маси /2/ на барбекюто са огромни - 2/1 мет.. Правихме ги, с рамки и крака от ковано желязо, за да се "вързват" на стилистиката. Скъпичко излязоха, пейките също.  В първия момент много се ядосах, сториха ми се ненужно големи и скъпи, но се оказа, че по поводи, като се събираме, дори и само с баби, дядовци, братя и сестри, не ни достига място. Даже това лято ще купувам пластмасови столове за чрезвичайни случаи.

# 48
  • Русе
Гретел, толкова години в темата, а така и не ни пусна една снимка отвън Simple Smile Simple Smile. Само една съм гледала с вратата.
Не са големи масите, моята в хола е толкова неразпъната, на васильовден (а и не само) не се събираме или със зор. 2 семейства с деца е зор. За на двора ми се иска обаче май нещо разтегателно май, но стабилно, че повечето са паянтови разтегателните.

# 49
Привет на всички - ние отново опряхме до отоплението. Спряхме се както знаете на пелетен котел, според фирмите трябва да проектираме 6 кв котелно. Моля тези, които се отопляват с пелетен котел да ми кажат колко е голямо вашето котелно. Приемам и имена на фирми на лични, който е доволен от изграждането им.  Laughing

# 50
  • Вила Великула
бях се притеснила, че никой не е писал доста време.
Новините при нас са, че на 19 април е издадено разрешението ни за строеж и сега е изпратено към ДНСК и чакаме 14 дневен срок от получаването му там да мине и ако всичко е ОК-ни го връчват. Така, че се очертава около 15 май да направим първа копка. Стискайте палци всичко да е ОК.

# 51
Здравейте Simple Smile Бях писала преди време, че и ние се захващаме с това предизвикателство, наречено строеж. Стигнахме до проекта, който почти е измислен, но има още неща за доизкусуряване. Та искам да ви помоля за съвети. Ето това сме направили до момента:
- първи етаж. Искам да добавя, че този комин, който е в дневната не искам да бъде там (проектантката ме уверява, че трябва задължително да го има в проекта, пък ние ако сме искали да го правим, което лично мен малко ме притеснява). Прозорците не са измислени къде точно и колко големи да бъдат и други неща, за които се надявам да ме посъветвате.
- това ни е втория етаж. Тук също не е решено къде и какви прозорци да има и вратите на детските, от които се излиза на терасата къде ще ги сложим, че така се застъпват с вградените гардероби.

Моля ви, дайте съвети, изкажете мнение за този проект, какво ви харесва, какво не, как бихте го направили вие, че аз вече съм блокаж. Не случихме на проектант, всичко сами сме си измисляли. Имам чувството, че тя иска да и кажем кое къде да бъде, с какви размери и т.н. а тя само да го нарисува.Представите ми за проектант бяха съвсем други. Надявах се, че при плащането на толкова пари, поне ще получа съвети, но уви.

Благодаря ви предварително Simple Smile

# 52
plam_ , няма ли възможност гаража да е залепен до килера, за да имаш директно влизане (разтоватване на покупки Simple Smile)..?
Бих разделила бяната и тоалетната на 2 помещения и на двата етажа Peace; а на втория, този коридор към пералното, ми се струва излишен и неоползотворен като площ..биха могли да се разменят..примерно: банята става перално, от която се влиза в банята (само вие ще ползвате този етаж..), а "пералното"-съответно баня, а коридора-тоалетна.

# 53
Аз пропуснах да доуточня, че гаража е съществуващ и е на границата със съседите, затова не искаме да го събаряме. Другото - на чертежа грешно е изписано килерът зад кухнята всъщност е предвиден да е котелно и затова вратата му е отвън.

# 54
Здравейте на всички, търся технически ръководител за строеж близо до Сливница на 20 км. от София. Ако има строители или строителки, които познават технически правоспособни лица моля да ми пишат на лично.
PS Весели празници на всички.

# 55
  • София
Аз пропуснах да доуточня, че гаража е съществуващ и е на границата със съседите, затова не искаме да го събаряме. Другото - на чертежа грешно е изписано килерът зад кухнята всъщност е предвиден да е котелно и затова вратата му е отвън.
Стълбището на първия етаж ми се вижда много усукано. За да се качиш до втория етаж едни осморки се навиват, струва ми се недомислено. И на етажа със спалните само една баня замен е малко.

# 56
  • Пловдив
Стълбището на първия етаж ми се вижда много усукано. За да се качиш до втория етаж едни осморки се навиват, струва ми се недомислено. И на етажа със спалните само една баня замен е малко.
Това си е нормално двураменно стълбище. Друг е въпроса, че при тази малка ширина на къщата не е удачно да бъде по този начин, още повече, че е и тясно, по-добре е еднораменно стълбище покрай едната външна стена, със заход от по три-четири стъпала долу и горе - така ще спестят от дължина, ще могат да си ползват пространството отдолу. В момента могат да елиминират площадката и да завъртят вместо нея няколко стъпала - така ще намалят общата дължина на стълбището. Друг начин - да го вкарат в хола, да обединят пространствата долу, че в момента са надробени малки кутийки - не им трябва предверие например, при тази малка площ, с която разполагат.
За горния етаж - не може ли да има еркери - дори и по 30 см да са - ще отворят още малко ширината над показаните 8 м и ще добавят по някой квадрат в повече. Терасата пред детските стаи - с тази ширина от 1 м /която в последствие след изолацията и перилата/ ще се намали до 90 см и направо си е безпредметна. Все пак ако държите на нея - вратите могат да минат в другия край. Покрива на гаража не може ли да ползвате като тераса?
Plam, писах ти и ЛС.

# 57
  • густо майна Филибето
Много си е хубаво стълбището, удобно, само че стаите са малки и на фона им то изглежда ненужно голямо.
Моето разпределение е подобно, но къщата още по-малка (задължителни ограничения, и ги нямам трите малки помещения отпред) и както и да го въртях това стълбище, точно там си му е мястото. От моето спестих малко дължина, защото вместо площадка в средата, имам няколко стъпала. И го изместих в началото, а на негово място е банята.

А банята е въпрос на навици, на нас петимата две са ни напълно достатъчни и изобщо не съм мислила да деля тоалетната от банята, просто така ми е по-удобно Peace Евентуално една тоалетна на първия етаж още, но при такава малка къща май не си заслужава да се отнема жилищна площ.

# 58
  • Перник
Строителки, я ми кажете, след като общината ни одобри проекта, веднага ли можем да си го вземем, или трябва да изчакаме да изтече 14-дневния срок за евентуално обжалване на разрешението за строеж?  newsm78

# 59
Строителки, я ми кажете, след като общината ни одобри проекта, веднага ли можем да си го вземем, или трябва да изчакаме да изтече 14-дневния срок за евентуално обжалване на разрешението за строеж?  newsm78
Предполагам няма да имаш нищо против ако ти отговори един кандидат строител Simple Smile От декември месец миналата година има промяна в ЗУТ, съгласно която, след като проекта се одобри от гл. архитект на общината се изпраща за съгласуване и одобрение до РДНСК, там тази процедура отнема между седмица и 10 дена, след това се връща в общината изготвя се разрешение за строеж, но собственика реално не го получава веднага, а след като изтече срока от две седмици за обжалване. Поне в София област са такива правилата, знам го от пресен опит преди няколко седмици ми излезе разрешението и минах през всичките процедури описни по горе.

Общи условия

Активация на акаунт