Тоскана, Италия

• 127 738
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря ви за милите думи! Еликсир, благодаря за абонамента!  Hug Скоро пак минавам в работен режим, че имам доста още да пиша. Но ще местя разказите към западна и северна Европа...

# 256
Няколко думи за родната къща на Леонардо да Винчи в Анкиано - Тоскана: http://www.izlitane.com/gallery/%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D0%B0%D … 0%BD%D1%87%D0%B8/

# 257
И няколко думи за Волтера, Тоскана, столицата на италианското производство на алабастър и оникс: http://www.izlitane.com/gallery/%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0/

# 258
  • София
leoluca
Прекрасни разкази, благодаря    bouquet

# 259
  • Düsseldorf
Привет!!

Отново съм много благодарна на всички, които с ентусиазъм споделят впечатления. Така планирането на едно пътуване е много по-лесно! И по-приятно също! Wink
На шега, на майтап, резервирах билети за мен и мъжа ми до Болоня с Уиз през ноември. Знам, че не е най-добрия месец за пътуване, но пък сигурно няма да има много туристи...
А и не може цяла зима да не се пътува пък....
Та, за 4 нощувки сме и мислим да вземем кола под наем. Засега съм резервирала 1 нощувка в Болоня, 2 във Флоренция и 1 в Сан Марино. Но през букинга всичко подлежи на промяна, така че като ви почета още малко може да променя нещо...

Продължавам да се вдъхновявам!  Hug Hug Hug

# 260
Малко бях позарязала форума, но се връщам вече в любимите ми теми.
alex_shu, ако не си платила все още нощувките, мога да ти предложа нещо, но зависи и какво искате да видите с мъжа ти. Помисли за вариант да сте всичките нощувки във Флоренция. Ако не се бъркам, полетът е следобеден, така че ще имате време да си върнете колата последния ден в Болоня, ако я вземете от летището.
Може първите два дни да сте във Флоренция като първия ден(който е следобед/привечер) разгледате, а на следващия посетите някои музеи. Не третия ден можете с колата да отидете до Сиена и Сан Джиминяно. Според мен Сиена ще ви хареса 100 пъти повече от Болоня, а четвъртия ден можете или да отидете до Лука и Пиза, които са на север/северозапад от Флоренция или пак на юг към Монтепулчано, Пиенца, Монталчино. Помислете и ако имаш въпроси, питай Simple Smile

# 261
  • Düsseldorf
Привет,

резервирала съм през букинг и мога да сторнирам по всяко време.
Флоренция хем ме влече много, хем знам, че там е проблем паркирането, повечето хотели пишат, че има паркинг наблизо за около 25 евро на ден, което ми се вижда множко...

Но приемам идеи! Simple Smile

Малко бях позарязала форума, но се връщам вече в любимите ми теми.
alex_shu, ако не си платила все още нощувките, мога да ти предложа нещо, но зависи и какво искате да видите с мъжа ти. Помисли за вариант да сте всичките нощувки във Флоренция. Ако не се бъркам, полетът е следобеден, така че ще имате време да си върнете колата последния ден в Болоня, ако я вземете от летището.
Може първите два дни да сте във Флоренция като първия ден(който е следобед/привечер) разгледате, а на следващия посетите някои музеи. Не третия ден можете с колата да отидете до Сиена и Сан Джиминяно. Според мен Сиена ще ви хареса 100 пъти повече от Болоня, а четвъртия ден можете или да отидете до Лука и Пиза, които са на север/северозапад от Флоренция или пак на юг към Монтепулчано, Пиенца, Монталчино. Помислете и ако имаш въпроси, питай Simple Smile

# 262
И аз мисля, че Болоня не си заслужава, макар че доста се позабавлявахме там в един ресторант   chef

# 263
Във връзка с паркирането във Флоренция - ние и двата пъти отсядахме в един и същи хотел с безплатен паркинг. Намира се в северната част на града, пред него е автобусната спирка, откъдето директно се стига до центъра (гарата). Пътувахме с фамилен билет, който дава възможност за всякакви прекачвания, неограничено за 24  часа...

# 264
zaiobaio би ли споделила хотела?

alex_shu Абсолютно подкрепям идеята на Бианканеве за програмата, която ви е предложила. Да сте в района, а да се лишите от красотата на Тоскана е направо престъпление  Laughing
Освен в самата Флоренция, около нея на юг има безрай възможности за нощувки на нормални, дори ниски цени. Моето любимо градче е Сан Джиминяно. Омагьоса ме. Мисля, че не съм споделяла в тази тема разказа за пътуването ни.

http://millenitta.blogspot.gr/2014/06/iv.html#!/2014/06/iv.html

През ноември отново ще се разходим до Италия. Програмата ни включва само Северна Италия, но в случай че времето на север е дъждовно, а в Тоскана е хубаво, може и да променим плановете в последния момент.

# 265
zaiobaio би ли споделила хотела?

Hotel Nord Florence - http://www.nordflorence.it/en/index.php. Ние резервираме винаги през booking.com.  Peace

# 266
  • Düsseldorf
Хм... имаме цял месец да доизмислим, ето турчето, което аз бях замислила:

Така и не можах да си кача картата, но съм го съставила така:

Болоня - нощувка
Лука
Пиза
Флоренция - 2 нощувки
Сан Джимилиано
Ареззо
Сан Марино - нощувка
Болоня

Последна редакция: чт, 09 окт 2014, 13:18 от alex_shu

# 267
Biancaneve., като те видях, си спомних да споделя и да ти благодаря за препоръката Hug, че в крайна сметка използвахме екскурзията на
http://www.walkaboutflorence.com/
Много съм доволна и препоръчвам с две ръце! Сиена е уникална и трябва да се види непременно. Аз ще се върна задължително там.

# 268
цлете, много се радвам, че ви е харесала екскурзията. Страхотна организация, вкусен обяд, а градчетата са Heart Eyes Споделям мнението ти за Сиена. Просто не ми се тръгваше от там. Абсолютно и аз планирам връщане с нощувки точно там и разходки в сърцето на Тоскана.

alex_shu, нещо не мога да ти разбера програмата. Кога кой град мислиш да посетиш? Доколкото разбирам имате 4 нощувки. Не виждам как може да посетите всичко в рамките на вашето време. Разбирам, че държиш да посетиш Сан Марино. Пак казвам, за мен лично нощувка в Болоня не е най-доброто решение. А колко време мислите да прекарате във Флоренция? Нещо не ми е ясно newsm78

# 269
  • Варна
Здравейте!Вдъхновявате ме и ме радвате с Вашите разкази и аз реших да купя билети за Ноември.Бихте ли ми препоръчали от къде (коя фирма?) да се наеме кола под наем, колко депозит искат , както и колко ориентировъчно е на ден? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт