"Модерните" детски градини на Европа

• 19 755
  • 318
  •   1
Отговори
# 180
Колко хора познаваш, които са си сменили ориентацията след  като са създали семейство и деца?

Аз малко по-назад дадох съвсем конкретен пример. Познавам и други такива хора, но продължават да живеят в хетеро браковете си. Мацките от примера си живеят заедно с трите деца и очевидно всички се чувстват много добре. С изключение на бившите им съпрузи и гаджета.  Mr. Green

# 181
Колко хора познаваш, които са си сменили ориентацията след  като са създали семейство и деца?

Веднага ти давам за пример публична личност, та информацията да може да си я провериш ако искаш. Бившата вече министър председателка на Исландия. След 17 годишен брак с мъж и две деца се развежда. Няколко години по-късно заживяват като партньори с друга жена, и когато гей браковете бяха разрешени, се ожениха. На 70 години е.
Кофти пример. Ти откъде знаеш че тази жена е сменила ориентацията си? Има и вариант просто да е отговорен родител и да е избрала да не товари психиката на децата си като ги отглежда в гей семейство. Та-отгледала си е жената децата и после е помислила за себе си. Достойно за уважение.

# 182
  • София
За по-старото поколение  е донякъде разбираемо да има такива случаи. Жената вероятно цял живот си е била такава просто е изпълнила очакванията на родителите си и обществото да живее "нормално". Но за моето поколение ми е трудно да си го представя - още преди да завърша гимназия си беше станало един вид мода и различните даже се гордееха с различието си.Впрочем от това,  което съм гледала по интервюта оставам с впечатлението, че тези хора знаят от най-ранна възраст за различната си ориентация, даже преди половото съзряване, което оборва теорията за внезапно и неочаквано влюбване и тотален обрат.

# 183
Очакванията на родителите не винаги са лишени от смисъл. Не мога да схвана това че за собствения си комфорт си готов да прегазваш другите-в случая децата. Да имаш дете от неизвестен донор защото на теб така ти е кеф и искаш да се покажеш с тези деца не го разбирам. за сурогатната майка не ми се говори. Сурогатна майка, донор мога да оправдая само в случаи когато двойка мъж и жена имат репродуктивни проблеми и няма друг начин. Но да го правиш от каприз не го разбирам. Децата имат право да познават и двамата си родители. Даже и осиновените деца копнеят да познават истинските си родители независимо колко добри към тях са осиновителите им и колко лоши са били биологичните им родители. Гей двойката си е ок, но като се намесят децата вече не е толкова елементарно, както го представят някои съфорумци. Та затова смятам, че просто жената е била отговорна и нейните деца имат истински баща и на една зряла възраст ще уважат решението на майка си и нейната жертва в тяхно име.
Имаше и един добър английски филм по подобен случай.

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 23:18 от Герри

# 184
  • n/a
Толкова ли е трудно да се поддържа фокусът
върху темата? Не става дума за гейове, а за
деца, които да си играят с безполови кукли.
Особено хетеро-поборниците е нормално да
са по-обезпокоени именно за това.

# 185
Как изглежда една безполова кукла?

# 186
Как изглежда една безполова кукла?
И аз искам да знам как изглежда. И не съм хетеро поборник, не лепете етикети моля, мисля че модата на етикетите мина преди 23 години.

# 187
  • n/a
То не че е нещо ново да се пише
по тема без да има преглед поне
на първия пост (в случая филма
към него), но там имаше такава
кукла, безформена, без съответ-
ните полови белези... Може и да
ми се е сторило, защото не на ед-
но място съм ги срещала ...

# 188
  • София
Да, имаше такава кукла, дори на децата им било забранено да се обръщат с "той" и "тя", а имало измислена нова дума.

# 189
Лоана, няма начин да изгледам 14 минутен клип започващ с малоумието "Европа е болна". Безполови кукли не съм виждала никъде затова питам.
Андариел, евробюрократите бяха забранили обръщенията "господине", "госпожице", защото били сексистки. Не ми е известно това да се прилага. Голяма драма, че някой изперкал мозък измислил грозна кукла.
http://bnt.bg/bg/news/view/5787/flameCandle70x80px.swf

# 190
  • n/a
В грозните кукли няма страшно -
все пак всички влизаме в магази-
ни с детски играчки, та оцелели
сме, нищо ни няма (или поне та-
ка си мислим). Различна е ситуа-
цията, когато това е в детска
градина и се проповядва без-
значимост на пола, по-точно
неговата неразличимост - до-
край неистинно послание, чии-
то последици има да ехтят дъл-
го време и едва ли е лесно поп-
равимо.

# 191
по-точно
неговата неразличимост - до-
край неистинно послание, чии-
то последици има да ехтят дъл-
го време и едва ли е лесно поп-
равимо.

Кое е непоправимото? Посланието ще обърне рязко резбата на децата или няма да бъдат хомофоби като родителите си?

# 192
  • София
явно родителите са напълно наясно как се възпитават децата в тази детска градина и са съгласни.

# 193
Аз нямам предвид тези родители, разбира се, а онези които смятат, че ако техните деца получат това "послание", то ще е с непоправими последици. Нали в началото на клипа се иска карантина за Европа?

# 194
  • София
Аз съъм продукт на традиционтата култура, така че би ми било много трудно да си представя как някой ще забранява на децата ми да използват местоимения в женски и мъжки род, когато говорят на или за мъже и жени. Още малко и котката няма да е "тя".

Общи условия

Активация на акаунт