Работа, CV-та, HR-и, съвети - пожелаваме си нова работа - 31-ва тема

• 57 271
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Винаги си задавам въпроса, защо работодатели не искат хора на 40
и нагоре на работа, независимо от добрата им квалификация?

# 106
  • Варна

Един от отговорите е, че по-зрелите хора са по-малко склонни към подчинение - нещо, което за българските работодатели е много важно, удобно скрито в повечето случаи под формата на изискване за "способност за работа в непредвидени ситуации".
buttinsky, стискам палци.

# 107
Кали, благодаря ти за мнението и съвета. Е, отказах се окончателно.  Peace

Aз съм в агенция.

# 108
Защото тези хора ще имат претенции, свързани с добро заплащане, нормиран работен ден, условия на труд и т.н. Друго си е да наемеш млади хора, без или с много малко опит, които да те гледат в очите, да работят основно за CV и да се примиряват с много минуси на работното място.

# 109
Защото тези хора ще имат претенции, свързани с добро заплащане, нормиран работен ден, условия на труд и т.н. Друго си е да наемеш млади хора, без или с много малко опит, които да те гледат в очите, да работят основно за CV и да се примиряват с много минуси на работното място.
Хехе, ний, младичките, викаш, сме идиоти Simple Smile Първото изречение ти е вярно, но продължението е съвсем различно.

П.П. Не съм забелязала тези 40-годишни някой да ги връща, честно казано, но като сте казали, значи се случва.

Последна редакция: ср, 24 апр 2013, 18:34 от бонбонбон

# 110
Хехе, ний, младичките, викаш, сме идиоти Simple Smile Първото изречение ти е вярно, но продължението е съвсем различно.
Хайде продължи го, де! И изобщо не съм имала това предвид, не ми слагай чужди думи в устата, моля. Младите хора са принудени да търпят тези неща, не защото така им е кеф, а защото все пак трябва да започнат отнякъде, а и в момента нямат особено голям избор. Младежката безработица в ЕС никога не е била толкова голяма, уви. Confused

# 111

За първи път ще подкрепя бонбонбон. Младите са много по-нереални като очаквания. Точно те и дума не дават да се издума за оставане след работа и за заплата под 1 000 лева. Напротив, хората над 40 са доста по-рационални и могат да преценят по-трезво докъде могат да стигат мечтите.

# 112
Не е точно така. Първо, на 40 да тръгнеш да сменяш работа доброволно не се случва често. А съкратени и уволнени хора изключително трудно се нагаждат към нови условия. Презентират се лошо още на интервюто. Не знаят езици, като изключим руски на ниво, което е под моето (моето е една година в университета, колкото да нямам двойка Shocked). Не могат да работят на компютър. На фона на всичкото това имат претенции за по-висока заплата, работно време и тръгване по-рано от работа "защото имам абитуриент". Да уточня, че това е в нашата фирма, където се работи и с езици, и с компютър.
Нещо, което съм забелязала и писах още преди малко - не съм видяла да се предпочитат младички пред 40-годишни, когато се искат наистина опит и умения - за инженери, счетоводители, дори учители и възпитатели. Нищо лично, но не съм убедена, че най-добрата секретарка, продавачка в мола или рецепционистка е на 40.

# 113
Говориш за 60 годишните вероятно. Защото профила на днешните 40-годишни няма нищо общо с написаното от теб.

Когато си на 20, 40-годишните може да ти изглеждат като от друга вселена, но днешните 40 годишни никога не са работили в комунистически режим, нали си даваш сметка за това. През 89-та година са били още в гимназия. При все, че сега са на 40.

# 114
Не съм казала, че всички са такива  Peace Казах какви са онези, които кандидатстват при нас и защо не ги взимаме ние. Това е все едно да питаш защо в Германос няма консултанти над 40 (аз поне не съм виждала) - мисля, че е ясно защо.

Интересно ми е за каква работа не вземат 40-годишни, още одеве се зачудих - наистина не съм видяла за място, където се работи, а не се пълнят нечии очи, да се предпочете неопитен човек.

# 115
Аз познавам доста търсени 40-годишни. Бившият ми приятел е на 42. Това е точно възрастта, в която вече си направил някаква кариера, ако си от типа кариеристи, или си станал ценен специалист. Обаче, ако си на 40+ и просто си битувал на някакво работно място, взаимнозаменяем и неотличим от множеството, очаквайки да се пенсионираш на него, тогава вече младите са съществена конкуренция при търсене на работа.

# 116
Абе...зависи от младите хора. Някои много добре си познават правата и си ги отстояват.
А точно по-възрастните се държат примиренчески. Но пак зависи от конкретната ситуация.
Аз виждам, че сега на този си акъл по-трудно захапвам въдицата или ако я захапя, то няма да е толкова от будализъм, колкото ще е някакъв компромис, ако нямам друг избор в момента.

# 117
Точно това е поведението на младите. Отстояват си правата. От друга страна, незрялостта си казва думата и далеч не са толкова самоотвержени по повод задълженията си. 20-24 годишните са най-често боледуващите през лятото, когато в офиса има много работа, а на тях им се ходи на море. Да не говорим, че майка с дете или 40 годишен служител никога не си е пускал отпуск от днес за днес, защото имал тежка вечер. Но това са особеностите на върастта. Всякакви щуротии съм виждала от тях. Едно от тия деца си беше решило, че корпоративната кредитна карта е чудесен безлихвен кредит и си беше купило компютър  ooooh!

(Ивинявайте за off topik-a)

# 118
Как оф топик, бре? Направо в целта е, даваш ми и друга гледна точка и кураж. Hug

# 119
Как оф топик, бре? Направо в целта е, даваш ми и друга гледна точка и кураж. Hug

Аз теб само по снимка от профила в bg-mamma бих те наела Simple Smile Изглеждаш ми прекалено свежа и енергична, за да падаш духом. Желая ти успех.

Общи условия

Активация на акаунт