Тоскана, Италия

• 127 742
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Била съм август, но хванахме някакво разваляне на времето. Беше през деня около 23-24 градуса, перфектно за разходки. Администраторката на хотела ни каза, че сме късметлии, защото нормално било около 35+ градуса, жегата била страшна. Отделно съм била Флоренция, Болоня  т.н. миналия юли и беше ужасно горещо. Минем, не минем някоя друга улица и хоп седнем на сянка за някое друго разхладително. Надвечер направо минавахме на Аперол шприц. Laughing
За пътуването - за мен най-добре е самолет+кола под наем. Ако нямате нищо против да летите с ниско бюджетни (друг е въпросът дали наистина са такива), най-добре Уиз еър до Болоня. След това кола под наем, разстоянието до Флоренция е 100-на километра, след това зависи къде ще отседнете. За къща под наем не мога да помогна, ние бяхме тук http://www.villasaulina.it/. Купихме си 7 дневен пакет със закуска от http://www.tchibo.de/. Цената беше 50 евро на ден на човек, което за висок сезон, като август, е много добра. Локацията беше перфектна, на 3 км. от ж.п.гара, където си оставяхме колата на безплатен паркинг и оттам на 17 км. е ж.п.гарата Санта Мария Новела във Флоренция. Няколко дни обикаляхме и самата Тоскана.
Ако ще ходите лятото, на 2-ри юли и 16 август в Сиена организират надбягването с коне, напречено Ил Палио. Уникална атмосфера, но трябва да се отиде много рано, за да се намери паркинг и удобно място за гледане.  Peace

# 286
В Тоскана винаги търсим агритуризми ,често имат манеж,езерца за риболов,басейни но най вече са автентични и спокойни,обикновенно се ходи заради отличната кухня която няма нищо общо с това което се предлага на туристите във Флоренция,Пиза и т.н.
Записала съм си тези които са ми харесали:
Близо до Флоренция Residence Le Isole
Agriturismo San Gallo в Монтекарло,пров.Лука
Аgriturismo San Gimignano до Сиена
Le Capanne в Сан Джулиано терме
Podere Santa Maria Val D'Orcia най-красивата зона в Тоскана

# 287
# 288
  • София
Миналата година ми се провалиха плановете за Тоскана и бях направо депресирана. #Cussing out

За тази година се надявам, живот и здраве да се осъществят. Вече планирах една екскурзия до Венеция за закриването на Карнавала през февруари и сега започвам да планирам Тоскана през юни. Стискайте палци да не стане и този път нещо, че няма да го преживея  Joy Joy

Весели празници, момичета пътешесетвенички!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 289
Планираме пътуване с кола до Италия за 8 дни:
София-Загреб(нощувка)-Венеция(2 нощувки, Маргера)-Гарда-Тоскана(3 нощувки, Каиано)-Загреб(нощувка)-София.
Изчетох всичко по темата, включително и темата за Венеция.Страхотни сте  Hug
Моля за помощ къде бихме могли да се порадваме и на италианското море, не за плаж, просто за няколко часа)
Специални благодарности на Bled, както и миналата година при пътуването ни до Гърция, надявам се и сега, да помага   bouquet
Предварително благодаря много Laughing
Приемам и всякакви идеи за посещение на интересни места, ресторантчета и т.н.

# 290
  • София
maria.a   bouquet
Толкова ми се иска да ти помогна за всичко необходимо.
Първо да попитам за кога става въпрос ? Защото утре пътуваме за доста дълго и няма да имам възможност/виж ТУК/. Дори днес ми е много трудно, багаж……и др. Но след като те прочетох, да кажа нещо набързо.
Ще нощувате, доколкото разбирам в Poggio a Caiano до Флоренция, чудесен избор.
Там има няколко невероятни имения-хотели, които ми пълнят душата…
Castelletti, Montecucchi, Hermitage….обиколете ги. А и цените им не са толкова високи.
За всичките места през които ще минете искам да ти кажа много, но.....
На въпроса за тосканското море.
Слизате до него от вашето място, около 80км., посока Viareggio.
От там тръгвате по крайбрежието към Lido di Camaiore, Pietrasanta до Forte dei Marmi. Това е най-хубавата част тук. Спирате където може, разглеждате, извън сезона не е толкова прекрасно, но все пак ще видите тази ривиера…..
Иначе на много места изглежда така:

Ако пътуването ви, не е скоро, ще говорим пак.
Желая ти прекрасни и незабравими моменти.

# 291
Bled   bouquet Благодаря за бързата реакция!!!
Имам време, от 10 април до 16-17 април  Wink
Мислех евентуално едната нощувка да е на морето, но не съм решила.Търся.В Каиано съм резервирала 3 нощувки тук, https://www.booking.com/hotel/it/casa-vacanza-il-borgo.bg.html?s … 96640a28ec;dcid=2 но мога да променя.
Приятно пътуване от мен, ще чакам, като се върнеш да поразкажеш малко и за местата, които мисля да посетя Simple Smile

# 292
  • София
maria.a
Ясно, разбрах, това е другото Caiano, а не както мислих Poggio a Caiano.
То е от другата страна на Флоренция в една от най-спокойните части на Тоскана.
Тук около хотела няма нищо, само зеленина и спокойствие.
Минавали сме от тук, покрай Consuma, на път за Arezzo.
Хотелът точно, не съм го виждала, пада се встрани от пътя.
Истинската Тоскана е по тези пътища, а не централните.
Задължително трябва да отидете до Poppi и да се разходите наоколо.
За сега толкова, до скоро....

# 293
Няколко думи и за спа столицата на Тоскана и Италия - курорта Монтекатини Терме: http://www.izlitane.com/gallery/%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B5%D … 1%80%D0%BC%D0%B5/

# 294
благодаря   bouquet
имаме още време, но засега оформих следния план:
София-Загреб(нощука, колебая се дали в града или с Самобор на 6км от границата.Обаче, ако приестигнем по-рано...-Венеция(2 нощувки в Маргера-ТОСКАНА  Simple Smile - Caiano - Castel San Niccolò (2 нощувки и обикаляне наоколо Флоренция, Сиена и каквото успеем само за събиране на впечатления, задължително ще се върнем пак, надявам се-Сан Марино(нощувка в Bellaria Igea Marina)-Загреб(нощувка)-София.
Моля за идеи и мнения осъществимо ли е такова пътуване.Мисля си да използваме и републиканските пътища, не само магистрали, да речем до Сан Марино от Каниано пътя ми се вижда много планински и с много завои, но не зная...После на връщене от Сан Марино през Белария и към Венеция дали ще е удачно да минем по пътя успореден на морския бряг?
Благодаря предварително   bouquet
Засега отпада идеята да видим и Гарда, а много ми се искаше след Венеция някак да я сместим и нея  Sad

# 295
Нощувките в Тоскана са ви малко. Имайте предвид, че придвижването от един град в друг ще ви отнема не малко време. От Венеция до Тоскана ви е половин ден път и то по магистралата. Остават ви ден и половина за Тоскана, за което време искате да вмъкнете Флоренция и Сиена. Но ще пропуснете духа на Тоскана, ако не се отбиете поне в едно по-малко средновековно градче. Например Сан Джиминяно. Пътуването в Тоскана е бавно. Теренът е хълмист, често има завои и се минава през населени места. Да не говорим, че на всяка отбивка ще ви се иска да спирате и да снимате, защото гледките са неописуеми.
Относно пътуването по пътищата, успоредни на магистарлата. Идеята е добра само, ако имате достатъчно време, защото много често следват кръгово след кръгово и минава се през населени места, светофари и т.н. Бавно е. Когато имам възможнст винаги предпочитам този вариант, защото се вижда повече и пътуването е по-интересно.

# 296
  • София
Здравейте!   bouquet
Интересувам се какви пътеводители и справочници мога да ползвам при самостоятелна обиколка на района. Вие какво сте ползвали при изготвяне на вашите маршрути?
Благодаря!

# 297
Аз използвах този и съм много доволна. Всъщност, когато имам възможност, винаги си купувам техни справочници, заслужават си всяка стотинка:

Скрит текст:

Купих го преди няколко години от Ориндж в София, на англисийски е.  Peace

# 298
  • София
Аз използвах този и съм много доволна. Всъщност, когато имам възможност, винаги си купувам техни справочници, заслужават си всяка стотинка:

Скрит текст:

Купих го преди няколко години от Ориндж в София, на англисийски е.  Peace

Благодаря, ще го потърся и закупя.   bouquet

# 299
Здравейте!   bouquet
Интересувам се какви пътеводители и справочници мога да ползвам при самостоятелна обиколка на района. Вие какво сте ползвали при изготвяне на вашите маршрути?
Благодаря!

винаги ползвам Lonely Planet

Общи условия

Активация на акаунт