Работа, CV-та, HR-и, съвети - пожелаваме си нова работа - 31-ва тема

• 57 211
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
# 76
А помните ли длъжността, за която сте кандидатствали в ПИБ?
Разбира се,не става дума за ръководна длъжност

# 77
Аз искам да попитам какви са заплатите за продавач-консултант в Лили Дрогерие?

# 78
E какво да направя,исках тази работа,имаше въпроси ,казуси както казах 90 на брой.Мислех,че ще е нещо свързано с работата ,но не.Както и да е, работата вече е на друг който също  е попълнил този тест ,само дето е роднина на кандидат -депутат.А за образование и стаж ...на кой му пука ,всичко е фиктивно,да бъде направено законно пък нашия човек ще е назначения.

Май на психометрия ми понамирисва някаква.  newsm78 Не ги уважавам аз тея въпроси.

Запис и от мен, че темата ще ми е изключително важна в следващите месеци Wink

Иска ми се да питам две-три неща, ако позволите да нахлуя в темичката Confused.
1. Ако последните 8-12 месеца не си работил, поради причина, че си бил в чужбина, не добавяш нищо в CV-то за този период, но пък имаш готов отговор защо и какво си правил, нали така? Та въпросът ми е това голям минус ли е всъщност, че като ви чета и слушам разни познати, май  е така?
2. Fluent in English with least one of the following languages (French/Dutch/Swedish/Norwegian) desirable,
какво ниво на втория език предполага всъщност? Става въпрос за CCE, за които ми се струва, че имаше и други питания. Ако някой има идея ще съм изключително благодарна, защото така зададено, разбирам, че е плюс. А съм повече от убедена, че те искат англ.+ още един език на еднакво добро ниво. Дори си мисля, че англ. не им е водещ и френските гиманзии например са с предимство. Накратко, френският ми определено не е на същото ниво, на което е англ. но пък продължавам да се обучавам и може би след година би бил (затова и не кандидаствам все още, а и съм работила в голяма компания предимно и само с англ. и знам, че когато се иска език не е шега), но пък се чудя по въпроса специално с френски как не се намират подходящи специалисти при толкова франкофони икономиксти в сф:-)? За другите езици е разбираемо. Хубава вечер от мен:-)

Вторият език трябва да е на високо ниво. Пишете ми на лични,защото търсим и само с английски език в момента определени позиции,които останаха свободни. Те не са обявени.  Peace Определено не знам на кого е обявата, но да--така зададена е малко странно. Принципно има няколко комбинации, като понякога един език е required, а другия е desirable Simple Smile Но повечето позиции са с два езика, които са required.
С френски език намираме доста кандидати, не знам по какво се съди,че няма.  PeaceТоест аз в момента не мисля,че имаме проблем с който и да е от езиците, но не съм се съмнявала. Бяхме наясно още като консултирахме CCE заедно с останалите агенции, че хора ще намерим.

Успех!

мерси за отговор, Red Velvet. За френския- просто ми се струва по-логично в Сф, България да има повече икономисти и финансисти с френски, отколкото такива със скандинавски езици, но пък може и да греша, той света и Б-я се променят:-) Ще пиша и на лични.

# 79
  • Варна
Имам въпрос към представителите на Човешки ресурси, пишещи в тази тема. През последната седмица 3 фирми, където са ме викали на интервю и след това съм получила отказ от тях с мотива, че вече са си избрали подходящия кандидат, пускат отново обяви за същата позиция, за която и аз кандидатствах. Направо умирам от яд, защото особено едната позиция е точно като за мен. Какво ще ме посъветвате - да им се обадя ли да питам любезно, да си пратя отново автобиографията или...просто да продължа напред?

# 80
strega, ти поне имаш някаква обратна връзка. А колко ми е омръзнало да чакам в нищото след интервю и да не знам какво се случва... Tired
Аз не бих изпращала отново, малко като отчаян ход ми се струва, ама знае ли човек, може и това да целят. А може и да имат други съображения и да не са си намерили техния човек и просто това да е учтивия, стандартен отговор.

# 81
Днес съм на още едно интервю.
По обява, дето я връткат цял месец. Нещо от типа 5 в 1 търсеха. Хем да си с два езика, хем да си по възможност инженер, хем...не знам си какво. Напоследък все на такива комбинации улучвам. Немски и технически познания. Има логика все пак. Само дето заплатите никак не са умножени по 3 или по 5 в съответствие с изискванията. А иначе искат да имаш нагласа за дългосрочна работа при тях. Ами, ако няма шанс да се увеличи въшливата заплата, как да се настроиш дългосрочно. При тези имам едни подозрения, че явно имат проблем със служителите на тази позиция, защото преди време през няколко месеца пускаха обяви за технически сътрудник с немски. Тогава си използваха конкретното име на фирмата. Този път, май ги е досрамяло, и обявата беше пусната от името на холдинга, към който е въпросната фирма.
Усетих се как леко скептично звуча по телефона вчера...
Но да видим пък, току виж изскочи зайче от този храст.
Фирмата поне е в града. Другият плюс е, че ще си използвам езиковите познания в работата.
Минусите ще ги видим как са изразени цифрово, само дето не се знае дали ще се издадат още на първо интервю. Имат изискване и за шофьорска книжка, което ме притеснява...защото това значи, в момента в който се реши, да започна незабавно да си преодолявам страха към шофирането и да взема опреснителни уроци. При все това не смея да им кажа, че нямам проблем с това...значи буквално да ги излъжа.

Онзи с "колегата" не ми се е обадил, след като му поставих изискванията си за реално осигуряване. А по уговорка трябваше да ми се обади вчера...

# 82
  • Варна
strega, ти поне имаш някаква обратна връзка. А колко ми е омръзнало да чакам в нищото след интервю и да не знам какво се случва... Tired
Аз не бих изпращала отново, малко като отчаян ход ми се струва, ама знае ли човек, може и това да целят. А може и да имат други съображения и да не са си намерили техния човек и просто това да е учтивия, стандартен отговор.
Струва ми се, че направо си играят с нас, търсещите работа. До сега все са ми се обаждали или пращали мейл след интервю - но все с отказ. Само 1 път не се обадиха, но аз направих всичко възможно по време на интервюто да ме намразят - изпитах физическа непоносимост към офиса на въпросната фирма  Grinning .
Така де, сигурно няма да предприема нищо, освен ако някой не се сети за мен Simple Smile

# 83
Като каза, за тази физическа непоносимост, и на мен ми се случи в едната от фирмите - тази до която се пътува доста дълго.
А иначе редовно ми се случва някой от интервюиращите органически да не мога да го понеса. Мисля, че особено, ако след това трябва пряко да работя с него, това би ми било по-водещо при избора, отколкото самия офис.
Защото ми се е случвало да започна някъде, където офиса си е съвсем ОК, даже по-модерен от много други, а самите шефове да са енергийни вампири. Тогава кел файда, че офисът бил модерен и чист, като въпреки това се чувстваш като затворник в него.

# 84
  • Варна
Като каза, за тази физическа непоносимост, и на мен ми се случи в едната от фирмите - тази до която се пътува доста дълго.
А иначе редовно ми се случва някой от интервюиращите органически да не мога да го понеса. Мисля, че особено, ако след това трябва пряко да работя с него, това би ми било по-водещо при избора, отколкото самия офис.
Защото ми се е случвало да започна някъде, където офиса си е съвсем ОК, даже по-модерен от много други, а самите шефове да са енергийни вампири. Тогава кел файда, че офисът бил модерен и чист, като въпреки това се чувстваш като затворник в него.
Съгласна съм, но за въпросния случай, за който стана дума, и към шефовете не изпитах кой знае каква поносимост  Joy Имах случай, когато офисът ми хареса, и колегите, но шефът беше под всякаква критика - и отношението ми си пролича. Но все пак ми пратиха СМС  - с отказ естествено  Grinning

# 85
Хех, не ми се беше случвало със смс да ми откажат.
В повечето случаи не се чува ни вест, ни кост от тях, което за мен е несериозно.
Това говори, че тези хора никак не държат на реномето на фирмата си и какво впечатление ще оставят у хората. Съответно, че в теб не виждат нищо повече от един кандидат, който заради нещо си не отговаря на условията им, а не мислят, че всъщност този въпросен кандидат също е човек с мнение и връзки и при едно такова отношение от тяхна страна, би си направил съответните заключения и би ги избягвал по какъвто и да било повод за в бъдеще.
А отнасяйки се нехайно с теб, реално те се отнасят нехайно към себе си.

# 86
Използвам само jobs.bg за кандидатстване. Досега съм викана
два пъти на интервю. Обратна връзка нямам от интервютата. Аз
се обаждам. Понякога се отчайвам. Друг път се амбицирам. Иска ми се
вече да имам положителен резултат.

# 87
  • Варна
Явно съм някакъв феномен, щом ми се обаждат, без да ги търся  Sunglasses . Но шегата страна - мисля, че при мен проблемът идва от там, че все пак им допадам като кандидат, но когато разберат за двете малки деца, които не съм посочила в автобиографията, се чудят как да се измъкнат. И затова ми се обаждат - да си измият ръцете един вид.
Иначе и аз от време на време се отчайвам, но като се замисля и започвам да свалям летвата, но работодателите и това го усещат. В една фирма, където кандидатствах, направо ми казаха на интервюто, че започването на по-ниска длъжност щяло да бъде крачка назад за мене. Ами как да стартирам в нова фирма, като по-високите длъжности обикновено се заемат от хора, служители в същата фирма, които освобождават ниските позиции? Ей на този въпрос ми се иска да получа отговор  Simple Smile

# 88
На теб ти правят проблем заради децата, на мен, защото още нямам, а се предполага, че искам да имам...
При теб поне могат да имат малко по-голяма сигурност, че скоро няма да искаш да излизаш в майчинство.
На мен ми се е случвало да не ме одобрят за дадена позиция, защото смятали, че съм твърде амбициозна за нея, а те не можели да предложат кой знае какво израстване във фирмата.
Ето наскоро пък една работодателка, така самонареклата се "Жана Д'Арк", ме изкара, че не съм била достатъчно амбициозна. 
Та излиза, че в различни фирми те интерпретират по различен начин. Особено това със амбициозността е доста разтегливо понятие, да не говорим, че всеки си влага какъвто си иска смисъл в него.
Е, поне за децата е сигурно, че или ги имаш или ги нямаш.
Като ги нямаш пък, почват едни съмнения, дали няма скоро да забременееш и да ги изоставиш или дали пък в момента не си в първите месеци. На мъжете в това отношение им е доста по-лесно.

На мен направо ми е унизително и тежко да отговарям на такива въпроси свързани със децата и забременяването, като се има предвид какво преживях в началото на годината. Та някой ако се задълбае да ме разпитва на тази тема, не знам в даден момент как ще реагирам и дали няма да го отрежа. Сякаш аз ги питам колко деца имат и жените им какво работят или защо например половината са си назначили жените като счетоводителки. Много ми е интересно какво ще ми отговорят.

Една колежка навремето всички я подозираха, че може да е бременна, защото и беше малко по-кореместа фигурата. А тя като постъпи при нас се и омъжи на втория месец, та съвсем я наредиха горката, че ако не е бременна, то скоро ще бъде. Та набързо я освободиха.
Жената забременя и роди сигурно поне две години след това, ама...пусти съмнения.

# 89
Имам въпрос към представителите на Човешки ресурси, пишещи в тази тема. През последната седмица 3 фирми, където са ме викали на интервю и след това съм получила отказ от тях с мотива, че вече са си избрали подходящия кандидат, пускат отново обяви за същата позиция, за която и аз кандидатствах. Направо умирам от яд, защото особено едната позиция е точно като за мен. Какво ще ме посъветвате - да им се обадя ли да питам любезно, да си пратя отново автобиографията или...просто да продължа напред?

Има два варианта за новата обява - или има още една позиция, или при първия побор не са си харесали никой. Както сама разбирате, да изпратите отново CV е безсмислено и в двата случая. Особено след като и на интервю сте била.
Често се случва кандидатите да си мислят, че са подходящи за една позиция, а работодателите да са на различно мнение. Важно е какво търси конкретния работодател, а Вие няма как да знаете това.
В повечето случаи грешките са в самото CV, но явно при вас това не е проблем. По-скоро може би е самото представяне на интервютата. Но по този въпрос няма как да Ви помогнем от разстояние.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт