Математически турнири - 22

• 84 867
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Колко са максималните точки за 1 клас на великденското състезание?
В София има дете с 93 точки  #Crazy?. Аз си мислех, че 75 са максималните  Joy.

# 106
На сайта им все още стои класирането то ВМС 2012, за 2013 още нищо, виждам, че в повечето градове са излезнали резултати от 2013. В Пловдив пак сме заспали.  Mr. Green
И във Варна е така. Няма още нищо а състезанието беше в събота.

# 107
74 или 75 е макс за 1 кл. Няма как да е с 93 т.

# 108
  • София
Аз искам да попитам какво се прави в този случай :    Не можах да изрежа оригиналната цветна снимка , но за мен това е некоректно.

Как така вие имате оригиналния тест на детето си още същата вечер в деня на състезанието?

# 109

Как така вие имате оригиналния тест на детето си още същата вечер в деня на състезанието?
Това е работният лист на детето, а не официалната матрица. Вероятно всички деца са си го занесли вкъщи.

# 110
  • ride my bike...
Цитат
Всички деца си излязоха с тестовете.
Отгворите се записват на друга бланка

# 111

Име Фамилия   Клас   Училище                  Точки
АДРИАН ЙОСИФОВ   1   ЧОУ"Д-Р П-БЕРОН"   93

# 112
  • София

Име Фамилия   Клас   Училище                  Точки

Вероятно са обърнати цифри или друга техническа грешка. Вече го коментирахме това снощи.

# 113
  • Sumen, Shumen, Bulgaria

Име Фамилия   Клас   Училище                  Точки

Горкото дете, голямо обсъждане на тези негови точки.
Истината е ,че няма чак толкова много максимални резултати , въпреки елементарните на пръв поглед задачи.  Едно е да си стоиш в къщи и да цъкаш с език, друго е там като седнеш под напрежение, това не си прочел , онова не си доогледал. Права е една съфорумка , която каза ,че тези задачи са за внимание, а не за показване на големи математически знания.

# 114
Преди малко свърши състезанието, което се явява квалификация за участие в международни състезания на деца от СМГ за 5-ти клас. Не знам дали другите класове са били в същия ден.
Конспектирано - разочарован съм. Може би, линията на обучение на гениалните учители в СМГ е, че подготовката не оказва влияние и който го може си го може, но не за първи път, квалификации за важни състезания се провеждат без никакво предизвестие за подготовка.
Наясно съм, че тези квалификации са насочени предимно към по-големи деца от 6-ти 7-ми клас и 5-токласниците нямат много работа в тях, но не ми допада организацията - казва се, че ще има подобен тест и след 10 минути се провежда. За хубаво или лошо, моята настройка е коренно различна - качествената ударна подготовка се отразява с 15 до 20% на резултата. И не би имало проблем да се съобщи за квалификацията в петък и който има желание да се подготви.
Тъй като квалификациите са общи за няколко набора... остава да се предполага, че и в по-горните класове състезанието е суснато ненадейно за да има адекватно съответствие на резултатите. Simple Smile

# 115
  • София
Преди малко свърши състезанието, което се явява квалификация за участие в международни състезания на деца от СМГ за 5-ти клас. Не знам дали другите класове са били в същия ден.
Конспектирано - разочарован съм. Може би, линията на обучение на гениалните учители в СМГ е, че подготовката не оказва влияние и който го може си го може, но не за първи път, квалификации за важни състезания се провеждат без никакво предизвестие за подготовка.
Наясно съм, че тези квалификации са насочени предимно към по-големи деца от 6-ти 7-ми клас и 5-токласниците нямат много работа в тях, но не ми допада организацията - казва се, че ще има подобен тест и след 10 минути се провежда. За хубаво или лошо, моята настройка е коренно различна - качествената ударна подготовка се отразява с 15 до 20% на резултата. И не би имало проблем да се съобщи за квалификацията в петък и който има желание да се подготви.
Тъй като квалификациите са общи за няколко набора... остава да се предполага, че и в по-горните класове състезанието е суснато ненадейно за да има адекватно съответствие на резултатите. Simple Smile
Квалификацията за другите 2 5-ти класове се проведе в събота.

# 116
За 6-ти клас първите контролни за BIMC и Po Leung Kuk се проведоха в петък (19.04.), след часовете и преди школата. 10 задачи с отворен отговор, за 1 час. Контролното беше обявено в понеделник и желаещите деца се записваха.

Второто контролно ще бъде в понеделник (29.04.) и доколкото знам, общо за 5/6/7-ми клас.

# 117
За 6-ти клас първите контролни за BIMC и Po Leung Kuk се проведоха в петък (19.04.), след часовете и преди школата. 10 задачи с отворен отговор, за 1 час. Контролното беше обявено в понеделник и желаещите деца се записваха.

Второто контролно ще бъде в понеделник (29.04.) и доколкото знам, общо за 5/6/7-ми клас.

Ами... аз това не мога да разбера. Оставам с впечатление, че всеки знае известно време предварително, единствено в нашия клас всичко става в последния момент. Според мен, времето 3-4 дни, в които знаеш кога е контролното са важни и могат да се използват за конкретна подготовка.
Поне при нас можем само да си мечтаем за подобно предизвестяване, камо ли някой да ти обясни, че ще има два кръга... Не знам на кого помага подобно едва ли не нарочно затъмнение.
За формата - и аз получих подобни данни от днес - 10 задачи, мнооого трудни както се изказа детето, което значи, че се е поомазало Simple Smile

Квалификацията за другите 2 5-ти класове се проведе в събота.

Ок, а някой знаеше ли предварително, че в събота ще има подобен тест?

# 118
  • София
В петък са им казали, че по време на школата ще правят контролно.

# 119
Pomakova с две ръце те подкрепям. Например първата задача на първолаците беше 1 дес + 10 единици и моята никога не е бъркала такива задачи но тоя път е написала че е равно на 11 Laughing Laughing Laughing Някой деца доста се притесняват по такива места. Лично моето го водя да събира опит иначе нито в училище нито в занималнята е решавала точно такива задачи но се справя добре.

Общи условия

Активация на акаунт