Математически турнири - 22

• 84 855
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • гр.София
Всъщност всеки път има истинско пресяване на състезателите и определено смятам, че и този път отидоха най -добрите. България има традиции, знае как се прави отбор, знае как се вземат медали.
Нямам никакви забележки към Бойваленков и Николов- бойци са, направили са всичко да защитят решенията. Тъпо е, че никой от отбора не е решил българската задача, но по- тъпо би било да са я решили всичките....Шеста специално я отсявам цял ден- само четири души имат пълни решения по нея и за съжаление, не са българи, а определено смятам, че на комбинаторика Викор и Петър са най- добрите в България, но явно не достатъчно добри или има елемент на надценяване на задачата....
То е като в обстановката в България- стигнахме дъното, няма как да не се отрази на всичко, дори ако щете и на волейбола...
Аз лично си чакам детето живо и здраво, знам, че никой не може да го сочи с пръст, че е незаслужено в отбора и знам през какво мина през тези дни, за да остане накрая само с бронз...Аз този медал ще го сложа на най- високото място на стената му, защото тежи повече от всичките злата през годините- това е МОМ, все пак.
Жалко за усилията на всички- и ръководители, и състезатели. Точно сега имат нужда от подкрепа, защото е лесно да си на страната на победителите....
Черна станция, писали сме едновременно- по трета е имало  3 часа координации и в крайна сметка на Петър не са му признали нито една точка.....
За българската задача и аз вече писах, но преди да си дойдат не мога да кажа със сигурност дали грешката е в ръководителите, че не са ги погряли за подобен тип задачи или в състезателите, че са проспали тази част.
Тежка седмица беше.

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 19:05 от Ирина Б.

# 736
Както вече казах, твоето момче заслужава само поздравления. Медал от МОМ е супер постижение и никой няма право да го подценява, че бил "само" бронзов. Никой няма право да сочи с пръст и останалите от отбора, които не са взели медали - те не са изпратени на МОМ по милост, а са си заслужили мястото, защото са се доказали като най-добрите в България. Та по това спор няма и не  нападам никого.
Не искам да кажа нищо лошо и за ръководителите на отбора - борили са се да защитят решенията на задачата, браво на тях. Така и трябва. Не се съмнявам, че знаят какво трябва да направят. Имали сме лош късмет явно.

Моите забележки са изцяло към системата и към подготовката. Ти без съмнение знаеш по-добре от мен как е протекла тази подготовка, но със сигурност не е имало време за основна и систематична такава. И не вярвам да е била на нивото на победителите.

# 737
Здравейте на всички.Бихте ли ми дали някакъв линк със задачи по математика за първи клас.Искам детето ми и през ваканцията да решава но не мога да намеря задачи които да ги тегля.На есен ще бъде втори клас.

# 738
Здравейте на всички.Бихте ли ми дали някакъв линк със задачи по математика за първи клас.Искам детето ми и през ваканцията да решава но не мога да намеря задачи които да ги тегля.На есен ще бъде втори клас.

http://math-bg.com/ - Ще има за няколко ваканции напред! Laughing

# 739
Търся отговорите на АК - 1999 година за 5-6 клас и 7-8 клас. Ще бъда благодарна . javascript:void(0);smile3501

# 740

Общи условия

Активация на акаунт