Работа, CV-та, HR-и, съвети - пожелаваме си нова работа - 31-ва тема

• 57 243
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Е, биха могли поне да не лъжат хората, както биха предпочели и тях да не ги лъжат  Tired

# 91
  • София
Някой, знае ли нещо за Юродом (представители на Volverk), много са ми познати и мисля, че стария им офис беше в Овча Купел (зад Киров)  Thinking Преди предлагаха на Амоей, едни миникухни на Volverk.
утре съм канен на интервю, но мисля да откажа, а и е от тези търг. представители, които ходят по домовете на хората да ги убеждават да купят нещо струващо 4-5 пъти по-скъпо от другите страни.

http://www.zdravdom.com/cd/58/%D0%97%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81--- … 0%9E%D0%94.wshtml

# 92
Някой, знае ли нещо за Юродом (представители на Volverk), много са ми познати и мисля, че стария им офис беше в Овча Купел (зад Киров)  Thinking Преди предлагаха на Амоей, едни миникухни на Volverk.
утре съм канен на интервю, но мисля да откажа, а и е от тези търг. представители, които ходят по домовете на хората да ги убеждават да купят нещо струващо 4-5 пъти по-скъпо от другите страни.

http://www.zdravdom.com/cd/58/%D0%97%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81--- … 0%9E%D0%94.wshtml

За тази работа си трябва човек,който си обича да продава, да послъгва и т.н. Трябва един вид да се флиртува с клиента.

# 93
  • София
Имам въпрос към представителите на Човешки ресурси, пишещи в тази тема. През последната седмица 3 фирми, където са ме викали на интервю и след това съм получила отказ от тях с мотива, че вече са си избрали подходящия кандидат, пускат отново обяви за същата позиция, за която и аз кандидатствах. Направо умирам от яд, защото особено едната позиция е точно като за мен. Какво ще ме посъветвате - да им се обадя ли да питам любезно, да си пратя отново автобиографията или...просто да продължа напред?

До днес щяха да ми дадат отговор одобрен/неодобрен за второ интервю от Маниапринт, но уви... вчера видях, че са пуснали същата обява...  Naughty
Коментарите в Бгработодател за фирмата също бяха доста критични (не че са ми критерия, пък и са от 2008ма). Но и с оглед, че често пускат обяви (но все пак имат 6-7 обекта), както и да е, тъпа история.  ooooh!

# 94
  • София
Здравейте,
на всички пожелавам късмет в търсенето на работа и дано ви се паднат читави и честни работодатели  Peace
Аз имам работа в момента, но на всяка цена трябва да се махна. За да оцелея. В истинския смисъл на думата. Няма да изпадам в подробности. Въпроса ми е следния:
За момента не съм намерила нищо конкретно / като се има предвид прекрасната ми възраст от 44 години  Wink, въпреки добрата ми квалификация / Засега ми се обадиха от Изи кредит. За кредитен инспектор, на свободно работно време. Заплащане се получава взависимост от заработеното.
Някой има ли впечатления или информация за фирмата и начина им на работа?
Благодаря предварително.

ПС Тук имаше една дама, която имаше / или работеше/ в агенция за набиране на персонал- коя беше тя?

# 95
  • Варна
Имам въпрос към представителите на Човешки ресурси, пишещи в тази тема. През последната седмица 3 фирми, където са ме викали на интервю и след това съм получила отказ от тях с мотива, че вече са си избрали подходящия кандидат, пускат отново обяви за същата позиция, за която и аз кандидатствах. Направо умирам от яд, защото особено едната позиция е точно като за мен. Какво ще ме посъветвате - да им се обадя ли да питам любезно, да си пратя отново автобиографията или...просто да продължа напред?

Има два варианта за новата обява - или има още една позиция, или при първия побор не са си харесали никой. Както сама разбирате, да изпратите отново CV е безсмислено и в двата случая. Особено след като и на интервю сте била.
Често се случва кандидатите да си мислят, че са подходящи за една позиция, а работодателите да са на различно мнение. Важно е какво търси конкретния работодател, а Вие няма как да знаете това.
В повечето случаи грешките са в самото CV, но явно при вас това не е проблем. По-скоро може би е самото представяне на интервютата. Но по този въпрос няма как да Ви помогнем от разстояние.
Успех!
Благодаря, Зина! И аз стигнах до съответните изводи, но добавям и вариант три: проучване на трудовия пазар. Simple Smile
buttinsky, успех ти желая във всичко, към което се стремиш - аз все си мисля, че ще се появи някаква работа точно като за тебе (освен другите две предложения, които имаш).  Hug

# 96
Благодаря ти strega  Hug
Късмет и кураж и на теб Heart Eyes

# 97
Хех, не ми се беше случвало със смс да ми откажат.
В повечето случаи не се чува ни вест, ни кост от тях, което за мен е несериозно.
Това говори, че тези хора никак не държат на реномето на фирмата си и какво впечатление ще оставят у хората. Съответно, че в теб не виждат нищо повече от един кандидат, който заради нещо си не отговаря на условията им, а не мислят, че всъщност този въпросен кандидат също е човек с мнение и връзки и при едно такова отношение от тяхна страна, би си направил съответните заключения и би ги избягвал по какъвто и да било повод за в бъдеще.
А отнасяйки се нехайно с теб, реално те се отнасят нехайно към себе си.
абсолютно! А интервюто и feedback-ът след това са показателни за фирмата, ти сега си кландидат, но след това клиент или партньор, никой не знае какво ще се случи в бъдеще, та когато фирмата оставя усещане за лош имидж у кандидатите само губи. Всеки може да има неуспешни кандидаствания, но пък да остане с добри впечатления от които да спечелят и двете страни.

# 98
Здравейте,
на всички пожелавам късмет в търсенето на работа и дано ви се паднат читави и честни работодатели  Peace
Аз имам работа в момента, но на всяка цена трябва да се махна. За да оцелея. В истинския смисъл на думата. Няма да изпадам в подробности. Въпроса ми е следния:
За момента не съм намерила нищо конкретно / като се има предвид прекрасната ми възраст от 44 години  Wink, въпреки добрата ми квалификация / Засега ми се обадиха от Изи кредит. За кредитен инспектор, на свободно работно време. Заплащане се получава взависимост от заработеното.
Някой има ли впечатления или информация за фирмата и начина им на работа?
Благодаря предварително.

ПС Тук имаше една дама, която имаше / или работеше/ в агенция за набиране на персонал- коя беше тя?
Не разбирам, какво й е на възрастта от 44 години?
Изи кредит- не мисля, че е добро място за оцеляване. Нямам представа за Изи, но не ми изглеждат читави
кредитните институции.

# 99
  • София
Лулу, тази възраст наистина е прекрасна, не се шегувах, но вече често е не предпочитана от работодателите  Peace Търсят 20 годишни с пет годишен стаж и опит от 10 години за посочената длъжност  Joy Това е шега, разбира се. Аз от вчера разпитвам и чета за тая фирма. Самата служителка каза, че това е доста под възможностите ми, но от някъде трябва да почна. И все пак бягайки от лошо отношение, не бих се набутала в още по- лошо.

Затова питам за дами работещи в агенции за подбор на персонал  Peace

# 100
Абет - не мисля, че си заслужава. Имам позната, която се подлъга и започна. Работи се на граждански договор. Заплащането е % от събраните вноски. На 4-5 месец едвам стига 100-200лв.
А се занимава само с роми и много изпаднали, такива, на които банките отказват. Замисли се, колко зле трябва да си да искаш заем 100-200лв. с лихва7% на месец?
Оплаква ми се как обикаля да си събира вноски( от по 20-30лв.) по няколко пъти и колко телефонни разговори. Като сметнеш телефона и транспорта за обикаляне, няма смисъл. Затова постоянно има такива обяви и голямо текучество.

# 101
  • София
Кали, благодаря ти за мнението и съвета. Е, отказах се окончателно.  Peace

# 102
Е, недей само заради мен. Проучи и от друго място, върви на интервюто......

# 103
  • София
 Laughing Не е заради теб  Peace Четох и говорих достатъчно. Не е за мен тая работа. Ако ще е тормоз, ще си остана на тая работа  Laughing

# 104
Ех, най-накрая едно интервю като хората: без твърде много "защо"-та, без излишно разводняване и въпроси от типа "Вие какъв човек сте?", "Баща ви какво работи? Ами мъжа ми, ами дядо ви от кое село е?"

Това, което научих дотук ми харесва. Прилично работно време, дейности, свързани с квалификацията ми, реално осигуряване, работа в рамките на града. Не се бяха притеснили от заплатата, която бях посочила в CV-то си, макар че в хода на разговора предпочетох да посоча желания минимум, а не желания оптимум, за да не ме зачеркнат от списъка пак поради твърде високи изисквания. Отделно, че аз пък не отговарям напълно на техните, но доколкото виждам, това няма да е фатално, ако се спрат на мен.

Дотук това е най-добрата алтернатива за мен. Само дето, чак след празниците ще ми кажат искат ли да ме видят на второ интервю.
Останалите ако ги изпреварят не знам какво ще правя. А пък да разчитам на тези без да съм сигурна, също не става.

Стискайте палци за мен, моля.

Общи условия

Активация на акаунт