Тоскана, Италия

• 127 616
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Специално за нашето пътуване до Италия отмениха всички стачки за периода от 4 август до 6 сепетември Joy. Така че нищо не ни застрашава и на 18 август живот и здраве сутринта с влакчето от Рим до Флоренция.
В 10 сме в хотела, ако ни дадат стая ще е добре. В последния момент смених хотела. През отел ком платих хотел Byron на много ниска цена. А и мястото му е добро- точно до гарата. Готов съм и с програмата и затова сега ще я пусна тук, разчитайки на безценната Ви помощ и знания. За да мога да я корегирам, ако не е както трябва.
Цлете, спокойно я вземай, тя така или иначе е направена от тази тема Peace
18 август
ЦЪРКВАТА САНТА МАРИЯ НОВЕЛА
БАЗИЛИКАТА САНТО ЛОРЕНЦО
КАТЕДРАЛАТА САНТА МАРИЯ ДЕЛ ФИОРЕ/ ДУОМО/
КАМБАНАРИЯТА НА ДЖОТО
БАПТИСТЕРИЯТА СВЕТИ ДЖОВАНИ.
ПЛОЩАД СИНЬОРИЯ
ПАЛАЦИО ВЕКИО
Фонтанът на Нептун
Централния Пазар Меркато
САНТА КРОЧЕ
МОСТА ПОНТЕ ВЕКИО
ДВОРЕЦЪТ ПИТИ
ГРАДИНИТЕ БОБОЛИ
ГРАДИНИТЕ БАРДИНИ
ПЛОЩАД МИКЕЛАНДЖЕЛО
19 август
ГАЛЕРИЯ УФИЦИ
следобед влак за Венеция
Очаквам с нетърпение забележките и допълненията Ви Hug

# 211
roje22
Програмата ви е страхотна! Навсякъде ли ще влизате през първия ден или някои от нещата само отвън? Единственото което не виждам е гробницата на Медичите или тя е към базиликата Санто Лоренцо /на едно место са ,но с различни входове/ -направи ни огромно впечатление!

Пожелавам ви хубави емоции в този неповторим град! Хапвайте повечко джелато! Не знам дали знаеш, но във Флоренция измислят първите съвременни сладоледи, за чиято направа се използват мляко, сметана и яйца.  chef

# 212
Добавете към програмата къщата на Данте, намира се на via Dante Alighieri 14. Досататъчно е отвън да я погледнете. Близо до нея е църквата Orsanmichele(с много впечатляваща фасада), там е и  Piazza della Repubblica.
Не мисля, че е добра идея да влизате на всички от изброените места първия ден. Чакането, информацията, хората могат да ви пренаситят.  

# 213
  • София
Biancaneve, благодаря ти много Simple Smile Ще имаме предвид забележките ти Peace

# 214
Пропуснах нещо важно. Прословутата статуя на Глигана се намира на Меркато Нуово.Да не забравиш да пуснеш монетка в зурлата й Simple Smile Ако погледнеш на картата на Флоренция Piazza della Repubblica, Orsanmichele, Loggia del Mercato Nuovo(където е глигана) се намират близо един до друг.
Моят съвет е да си отбележиш вс забележителности на картата и така мислено да си направиш няколко маршрута.
Като цяло разстоянията не са големи.
Виждам, че пропускате Gallerie dell'Accademia, където е Давид на Микеланджело за сметка на Уфици. Обмисли и обратния вариант. До Галерията има една мн интересна църква: Santissima Annunziata с красив двор и стенописи. От там в далечината се вижда куполът на Дуомото и стават мн добри снимки. А и Уфици предполага повече време за разглеждане, което при вас не е много.
Малко са ми нахвърляни обясненията, ако имаш конкретен въпрос, пиши.

# 215
  • София
roje22
Програмата ви е страхотна! Навсякъде ли ще влизате през първия ден или някои от нещата само отвън? Единственото което не виждам е гробницата на Медичите или тя е към базиликата Санто Лоренцо /на едно место са ,но с различни входове/ -направи ни огромно впечатление!

Пожелавам ви хубави емоции в този неповторим град! Хапвайте повечко джелато! Не знам дали знаеш, но във Флоренция измислят първите съвременни сладоледи, за чиято направа се използват мляко, сметана и яйца.  chef
zhorchy, благодаря ти Simple Smile На много малко места ще влизаме през престоя ни във Флоренция. В Катедралата, в Санта Кроче, в двореца Пити и градините и в Палацио Векио. Искаме да се разходим, да почувстваме духа на Флоренция, да седнем поне в няколко кръчмички в различни части на града да опитаме кухнята им, да хапнем поне по няколко сладоледа в различни джелатерии, да хапнем поне по едно шкембе на улицата и да се разхождаме без да бързаме.
Biancaneve, благодаря ти за напомнянето Simple Smile няма да пропуснем глигана, дори ще гледам монетката да падне през решетката Peace
всички забележителности съм ги отбелязал в гугъл мапс, и съм направил един маршрут, който се каним да следваме. Забележителностите както съм ги подредил една след друга тук в поста ми, такъв е реда им и в маршрута ни от хотела ни към Площад Микеланджело.
За съжаление във вторник няма да имаме време за повече от Уфици, а в понеделник Галерията на академията е затворена както и Уфици Sad Къщата и музея на Данте също за съжаление в понеделник не работят. Но това не е чак толкова фатално. Нали трябва нещо да остане невидяно, за да се върнем Simple Smile

# 216
  • София
Резервирах този хотел за първа нощувка по пътя от София за Флоренция. Ще спим на 11 август
Agriturismo Mulino Delle Tolle

http://www.booking.com/hotel/it/agriturismo-mulino-delle-tolle.b … cdb0855c37aab63X1

Хареса ми обстановката. Малка отбивка от пътя е. Мислех да спим в Триест, но не си харесах хотел и се "озърнах" наоколо и това ме грабна.

После запазих в Монтекантни Терме за два дни този за 12 и 13 август
Villa La Salute
http://www.booking.com/hotel/it/villa-della-salute.bg.html?aid=3 … 585f2638b03a849X1

# 217
Извинете, бихте ли ми пояснили от какво естество са затрудненията с тоалетните във Венеция  newsm78
Май съм чела, недочела  Embarassed и ми се мотае в главата такъв проблем Confused

# 218
Извинете, бихте ли ми пояснили от какво естество са затрудненията с тоалетните във Венеция  newsm78
Май съм чела, недочела  Embarassed и ми се мотае в главата такъв проблем Confused

не мисля, че има такива

# 219
Доколкото помня се купуваха някакви билети. Не можеш да влезеш ей така щом ти се наложи. За обществените става на въпрос.

http://www.veneziaunica.it/en/ecommerce/products/pack/veritas

Последна редакция: чт, 31 юли 2014, 16:38 от Анонимен

# 220
  • София
roje22 За съжаление пак заваля, ще помисля за Рим.

RoniBonboni
Колкото и въпроса да изглежда странен, е много необходим за всеки.
Добре, че си се сетила.
А аз имам готов отговор, защото съм го мислила и предвиждала.
Това е една от язвите на Венеция, години наред не е решен както трябва.
Тоалетните са твърде малко, за потока от туристи, който приема Венеция.
Ето нагледно, къде са те:
КАРТА
Още малко информация:
Адреси:
Скрит текст:
Тоалетни във Венеция

Santa Croce
Паркинг на Tronchetto
(Open 8 ч. - 20:00)
В непосредствена близост до спирка на вапорето ACTV

Piazzale Roma
Рампа S. Chiara, 496

Piazzale Roma
 Ramo Cossetti 456

Cannaregio
San Leonardo
(Open от 7AM - 19:00)
Rio ТЕРА San Leonardo, 1596 SS. Apostoli Ramo Catecumeni, 4479

Castello
Bragora
(Open от 9am - 20:00 - затворен от 01 ноември до 15 декември)
- Castello 4054 - San Domenico (Open от 9am - 18:00 - Работно време: от юни до октомври) Calle S. Domenego, 1258

Dorsoduro
Accademia
(Open от 9am - 20:00)
Кампо де ла Карита, 1050

San Marco
San Bartolomeo
Calle де ла Bissa, 5404

Diurno San Marco
Open от 9am - 20:00)
Calle Dei Прети, 1264

Giardini Reali San Marco
(Open от 9am - 19:00)
Piazza S. Marco

San Marco
Calle Ascension 1265

Accademia
 Dorsoduro 1050

San Polo
Novo Rialto
(Open от 7AM - 19:00)
Campo Rialto Novo, 545

Пригответе се да платите цена 1,50 евро/поне до преди няколко месеца/.
Другият вариант, който ние предпочитаме е почивка на кафе и съответно ползване.

roje22
За да разведрим темата, от горния пост, ще пием кафе където кажеш.
Дори в другото най-старо кафе Флориан, на Сан Марко.
Две Капучино panna + две Тирамису = 52 евро, с бакшиша 55.
В повечето случай това удоволствие ми е много по-голямо от какъвто и да е all inclusive или тежка вечеря.
Така, че стягай се, Италия те зове с целия си блясък.

# 221
 Bled,   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

сигурно и опашки се вият и хора с он-лайн билети............ Joy Joy Joy

# 222
roje22

zhorchy, благодаря ти Simple Smile На много малко места ще влизаме през престоя ни във Флоренция. В Катедралата, в Санта Кроче, в двореца Пити и градините и в Палацио Векио. Искаме да се разходим, да почувстваме духа на Флоренция, да седнем поне в няколко кръчмички в различни части на града да опитаме кухнята им, да хапнем поне по няколко сладоледа в различни джелатерии, да хапнем поне по едно шкембе на улицата и да се разхождаме без да бързаме.
Biancaneve, благодаря ти за напомнянето Simple Smile няма да пропуснем глигана, дори ще гледам монетката да падне през решетката Peace
всички забележителности съм ги отбелязал в гугъл мапс, и съм направил един маршрут, който се каним да следваме. Забележителностите както съм ги подредил една след друга тук в поста ми, такъв е реда им и в маршрута ни от хотела ни към Площад Микеланджело.
За съжаление във вторник няма да имаме време за повече от Уфици, а в понеделник Галерията на академията е затворена както и Уфици Sad Къщата и музея на Данте също за съжаление в понеделник не работят. Но това не е чак толкова фатално. Нали трябва нещо да остане невидяно, за да се върнем Simple Smile
Roje, не знам какво мислиш да посетиш на 18.08 в двореца Пити но в понеделник във Флоренция не работи почти нищо. Градините Боболи са отворени за посещение както и музея Bargello който ти препоръчвам да посетиш  Simple Smile лично аз ти предлагам една промяна на маршрута ти - да започнеш от piazzale michelangelo защото си е изкачване и след цял ден обиколки из Firenze едва ли ще ти се изкачва  Simple Smile Варианта е с автобус № 12 или 13 от гара Firenze S.M.N. Santa Maria Novella до  piazzale michelangelo (цена на билетчето 1.20€ пътуваш от първата до последната спирка) от там до градините Боболи, Palazzo Pitti и така нататък Аз използвах този маршрут и да ти кажа по удобен е. Що се отнася до посещенията на Уфици и други места задължително си вземи билети през нета ( както вярвам че си направил ) защото опашките са доооооста големи.
Пожелавам ти да си изкараш много хубаво във Firenze и задължително опитай  il gelato страхотно  е

# 223
  • София
Резервирах този хотел за първа нощувка по пътя от София за Флоренция. Ще спим на 11 август
Agriturismo Mulino Delle Tolle
Хареса ми обстановката. Малка отбивка от пътя е. Мислех да спим в Триест, но не си харесах хотел и се "озърнах" наоколо и това ме грабна.
После запазих в Монтекантни Терме за два дни този за 12 и 13 август
Villa La Salute

Мagnollia
Много правилно, целиш в десетката.
Знаеш ли защо?
Съвсем близо до хотела се намира едно невероятно градче...Palmanova
ВИЖ ТОВА
Не го пропускайте... Вътре зад стените, влиза се от няколко порти, от където тръгнеш, пак там се връщаш. Богата история, но това е друга тема.
Ето и лични снимки:
Palmanova

Хотелът ти в Монтекатини Терме също ми харесва, малко далеч от центъра, но няма значение.
Ако решиш ще ти кажа повече за там и Алто, какво да не пропуснете.
Ще ти подготвя и нагледен материал....

# 224
  • София
Bled,   bouquet   bouquet  bouquet

Видях това градче и в гугъл мапс. Направо страхотно изглежда! Случайно попадение беше резервирането на хотел там.  Joy
Благодаря ти за всичката помощ, която ми оказваш. До сега нямах много възможност да разглеждам и да резервирам, но от утре ще съм по-свободна. Купих си на Нешънъл Джеографик пътеводител Италия и смятам да го прегледам. Ето този е:

http://egmontbulgaria.com/knigi-3/patevoditeli-148/italija-471.html

И един друг - Флоренция - Градът в карти. 
 http://bgbook.dir.bg/%D4%EB%EE%F0%E5%ED%F6%E8%FF.-%C3%F0%E0%E4%F … F2%E8-_35735.html

Искам малко да попрегледам информация, да я систематизирам в главата ми за да ми изкочат всички въпроси, които ще ми се иска да ти задам. /Да ти кажа това си е професионално увреждане Joy - адвокатска му работа/

Отново ти благодаря. Много. Hug

Общи условия

Активация на акаунт