Тоскана, Италия

• 127 742
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Относно колите под наем, ние в Италия вече два пъти ползваме. Първият път AVIS, а втория BUDGET, но те се оказаха една компания и в Рим бяха даже на едно гише на гара Термини Laughing.
Запазвам ги през сайта на WIZZ AIR направо, защото ми дава много добра цена. Самата тя зависи от типа кола която искате- мъничка или по-луксозна и за колко човека. Ние и двата пъти сме били 6 човека, а вановете са най-скъпи, но въпреки всичко е много по-изгодно от влаковете, ако сте поне 3 души /за двама не зн/.
Най-ниския клас се намират около 20-25евро на ден, без допълнителни екстри /GPS, детски седелки и др./ и се взимат с пълен резервоар и се връщат с пълен /иначе има глоба горе долу цена на горивото в 1 резервоар/. Ние си направихме и допълнителна застраховка на колата през сайта на WIZZ /в холандска компания/, но това не е задължително, а просто се поддаваш на страховете си  Simple Smile, защото има неща, които дневния наем не покрива, но за всяка компания е различно.
Трябва хубаво да прегледате колата като я взимате и да направите протокол за вдлъбнатините, защото при връщането и също се оглежда. Ние си правим снимки.

# 271
Относно колите под наем, ние в Италия вече два пъти ползваме. Първият път AVIS, а втория BUDGET, но те се оказаха една компания и в Рим бяха даже на едно гише на гара Термини Laughing.
Запазвам ги през сайта на WIZZ AIR направо, защото ми дава много добра цена. Самата тя зависи от типа кола която искате- мъничка или по-луксозна и за колко човека. Ние и двата пъти сме били 6 човека, а вановете са най-скъпи, но въпреки всичко е много по-изгодно от влаковете, ако сте поне 3 души /за двама не зн/.
Най-ниския клас се намират около 20-25евро на ден, без допълнителни екстри /GPS, детски седелки и др./ и се взимат с пълен резервоар и се връщат с пълен /иначе има глоба горе долу цена на горивото в 1 резервоар/. Ние си направихме и допълнителна застраховка на колата през сайта на WIZZ /в холандска компания/, но това не е задължително, а просто се поддаваш на страховете си  Simple Smile, защото има неща, които дневния наем не покрива, но за всяка компания е различно.
Трябва хубаво да прегледате колата като я взимате и да направите протокол за вдлъбнатините, защото при връщането и също се оглежда. Ние си правим снимки.

Има и други сайтове, които дават и още по-ниски цени от сайта на wizz.  Peace Застраховката е задължителна по мое мнение, особенно в Италия, но купена не през сайта, а на място от самия доставчик. Има съществени разлики после при евентуален проблем.

# 272
Естествено, че има и други сайтове, просто проверяваш навсякъде и търсиш най-добра цена. Просто няма ванове, а както писах, на нас това ни трябва.
Относно застраховката  онлайн през Уиз ми излезе 15 е., а Авис ми искаха 48 е., а за мен това има значение.
Моя приятелка има бизнес в Италия и винаги ползва Locauto, но пак казвам зависи какво търсиш.

# 273
Естествено, че има и други сайтове, просто проверяваш навсякъде и търсиш най-добра цена. Просто няма ванове, а както писах, на нас това ни трябва.
Относно застраховката  онлайн през Уиз ми излезе 15 е., а Авис ми искаха 48 е., а за мен това има значение.
Моя приятелка има бизнес в Италия и винаги ползва Locauto, но пак казвам зависи какво търсиш.

Да, цената на застраховките е по-ниска в сайтоветв,  но има съществена разлика при ликвидиране на щета после. Ако си купил застраховка от доставчика изобщо не те занимават с нищо. Ако обаче е купена от сайта, доставчика ти удържа от кредитната карта сумата по щетата, а ти после трябва да си събереш необходимите документи и да си я предявиш пред застрахователя на сайта. Това е свързано и със срокове, които може да са изтекли или пък с изискване на документ, който не можеш да си осигуриш. Така, че цената не винаги е най-важна и дори да ти се вижда по добре, може всъщност да ти излезе доста по скъпо. Освен това цената по сайтовете не е за пълния обем покрития, докато при доставчик можеш да купиш пълно покритие и напрактика да нямаш франшиз.

Нямам желание за конфронтация, а просто исках да си изкажа мнението. Доста сайтове предлагат ванове, а като правило wizz са доста скъпи на допълнителните услуги на сайта им. Проверявала съм ги многократно и никога не са ми били по-евтини от алтернативата.

# 274
В допълнение ще кажа, че застраховката, закупена от фирма, различна от доставчика изисква и значително по-висок депозит. Ако се закупи директно от доставчика, депозита е минимален.
Ние наехме кола от Локауто през rentalcars.com. Купих и застраховка от сайта, без да знам за разликите, които впоследствие Блис ми разясни. На място ми поискаха депозит от 1400 евро в случай, че остана с вече закупената застраховка. Избрах да купя тяхната и ми намалиха депозита на 400 евро.
Вече знам и този път резервирах кола отново от Локауто, но този път знам, че трябва да взема застраховка на място от тях.

# 275
Ще помоля модератор да се намеси и да изтрие безумните постове на последната страница...
А на всички, на които им предстои пътуване до Тоскана, ето малко снимки(не са мои) за настроение Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 окт 2014, 01:33 от Biancaneve.

# 276
  • Sofia
Модераторът разчисти.
Може да продължите по темата.

# 277
Да си напиша пак допълнението по темата, което модераторът разчисти без да забележи:

jivota e hubav да допълня Миленита:

Депозитът, който блокират по кредитната карта е различен в зависимост от големината на автомобила. При нас също беше 400 евро за кола клас Комфорт (класификация на сайта, който използвахме; втория по големина клас) като в случая това беше BMW1/VW Golf. Това е депозит при закупена пълна застраховка на място при доставчика на автомобила, а не през сайта. Ако не бях купила застраховката депозита щеше да бъде 800 евро.

# 278
millenitta, естествено, че всеки преценя къде да отиде, какво и как да види.
Благодаря на модератора, който се е намесил. Представи си ти обаче, как се прибирам снощи и преди да си легна решавам да погледна в темата и попадам на постовете на две потребителки, които вместо да предложат полезна за всички информация, спореха помежду си коя е болна и коя здрава Wink
Идея си нямам какви са форумните вражди, но не е тук мястото да се решават.
И за да не е пълен спам поста ми, ето снимка, която съм правила аз. Почти всички се качват до площадчето Микеланджело, но повечето пропускат църквата San Miniato al Monte, която се намира на 5 минутки пеша от него. Както се вижда и от снимката, получават се страхотни панорамни гледки към Флоренция...стига времето да е подходящо.

# 279
Biancaneve мястото е много красиво но гробището на първи план....аз не бих го снимала,нищо лично разбира се.

Не знам кой с кого и защо се е карал,но ако няма дискусии в един форум няма да се казва форум а скучна и еднообразна партия!

# 280
  • София
Почти всички се качват до площадчето Микеланджело, но повечето пропускат църквата San Miniato al Monte, която се намира на 5 минутки пеша от него. Както се вижда и от снимката, получават се страхотни панорамни гледки към Флоренция...стига времето да е подходящо.

И още едно предложение за панорамни снимки на Флоренция Simple Smile.
На който не му се ходи пеша 4-5 км. до пл. Микеланджело само, за да види Флоренция от високо може да посети градините Боболи и Бардини Peace.
Но да внимава да не пропусне градините Бардини, които са в пъти по-красиви от Боболи. Боболи са много големи по територия и Ви трябват поне три часа, за да ги обиколите целите. Малко са занемарени и нямат много цветя, само едни повехнали рози имаше до Музея на керамиката. Но градините Бардини са просто прекрасни. От тях се открива невероятна гледка към цяла Флоренция и можете да си спестите няколкото километра ходене до пл. Микеланджело, за да видите Флоренция отвисоко и да направите прекрасни панорамни снимки Simple Smile

# 281
  • Варна
Момичета,  много Ви благодаря!Изчерпателна и полезна информация, както винаги.Ще преценя като сравня цените, но определено предпочитам да платя малко повече на доставчика , за да съм по-спокойна.Надявам се и аз да споделя снимки тук скоро....

# 282
  • Düsseldorf
Добре, че се заговорихте за коли под наем, че и ние сме резервирали с една странна допълнителна застраховка, която обаче пак не покрива всичко...
Направо ще сторнирам и ще си направя само рез. за кола, а на място застраховка....

# 283
# 284
  • София
Здравейте, надявам се това лято най-после да осъществим мечтаната почивка в Тоскана. Видях, че доста хора са предпочели настаняване  в една къща и пътуване наоколо през деня. В тази връзка ще съм благодарна, ако може да препоръчате самостоятелна къща с 2 или 3 спални и басейн.

Имам и питане докъде е най-удобно да се кацне със самолет? Ние сме с 3 деца и търсим най-бърз вариант за път. Ако някой е пътувал с кола и деца, моля да сподели колко време отнема, къде спирахте за нощувки по пътя? Как бихте ми препоръчали да пътуваме - с кола от Бг или самолет + кола под наем. newsm78

Някой бил ли е през август? Непоносимо горещо ли е? (почти нямаме възможност за отпуска в по-приятните месеци за Италия)

Благодаря предварително на всички, които могат да ми помогнат с информация.

Общи условия

Активация на акаунт