Работа, CV-та, HR-и, съвети - пожелаваме си нова работа - 31-ва тема

• 57 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Аз пак с въпрос относно конкурс за работа в ДА:
едното изискване е: "2 години професионален опит" -
опит /стаж/ по принцип или по специалността?
Thinking
Зависи, кой как го чете, т.е от съответната Държавна институция най-вече, но нищо не ти пречи да звъннеш и да попиташ. Към обявата би трябвало да има някакъв телефон номер. Rolling Eyes
Относно ДА: при мен мина леко, сутринта имаше тест, след обяд събеседване с издържалите теста. Събеседването не включваше никакви въпроси свързани със самата позиция, питаха ме за положителни и отрицателни страни в х-ра, и защо искам да работя при тях , работещите са ги питали, кога могат да започнат, защо искат да напуснат работата си и дали заплатата ги устройва ThinkingОбщо взето, теста е важният. Ако има нещо друго на лични винаги отговарям.
Helda,strega, благодаря  Hug

# 61
Аз не разбирам защо си правят целия труд с тези тестове.При мен имаше въпроси от типа,колко пари харчите на седмица за алкохол,смятате ли ,че политиците са подкупни,или шефове на банки и изброяват проценти.

# 62
Аз не разбирам защо си правят целия труд с тези тестове.При мен имаше въпроси от типа,колко пари харчите на седмица за алкохол,смятате ли ,че политиците са подкупни,или шефове на банки и изброяват проценти.

Shocked
Що за въпроси пък са това?

Между другото-"процедурата за подбор" към НОИ, в която участвах така и не изкараха резултати в сайта. До вчера си седеше само обявлението и списъка с допуснатите кандидати. Днес-изключително странно, вече изобщо я няма тая позиция. Луда работа.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 13:48 от Zolka

# 63
  • В един копнеж!

Shocked

Между другото-"процедурата за подбор" към НОИ, в която участвах така и не изкараха резултати в сайта. До вчера си седеше само обявлението и списъка с допуснатите кандидати. Днес-изключително странно, вече изобщо я няма тая позиция. Луда работа.

на място изкарват резултатите обикновено, на табло

# 64

Shocked

90 въпроса и казуса от типа ако можете да изнесете кламери и химикали от офиса без да ви види някой ще го направите ле

# 65
  • София

Shocked

90 въпроса и казуса от типа ако можете да изнесете кламери и химикали от офиса без да ви види някой ще го направите ле

ooooh!

# 66
Здравейте, момичета! От известно време ви следя, защото и аз съм в редиците на безработните. Какво ще рече кредитен експерт на граждански договор? Някой ходил ли е на подобно интервю?

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 15:14 от ##bvlgari##

# 67
  • В един копнеж!
предполагам е към някоя от фирмите с бързите кредити. Означава, че работиш навън,  лепиш обяви с телефончето ти за откъсвне от потенциалния клиент, или пък тези момиченцата по технополис, техномаркет дето те пресрещат с листовки т.н. В повечето случай няма твърда заплата. ..

# 68
Aми аз ще отговоря с ДА.
Както и отговорих на въпрос за "винаги ли си миете ръцете преди да ядете". Много ясно,че не отговарям с ДА, защото няма как да е така и съответно ще си направят извод,че лъжа.

А иначе редовно имам химикали в чантата Simple Smile Кламери по-скоро си нося от нас, защото обичам цветни.  Mr. Green

Кредитен експерт предполагам са онези сладурковци по магазините, или с телефоните дето искаш бързи стокови или парични кредити?

# 69
Не знам дали въпрос да задам или просто така да го напиша....но съм изумена от един кол център. Кол пойнт извикаха сина ми на интервю, без да е подавал документи за обявена от тях позиция. Намерили му CV-то в архива си, защото беше подавал за друга позиция при тях преди 6 месеца. Харесал условията, които му предложили, и минал първо интервю, казали му, че ще се обадят скоро за второ или ще получи имейл, ако не е одобрен. Минаха повече от 2 седмици, ни вест, ни кост. Миналата седмица изтеглиха обявата за позицията, за която търсеха хора, но не е ясно защо няма никаква вест. Възможно ли е след 2 седмици още да не могат да отсеят хората за второ интервю?Този кол център има ли маниер да проучва пазара, без реално да търси хора? Имат ли политика да уведомяват хорат при отказ? Обадиха му се междувременно за стаж в една банка и той отклони, защото реши, че ще почне при тях. Сега го е яд...
Оо, и аз покрай актуалния си опит с разни фирми, не бих бързала категорично да отклоня покана за интервю при друга фирма, докато не си видя договора черно на бяло. Трябвало е според мен да задържи малко топката с банката и да се обади на кол-центъра да пита какво се случва, защото има и други предложения. Точно са щели да видят, че е търсен кадър. А не сега покрай тяхното моткане да стои в неведение.

# 70
Запис и от мен, че темата ще ми е изключително важна в следващите месеци Wink

Иска ми се да питам две-три неща, ако позволите да нахлуя в темичката Confused.
1. Ако последните 8-12 месеца не си работил, поради причина, че си бил в чужбина, не добавяш нищо в CV-то за този период, но пък имаш готов отговор защо и какво си правил, нали така? Та въпросът ми е това голям минус ли е всъщност, че като ви чета и слушам разни познати, май  е така?
2. Fluent in English with least one of the following languages (French/Dutch/Swedish/Norwegian) desirable,
какво ниво на втория език предполага всъщност? Става въпрос за CCE, за които ми се струва, че имаше и други питания. Ако някой има идея ще съм изключително благодарна, защото така зададено, разбирам, че е плюс. А съм повече от убедена, че те искат англ.+ още един език на еднакво добро ниво. Дори си мисля, че англ. не им е водещ и френските гиманзии например са с предимство. Накратко, френският ми определено не е на същото ниво, на което е англ. но пък продължавам да се обучавам и може би след година би бил (затова и не кандидаствам все още, а и съм работила в голяма компания предимно и само с англ. и знам, че когато се иска език не е шега), но пък се чудя по въпроса специално с френски как не се намират подходящи специалисти при толкова франкофони икономиксти в сф:-)? За другите езици е разбираемо. Хубава вечер от мен:-)

# 71

Shocked

Химикалките при мен са бързооборотна стока. На който дам нещо да подпише, все си прибира химикалката. Отделно, че редовно ги забравям някъде по етажите. А от време на време и в чантата ми се оказват  Mr. Green Ама пък фирма, дето ще ми брои разходваните химикалки - не мерси.

Аз подобен тест не бих попълнила.

# 72
E какво да направя,исках тази работа,имаше въпроси ,казуси както казах 90 на брой.Мислех,че ще е нещо свързано с работата ,но не.Както и да е, работата вече е на друг който също  е попълнил този тест ,само дето е роднина на кандидат -депутат.А за образование и стаж ...на кой му пука ,всичко е фиктивно,да бъде направено законно пък нашия човек ще е назначения.

# 73
А помните ли длъжността, за която сте кандидатствали в ПИБ?

# 74
E какво да направя,исках тази работа,имаше въпроси ,казуси както казах 90 на брой.Мислех,че ще е нещо свързано с работата ,но не.Както и да е, работата вече е на друг който също  е попълнил този тест ,само дето е роднина на кандидат -депутат.А за образование и стаж ...на кой му пука ,всичко е фиктивно,да бъде направено законно пък нашия човек ще е назначения.

Май на психометрия ми понамирисва някаква.  newsm78 Не ги уважавам аз тея въпроси.

Запис и от мен, че темата ще ми е изключително важна в следващите месеци Wink

Иска ми се да питам две-три неща, ако позволите да нахлуя в темичката Confused.
1. Ако последните 8-12 месеца не си работил, поради причина, че си бил в чужбина, не добавяш нищо в CV-то за този период, но пък имаш готов отговор защо и какво си правил, нали така? Та въпросът ми е това голям минус ли е всъщност, че като ви чета и слушам разни познати, май  е така?
2. Fluent in English with least one of the following languages (French/Dutch/Swedish/Norwegian) desirable,
какво ниво на втория език предполага всъщност? Става въпрос за CCE, за които ми се струва, че имаше и други питания. Ако някой има идея ще съм изключително благодарна, защото така зададено, разбирам, че е плюс. А съм повече от убедена, че те искат англ.+ още един език на еднакво добро ниво. Дори си мисля, че англ. не им е водещ и френските гиманзии например са с предимство. Накратко, френският ми определено не е на същото ниво, на което е англ. но пък продължавам да се обучавам и може би след година би бил (затова и не кандидаствам все още, а и съм работила в голяма компания предимно и само с англ. и знам, че когато се иска език не е шега), но пък се чудя по въпроса специално с френски как не се намират подходящи специалисти при толкова франкофони икономиксти в сф:-)? За другите езици е разбираемо. Хубава вечер от мен:-)

Вторият език трябва да е на високо ниво. Пишете ми на лични,защото търсим и само с английски език в момента определени позиции,които останаха свободни. Те не са обявени.  Peace Определено не знам на кого е обявата, но да--така зададена е малко странно. Принципно има няколко комбинации, като понякога един език е required, а другия е desirable Simple Smile Но повечето позиции са с два езика, които са required.
С френски език намираме доста кандидати, не знам по какво се съди,че няма.  PeaceТоест аз в момента не мисля,че имаме проблем с който и да е от езиците, но не съм се съмнявала. Бяхме наясно още като консултирахме CCE заедно с останалите агенции, че хора ще намерим.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт