Добро утро и хубав вълнуващ ден!

Чики, привет!

Благодаря за пожеланията, хубав ден и за теб!

Няма за къде да се бърза, така е, все пак сериалът е вид занимание и забавление за свободното време/поне за мен/ та, аз продължавам с темпа и посоката си в момента, надявам се все пак да смогна скоро да настигна сезона и да гледаме заедно следващият.

Какво ново и какво като следващ елемент от пъзела İntikam откривам /за себе си/ с еп. 3-ти?

Тази сцена с която започва епизода, дори преди надписите...

Сцена с която започват кошмарите на Ямур, самото желание за отмъщение е свързано преди всичко с кошмарите на Дерин, но то неминуемо ще отключи и тези на Ямур.
Планът й вече е задействан, в ход е, отмъщението стартира, действа, имаме две жертви, двама виновника получиха своето наказание...
До колко това носи удовлетворение за Ямур-тук въпроса е по-скоро спорен/но не и за нея поне на този етап/ но напълно логично е това отмъщение да отключи и да даде поле и за страховете на самата Ямур свързани с него. Страхове, които са именно повода за нейните нови кошмари сега.
И ето, че те не закъсняха, първият е вече факт...разкрита е от Шахика

Колкото и предпазливо да действа, колкото и обмислени да са ходовете й, няма как мисълта от неуспех да не минава през ума й. И той не е свързан само с нейните възможности да следва заплануваната си в момента цел, а е нещо като елемент на здравия разум останал все пак някъде у нея. Потиснат най-вероятно от силно емоционалните й мотиви да отмъсти, мотиви които основно движат ума й в момента. Мотиви които не допускат разколебаване у нея, за смисъла на решението й, които не допускат и такива от вън/в случая всичко което Хакан й казва и мисли по въпроса за отмъщението й/
В момента няма нещо или някой който да я отклони от поетата посока, усещането й за безсмислеността на всичко което прави е потисната, контролирана от нея самата, но не и на подсъзнателно ниво, там тя все още се опитва да надделее и да смени посоката на поведението й.
Да я провокира да си зададе въпроси -струва ли си и защо, нужно ли е всичко това???
Въпроси които тя не приема, смята, че не са на дневен ред за нея.
Кошмарът на Ямур/четох някъде, че ги наричат още "нощен мор" /мачка те, тъпче те, мори те/-не е никак случаен. Според мен е логичен като начало и едва ли ще остане единичен случай.
Те, кошмарите й ще следват и отмъщението й, защото едно зло не се наказва с друго зло.
Кошмарът идва и с едно послание, неговата роля е не само да те върне в спомени свързани с болка, страх, безпокойство напомняйки ти, че тези спомени са не заличили се, незаличими...но и да покаже, че мисълта за всичко това като преживяване отново и отново и най-вече сега е пагубно, вредно най-вече са самия теб.
Само когато мисълта е в доброто и красивото в живота сега, независимо миналото с болка... кошмарите ще изчезнат.
Кошмарите са като сигнална лампичка за опасност, към онова вътрешно чувство за самосъхранение което всеки има, че миналото може да се повтори в настоящето, да се пренесе и в бъдещето, ако не го оставим там където му е мястото-назад...ако позволим болката от него от спомен да прелее в усещане в безкрай...

Предполагам разбира се, но този първи кошмар на Ямур поставя и някак началото на обратния процес на отмъщението й...поне така ми се иска.

Дали ще е така наистина...е, това само времето/и епизодите напред/ ще покаже...надявам се обаче...много.

За сега приключвам, че реала ме подканя със задачите си, надявам се довечера да смогна с времето и да споделя следващите си впечатления за еп.3-ти.
Отново с уговорка, че подлежат и на промяна и са единствено лични, което не им дава никаква достоверност или претенции за нещо друго осен само и единствено...едно зрителско мнение и впечатление от сериала, историята и героите му на този етап...твърде ранен при това.

Хубава сряда!