Работа, CV-та, HR-и, съвети - пожелаваме си нова работа - 31-ва тема

• 57 206
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
И аз наистина не желая да спориш повече.
Ами в случая тя е права, а ти продължаваш да спориш.
Ето как изглежда като дължина маникюра, за който ти говориш:
http://kifla.bg/archives/10171

# 601
Всичко което сте казали за деловия вид е така,аз лично мисля,че за интервю за работа в сериозна фирма, за сериозна позиция се ходи с риза,пола или панталон и сако независимо от температурата навън,допустимо е сакото да е съблечено ,но да е налично,строга тъмна рокля също е вариант,но пак със сако(на нас ни беше забранено да посрещаме и изпращаме пътници без сако дори да е 40 градуса).Косата, ако е къса да е добре оформена,дългата на кок или конска опашка.Шалче тип фишу от коприна или шифон според мен лично е много подходящо допълнение,чрез което можеш да изразиш индивидуалността си и задължително да е добре съчетано иначе може да изиграе лоша шега.Като стюардеса съм свикнала да нося чорапи или чорапогащник(ужасна дума)когато съм със строга  пола или рокля независимо от климатичните условия,така че на мен не ми е комфортно без,все едно нещо ми липсва.Иначе според етикета голите крака не са допустими за хотели и ресторанти от висока категория,за работа на самолет и летище и за казината.Аксесоарите са семпли и незабележими, обици не по-големи от мекичкото на ухото в никакъв случай висящи или пластмасови,един семпъл,малък пръстен плюс халка.Според мен часовникът е задължителен отново семпъл и не голям.За обувките сте казали всичко само ще добавя да са задължително затворени.Гримът за мен е задължителен, фон дьо тен или пудра,ако кожата не е перфектна,руж много неутрален цвят ,да е като светло сянка иначе по-добре без него,спирала,но да не е напластена и да не се размазва след време под окото,червило бледо розово или бежово или просто един глос. Колкото до ноктите,за да не сбъркате най-сигурен е френча, иначе може много светло розов или бежов цвят,никакви декорации или брокати. Колкото до червения и тъмно червения лак според мен е напълно допустим,но маникюра трябва да е перфектно оформен Naughty.Мен са ме учили,че дължината на маникюра се мери като си обърнеш дланта с долната част нагоре и измериш частта от нокътя,която се показва над пръста,да не е повече от 2-3 мм. Дано съм била полезна.

# 602
  • София
Това, което описва Васи, е много строг дрес код, клонящ към униформа.
Тя самата го казва -  хотели и ресторанти от висока категория,за работа на самолет и летище и за казината. Бих добавила и банки.
Ако отидете толкова строго облечена на стандартно интервю в търговска фирма, определено ще помислят, че сте се престарали.

# 603
L'AgentТочно  Naughty затова говоря за големи фирми,за който е ясно,че има делови дрес код,може би не го обясних правилно.Иначе всеки може сам да прецени кое е приемливо и да ползва тези изисквания за ориентир или коректив като не залита в нито една крайност.Иначе не мисля,че ще сметнат за престараване този външен вид,той е просто семпъл и изчистен,пак казвам голите крака са забранени само за по горе изброените случай,чрез материите и цветовете също може да се намали строгостта на излъчването.Виж за мъжете е по неприятно,защото освен ако не е предварително изискано като условие ,според мен ще се счита за престараване,ако се яви някой момък с костюм и вратовръзка...
Само да добавя,че според мен лично,подчертавам лично, ленът не е подходящ за интервю,много се мачка,дори за пет минути да седнеш и приема едни странни гънки около ханша и седалището и изглежда някак нелицеприятно,малко все едно си сдъвкан, не мога да го обясня точно,но в мен оставя едно подсъзнателно усещане за немарливост.

# 604
А в тези големи фирми някакви изисквания към правописа случайно да имат?  Flutter

# 605
http://www.jobs.bg/f1804211
Малко странна обява....,а и пише Customer Service Agent пък референцията е като за секретарка....

# 606
  • София
Аз като човек, който мрази да глади, лен не поглеждам.
На летните интервюта въртях два бели костюма - единият - дънки и яке, другия шантунг сако и панталон.

Що се отнася до правописа, аз навсякъде кандидатствах с преводи и това беше най-важното, а не дрехите.

# 607
buttinsky

Съжалявам, ако има някакви грешки,но пиша в момента  един превод и бързам не гледам много правописа видях една фрапираща грешка и я редактирах,но за другите се извинявам нямам време...ако ви дразни спирам да пиша Simple Smile

# 608
  • Sofia
Малко странна обява....,а и пише Customer Service Agent пък референцията е като за секретарка....

Не е странна, точно и ясно са си го написали - съпорт с 2 езика.

# 609
vaflichka

Да,така е, сега я погледнах просто ми се струват малко изискванията и няма инфо за задълженията ,но може би така е по-добре...точно и ясно,знам ли...?

# 610
  • София
vaflichka

Да,така е, сега я погледнах просто ми се струват малко изискванията и няма инфо за задълженията ,но може би така е по-добре...точно и ясно,знам ли...?

Обикновено всеки проект в кол-център е различен и се провежда обучение конкретно за проекта, така че се търсят хора с базови умения като много добро владеене на 2 езика и добро поведение по телефона, както е в обявата.

# 611
  • Sofia
Като пишат фирмите 1 страница изисквания всички пишат, че са много, като си ги напишат в 3 реда точно какво търсят - тогава защо са малко... На който не му харесва да не кандидатства.

# 612
Като пишат фирмите 1 страница изисквания всички пишат, че са много, като си ги напишат в 3 реда точно какво търсят - тогава защо са малко... На който не му харесва да не кандидатства.

Аз например рядко пиша какво предлага фирмата.....понякога не пиша и задълженията. Не знам как е по-добре, винаги съм се чудила кое привлича кандидатите. Но като чета тук,много ми помагате  Peace

При нас по глобални изисквания,трябва да сме с чорапи по всяко време. Аз,обаче не мога да си го причиня и си ходя боса, само не и с много отворени обувки и чехли. Имам си едни обувки без пета,които са ми за офиса, много колежки действаме така. А навън с чехлите до вкъщи.

# 613

И преди съм срещала подобни, дори и посочени документи аз кандидатстване няма, не ми се вижда досотверно мястото въпреки високата заплата. Вероятността да ти се обадят за ткава позиция е 0.

# 614
Не мисля,че обявата е от сериозна компания, но въпреки всичко не е задължително да е написана по шаблонен начин. Има доста похвати на писане на обява за работа.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт