Работа, CV-та, HR-и, съвети - пожелаваме си нова работа - 31-ва тема

• 57 217
  • 738
  •   1
Отговори
# 585

Извинявай, не те разбрах. Нокътната ти плоча е 1 см.  newsm78 На 6 годишното ми дете е по-голяма.

2 см над нокътната плоча съм написала, че е максималната допустима дължина. Разбира се, това зависи от самата ръка. Имам колежка с толкова дълги пръсти, че с под 2 см маникюр изглежда куриозно. Ръце всякакви.

Предлагам ти да си измериш нокътната плочка, може и на детето си да измериш. По принцип имам усет за размери, но въпреки това си измерих нокътните плочки. Малко над сантиметър ми е най-дългата. За протокола, висок човек съм - с нокътни плочки със стандартна големина и сравнително дълги пръсти.

# 586
Подходяща-неподходяща, с него отивам.
Като ги гледам по снимките от сайта на фирмата служителките с какви умрели плетени пуловерчета като от бабиния скрин са и с какви дълги ноктаци и коси, спуснати и рошави като на маханди, мисля, че чак толкоз няма да ги фрапирам.

Ако няма изрично изискване за дрес код и при условие, че останалите в колектива се обличат доста лежерно, тогава можеш да си позволиш и да си по-индивидуална.

# 587
Подходяща-неподходяща, с него отивам.
Като ги гледам по снимките от сайта на фирмата служителките с какви умрели плетени пуловерчета като от бабиния скрин са и с какви дълги ноктаци и коси, спуснати и рошави като на маханди, мисля, че чак толкоз няма да ги фрапирам.

Ако няма изрично изискване за дрес код и при условие, че останалите в колектива се обличат доста лежерно, тогава можеш да си позволиш и да си по-индивидуална.
Нямаше такова изискване на нито едно от двете места, иначе съвсем бих се шашнала. Тя едната фирма е някаква преводаческа агенция, и наистина като ги гледам, доста размъкнати изглеждат на снимките - ни следа от бизнес облекло. Другите са по-голяма фирма. Там не ги знам как ходят облечени. Виждала съм го моя познат, който работи там с панталон и ризка с къс ръкав. Жените не знам как се носят там.

# 588

Извинявай, не те разбрах. Нокътната ти плоча е 1 см.  newsm78 На 6 годишното ми дете е по-голяма.

2 см над нокътната плоча съм написала, че е максималната допустима дължина. Разбира се, това зависи от самата ръка. Имам колежка с толкова дълги пръсти, че с под 2 см маникюр изглежда куриозно. Ръце всякакви.

Предлагам ти да си измериш нокътната плочка, може и на детето си да измериш. По принцип имам усет за размери, но въпреки това си измерих нокътните плочки. Малко над сантиметър ми е най-дългата. За протокола, висок човек съм - с нокътни плочки със стандартна големина и сравнително дълги пръсти.

.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 08:27 от ZinaSt

# 589
Ясно, като моите значи. Няколко милиметра над нокътната ми плочка. Значи максимум общо 2 см. нокътна плочка плюс маникюр.

# 590
.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 08:27 от ZinaSt

# 591

Написала съм МАКСИМАЛНО ДОПУСТИМ РАЗМЕР, който разбира се зависи от пръстите на всеки.

За да е по-елеметарно, за работещите с линийки вместо с чувство за естетика, ноктите не трябва да са по-дълги от две-трети от нокътната плоча, но и не трябва да изглеждат като издълбани до кожа. Така може би е по-ясно

Имам силно развито чувство за естетика и пропорции. От една страна вродено, от друга тренирано с обучение. Смятам, че от функционална гледна точка нокът 2/3 от нокътната плочка е много, а лично аз жени с нокътни плочки, дълги по 2 см. не съм срещала. Това е един сравнително малко вариращ размер (около 0.5 см да е разликата между дребна и едра жена), най-вече поради факта, че абсолютната дължина на нокътната плочка не е голяма. Наистина не желая да споря повече.

# 592
И аз наистина не желая да спориш повече.

# 593
В случая не си права просто. Затова и толкова пъти си "интерпретира" постовете.

# 594
.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 23:21 от ZinaSt

# 595
Не правя интерпретации на себе си. Смятам го за шизофренично и по-подхождащо на някой кукумицин. Има друга тема за естетиката, красотата и подобни. Тук се обсъждат съвети за намиране на работа. Ти явно много имаш нужда от тях, но тъй като за съжаление упорито отказваш да ги приемаш, независимо от кого и как са поднесени, явно дълго ще си съжителстваме с теб тук. По този повод бих искала да те помоля едно единствено нещо. Игнорирай ме, по начина по който ще те игнорирам и аз. Не виждам полза за никой да спамим темата с изфиненото ти чувство за естетика, подкрепено от много опит и космически квалификации. Просто за теб мен тук мен ме няма и обратно, моля, моля.
Успех,  в каквото си решила да търсиш в тази тема.

Не бих могла да те игнорирам, при условие, че ме обиждаш. В случая изобщо не се държиш професионално с намеците и обидите си, което е най-жалкото. Аз не съм си позволила да те обиждам и няма да си го позволя. Не ми вменявай неща, които никога не съм казвала. Никъде не съм претендирала с кой знае какви високи квалификации например. Не виждам да е кой знае каква космическа квалификация фактът, че съм взимала уроци по рисуване и имам представа от анатомия. Добре е да си препрочетеш последните постове и поне пред себе си да признаеш истината.

# 596
Понякога направо се чудя newsm78
Голям спор за 1,2, 5см на нокти.
Всяка жена знае какво означава делови маникюр и прилично облекло (ако ли не- има КМ)

# 597
  • София
Аз пък за друго се чудя - чорапогащникът през лятото (или чорапи, ама на мен са ми неудобни). Такова чудо аз лично съм виждала и са ми го поставяли като изискване само когато работех в 4-звезден хотел, ама пак не го спазвах всеки ден. Оттам нататък съм работила само в офиси, не съм била високо ниво служител или мениджър, ама и тях ги гледам, та мисълта ми е, че може да е етикет, ама никой не го спазва. И ако аз сега лятото от зор-заман реша да се набутам в чорапогащник за някое интервю, няма ли по-скоро да изглеждам нелепо, предвид, че в доста офиси няма кой знае колко официален дрес-код, дори и панталон/пола/риза/сако  Thinking

# 598
Ако няма официален дрес код - чорапогащника не е задължителен. Само при строгия делови дрес код голите крака са недопустими. Има офиси, в които и по джапанки шляпат  Wink

# 599
  • София
В повечето нормални офиси няма дрес код.
Зимата, като ходех по интервюта, ги оглеждах.
Сега, в нашия, си ходим с дънки и блузка, спортно сако и ниски или високи обувки.
Днес почти всички сме със сандали и голи крака.

Общи условия

Активация на акаунт