Математически турнири - 22

• 84 875
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • В офиса
За каква възрастова група става въпрос и Кортезов ли ще преподава, защото нещо не успявам да се ориентирам.

Възрастовата група не посочена и аз се чудя каква е, но г-н Кортезов доколкото имам информация няма да присъства. Тъй като се интересувах /синът ми ходи на лагери заради него  Simple Smile/, знам, че ще бъде на този, който започва утре - Китен, след това на с.Чифлик /Троянски балкан/ - 4-11 август и Аркутино - 25-31 август

п.п Ние сме с невероятни впечатления от лагера на Слънчев бряг /единствено изключение е храната/
но като подготовка, занимания, задачи  Peace

надявам се, че от утре на Китен, ще се върнем отново толкова доволни и щастливи  Laughing

A кой е лагерът на Чифлика? И дали ще има места...  Embarassed Аркутино май беше за от 5-и клас нагоре, а Китен съм го проспала като възможност, но пък много море щеше да й се събере. Виж за Чифлика е друга работата...

И въпрос от АК, че се сетих. Лингвистичен е по-скоро. "Jacob is three behind Winnie..." това според отговорите се разбира, че не е че има 3-ма човека между двамата, а че е трети след Уини (т.е. има 2-ма между тях). Е, аз нямаше да се сетя.

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 01:27 от Тинкърбел

# 691
Мисля, че тези лагери също са с покани. Единият е май от състезанието на сп. "Математика +" (ако не бъркам), а другият - за победителите от Евр. кенгуру.

# 692
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Мисля, че тези лагери също са с покани. Единият е май от състезанието на сп. "Математика +" (ако не бъркам), а другият - за победителите от Евр. кенгуру.
Така е и на Аркутино са с покани. Дори и тези лагери организирани от турнира- "Черноризец Храбър" имаха първоначално класиране и при незапълнени места вече се добавят други ученици, но този лагер беше за повече деца. Аз лично смятам, че повече от два математически лагера е издевателство над детето. В крайна сметка те са във ваканция и тя толкова бързо минава, че само още миг и сме вече в новата учебна година. Не може само математика...., а не бива!!!

# 693
То и аз така смятах, но сега у нас сме подложени на "психоатака" и за математическия лагер в Банско. Дори са се наговорили различни приятелчета, че ще ходят. Забавляват се изглежда доста.

# 694
То и аз така смятах, но сега у нас сме подложени на "психоатака" и за математическия лагер в Банско. Дори са се наговорили различни приятелчета, че ще ходят. Забавляват се изглежда доста.
Добре де, след Аркутино веднага трябва да отиде на Банско, това значи последните дни от ваканцията да не се свърти вкъщи.

# 695
Отговори 3-4 клас-2011-АМС
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10
b   a   c   a   e   d   a   e   b   c
11   12   13   14   15   16   17   18   19   20
d   e   d   d   d   c   b   c   d   c
21   22   23   24   25   26   27   28   29   30
b   d   a   c   b   79   180   12   210   16

# 696
Не съм преценила още и не съм подредила програмата ни за септември. Ако няма съвпадения, нямам нищо против да отиде и на планински мат. лагер. И без това, ако си е в София, вероятно ще бъде, например, с "Атмосфера" да катери планините. За мен наистина е по-добре по-активна почивка. Но всеки си познава детето. За моя мисля, че тези лагери са разтоварване, щом държи да ходи пак.

# 697
...
И въпрос от АК, че се сетих. Лингвистичен е по-скоро...
Всъщност трудността на Австралийското кенгуру идва не от трудността на задачите, а от езика и краткото време за решаване.

# 698
...
Всъщност трудността на Австралийското кенгуру идва не от трудността на задачите, а от езика и краткото време за решаване.

Не мисля. Езикът е най-малкият проблем на сериозните състезатели. Проблем е времето и все пак трудността на някои задачи (най-вече последните).

# 699
  • В офиса
...

Не мисля. Езикът е най-малкият проблем на сериозните състезатели. Проблем е времето и все пак трудността на някои задачи (най-вече последните).
Не се очаква децата да решат 100% задачите. Даже и най-добрите. И според мен основният проблем е липсата на време, но и комбинирано с това, че не четат задачите на роден език, което ги забавя допълнително, а и дава възможност за нееднозначно тълкуване, както в моя пример.

Редактирам се: Китен - състезание Ум+ (за това не го знам) Аркутино - Академия 21в. - 5-8 кл. Межд. лагер Европейско Кенгуру е в Трявна. На кого е на Чифлика, обаче. Това, че едикойси лагер е с покани не носи никакво инфо за мен. Знам че обикновено са с покани. Но не се обаждат по тел. персонално да канят, нали.

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 12:13 от Тинкърбел

# 700

Не се очаква децата да решат 100% задачите. Даже и най-добрите. И според мен основният проблем е липсата на време, но и комбинирано с това, че не четат задачите на роден език, което ги забавя допълнително, а и дава възможност за нееднозначно тълкуване, както в моя пример.

Тези, които вземат медал, на практика трябва да решат всичко. Или да сбъркат една задача.

# 701
Не съм преценила още и не съм подредила програмата ни за септември. Ако няма съвпадения, нямам нищо против да отиде и на планински мат. лагер.

Комплексът е страхотен, децата ще си изкарат чудесно - има басейни, голф-училище, езда, пейнтбол, ако на някой му доскучае в свободното време от математика, има какво да прави. http://www.mallorca-kn.com/summer-academy-bg.htm
Но подозирам как ще се събират пак на тумби, моята девойка ми сподели, че тяхната група се състояла от 14 човека (половината - деца от СМГ) и си гостували вечер по стаите на лагера в Лозенец. А ние ги мислим как превиват морни чела над задачите...

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 13:44 от Анонимен

# 702

Абсолютно. Задачите са с трудността на европейско кенгуру, също съм на мнение, че трудността идва от време и чужд език.
За мен е изключително ценно и полезно състезание, в никакъв случай не го водя към чисто математическите, проверка и на езиковите знания е.

# 703

Абсолютно. Задачите са с трудността на европейско кенгуру, също съм на мнение, че трудността идва от време и чужд език.
За мен е изключително ценно и полезно състезание, в никакъв случай не го водя към чисто математическите, проверка и на езиковите знания е.
И аз така смятам, езикът е все пак проблем, след това краткостта на състезанието, но е добър тренинг....

# 704
Всъщност 75 минути ли е Австралийското кенгуру или повече?
А някой да разполага с отговорите на задачите за 5-6 клас за 2010 и 2011?

Общи условия

Активация на акаунт