Домакини - първи сезон/единадесети епизод - бебешки :)

• 31 101
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Оказа се,че боядисването на яйца се отлага за събота.
Понеже не ги купих.Едвам станахме тази сутрин.

# 601
  • София
А ние винаги боядисваме яйца в събота, иначе започва ядене без да е дошул Великден Laughing Laughing Laughing

# 602
  • в сърцата на децата <3
Аз пък се чудя на акъла на някои хора - попаднах на обява за продажба на земя в близко село. На обявата пише 60 лева, 3 декара. Питам в регулация ли е - не. И какво точно ѝ струва на тая земеделска земя 60 лева квадрата??? Да си садѝ златни чушки, ба си. Алчен народ, ей!!!

# 603
Kakto misleh da си спестя разходката, свеки се обади.
ще излизаме. Crossing Arms Дано донесе някое яйце, да почета традицията.
Ангелче, това ще рече 600 за декар ли? Ужас, без регулация като е. В моя забутан край декара е 1000, в регулация.

# 604
Момичета,благодаря ви за топлото посрещане  Hug Много сте мили  bouquet Щом обичате сладкиши,сега ще ви почерпя
Скрит текст:
Днес съм кукуряк в сравнение с вчера,та реших да поизчистя малко и да пусна някоя перална.Яйцата ще ги мажем в събота,с баба ми,майка ми и братовчедка ми (по стара наша традиция) Вкъщи никой не меси козунаци (не умее) освен мъжо,а той пък неще... и си ядем купешки..

# 605
Валенце, Hug
Не й сложих дръжка,защото не успях да се справя. Embarassed Пак е красива-като за първи опит...Ти си доста по-добра в кулинарията от мене и ще се справиш,сигурна съм!
Скрит текст:
Давам ти рецептата за тестото,което ползвах ,но и с козуначено става,даже по-добре.Тази рецепта е от нета и кошницата,която е показана, също е без дръжка.
400 г брашно
100 мл вода
1 бр. яйце
1 ч.л. сол
1 бр. яйце за намазване
50 мл олио
1 с.л. мед + 1/2 с.л. вода
От продуктите се омесва твърдо тесто. Огнеупорна купа с диаметър 18-20 см се намазва с олио. От тестото се късат малки топчета, които се правят на фитили с дължина, дължината на купата и дебелина 1 см. Намазват се с олио. С тях се плете кошницата върху купата. От малко топче се разточва тънък лист, който се нарязва на листа, с помощта на шаблон. С нож се нарязват листата отстрани, та при печенето да се разтворят. С тези листчета се украсява кошницата долу в основата на купата. От две фитилчета се прави връв, като се усукват едно около друго. Връвта се слага за край на кошницата. Намазва се обилно с разбито яйце. Пече се 30-35 минути на 180 С. Топла кошницата се намазва с разреден мед за гланц. Като изстине внимателно се отделя от купата. Използва се като съд за великденски яйца или други дребни тестени изделия.

# 606
  • ул. "Мечтание"
Привет, дами!  Hug

Аз съм недоспала. Снощи до малките часове се мъчих да довърша кухненската маса. Досвлахи фурнира, китосах, мазах с импрегнант, да е готова да я лакирам днес. Ама сутринта като станах като видях как е хлътнал кита. Та сега пак мацах кит, после пак импрегнант... Ама се надявам вече днес да я довърша че ми писна тотално!  ooooh!

Мъж ми навън коси тревата, че беше станало свърталище на комари. Не мога да изляза да простра без да ме накацат, камо ли да свърша нещо друго. Кошмар! Хем си знаем, че като изтървем тревата да порасте се завъждат, хем се измързелевихме пак. Confused

По-късно ще боядисват яйца... Може би... Не ги знам как ще го направят, предвид, че масата е неизползваема. Може би в събота да ги мацаме.  Thinking То боядисването мъжете го правят, откакто Божидар стана на годинка, те поеха тази задача. Whistling

Нощни, вчера те забравих- живи и здрави да сте, дълги години заедно! Поздравявам те с песента, която наскоро пусках тук и която не мога да спра да слушам:
http://vbox7.com/play:ccb8c5872c

Благодаря!  Hug Много харесвам тази песен!  Hug  bouquet

Ангелче, завид-завид!  Hug
Дето ме пита за слинга, сега съм се сетила да ти пиша:
Скрит текст:

Мислех да ти предложа да вържеш така, но да осучеш повече пъти. Да се пристегне добре.
Ако вратлето, гърба и дупето/краката са добре придържани, значи е ок. Врата - главата да не се клати при движение много-много, гръб - плата да е добре изпънат и пристегнат, дупе -крака, коленца дупе да образуват буквата М.

Добре е да изчистя банята на децата. Както и цялата къща де, ама банята е най-належаща. нищъъъъъъ! Искам домашна помощница!  Whistling

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 11:54 от Нощни очи

# 607
  • София
Ерма, благодаря ти! Моята идея е да я направя с тесто са пита, ама боядисано с боя в червено. Crazy Мислиш ли, че ще стане?

Нощни, ама ве в къща ли сте...страхотно, страхотно!

Сварих и боядисах яйца.  От 20 сварени само 3 се счупиха, браво на мен. Сложих много оцет и сол във водата.

# 608
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравейте, мили мои...Привет и добре дошла на Кака Дака...нЕма А минеш с това тортЕ какичке... Mr. Green

Кака ти МарИ обича мнооого шоколад, мнооого... Черпи нИ се стискай... Wink Laughing Joy Joy

Аз днес съм в малък релакс. Ходихме само да сложат на мъж ми поредната инжекция и сега отмарям. Яйцата в събота. Днес един боб ще сваря и толкоз.

Чакаме да отмине и утре, че детето да се освободи от работа и да мръднем за два дни до село...

ТЕ туй за сега от мене... Laughing

# 609
Ерма, благодаря ти! Моята идея е да я направя с тесто са пита, ама боядисано с боя в червено. Crazy Мислиш ли, че ще стане?
Валенце,аз смятам,че ще стане! Видях и такава рецепта,с мая.Пускам ти и нея,можеш да не ползваш точно тази рецепта,но е доказателство,че става и с тесто за пита! Peace
Скрит текст:
Плетена кошница от тесто
Необходими продукти:
600 г брашно
1 с.л. олио
2 ч.л. суха мая (равни)
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
мазнина за намазване
Начин на приготвяне
От продуктите се замесва тесто. Желязна шола или купа се намаслява от външната страна. Късат се топчета и се разстилат между дланите като фитил. С тях се обвива шолата, като се преплитат като кошница . Когато е готова се изпича в предварително загрята умерена фурна.

# 610
  • ул. "Мечтание"
Мари, като каза боб да ви разправям... Купих си във вторник две кукли, с които да показвам на консултациите. Бях си наумила да ги направя тежащи. Вчера си купих 6 кила боб и се развихрих.  hahaha Joy Сега си имам бобени кукли. Ама добре станаха де. Шевовете са адски грозни, хич не ме бива в шиенето на ръка. Но те така или иначе не се виждат под дрехите.  Whistling
Та така, имам си тежащи кукли. Simple Smile Близнаците Боби и Буба (имената идват от това, че са пълни с боб  Crazy Mr. Green Laughing).

Отивам да гледам снимки.  Mr. Green Heart Eyes Какви сме убавици.

# 611
  • UK
Пък аз боядисах яйцата Crazy нъц- нъц smile3534 а ММ ще прави козунак в  събота за сефте ще му е, ама като знам, как питите му се получиха на Коледата пак за сефте съм убедена във вкусния резултат Mr. Green ох, изпълвам се със слюнки Joy ooooh! Кака Дака Hug тая торта Heart Eyes ако я "набарам" да не казвам Joy как ще я погълна hahaha
Ангелче къде сте днес? Hug
ММ и то полудело на тема ниви ooooh! земи, земеделски, фермер ша става  Shocked а аз мома англичанка (мол-ка hahaha) ама, де ма видя на нивЪтЪ Joy

Нощни  Hug да Фнимаваш hahaha да не ги хванат гъгриците твоите булки hahaha Боби и Буба  Joy Joy Joy Joy Joy

# 612
  • София
СтанАх! мили мои  Hug
Добро утро!
То  не може да си си легнал в четири сутринта и да искаш да  станеш в осем. Не става. Ей, с този сън съм зле, ама като ми идват всички мисли в главата през нощта и си правят сбирки и купон, как да стане... в главата ми е весело  Mr. Green Толкова съм активна по това време, че мога не само да мия, ами и ремонта на Нощни ще го завърша. Ще ти дойда на помощ ей, чуваш ли ме Нощни...чакай ме ида с парцалчето  wavey
Благодаря за кафето и закуската. Добре са ми и гледка към морето...обичам.
Днес трябва и яйцата да оправя, ама по-късно. Сега ги извадих от хладилника, та малко да се отвърнат.
Ма, къде и мойто мъж....няма го.  newsm78. Той е избЕгал някъде, рано сутринта. Направил ми е кафе и дим да го няма....
Кака Дака, хубава торта, точно за сезона. АпнАх!!
Ще ви се поФаля, какви съм ги вършила, ама по-късно.
Приятен ден от мен.!  Hug

# 613
Аз уж да чистя,ама като седнах и хапнах половин козунак,и като ме домързя hahaha ММ вика,айде остави виж каква си бледа,ходи да полегнеш и аз само това и чаках hahaha

# 614
  • София
Мерси, Нощни! Ще я правя кошницата, каквото стане- такова!
ама яйцата ми станаха много убавки, честно- боядисах ги, изсъхнаха, и като изрисувах някои с лак за нокти, ама то едни цветя, едно чудо, приказка....Е, май ще са само за чукане, няма да ги ядем тия с лака, че знам ли, да се не изтровим.

Общи условия

Активация на акаунт