Тоскана, Италия

• 127 608
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Извинете, бихте ли ми пояснили от какво естество са затрудненията с тоалетните във Венеция  newsm78
Май съм чела, недочела  Embarassed и ми се мотае в главата такъв проблем Confused
Помня, че на нас ни дадоха няколко талона за тоалетни с еднодневната карта за вапоретите. Естествено, възможността да си платиш винаги я има.

# 226
  • София
roje22
Програмата ви е страхотна! Навсякъде ли ще влизате през първия ден или някои от нещата само отвън? Единственото което не виждам е гробницата на Медичите или тя е към базиликата Санто Лоренцо /на едно место са ,но с различни входове/ -направи ни огромно впечатление!

Пожелавам ви хубави емоции в този неповторим град! Хапвайте повечко джелато! Не знам дали знаеш, но във Флоренция измислят първите съвременни сладоледи, за чиято направа се използват мляко, сметана и яйца.  chef
zhorchy, благодаря ти Simple Smile На много малко места ще влизаме през престоя ни във Флоренция. В Катедралата, в Санта Кроче, в двореца Пити и градините и в Палацио Векио. Искаме да се разходим, да почувстваме духа на Флоренция, да седнем поне в няколко кръчмички в различни части на града да опитаме кухнята им, да хапнем поне по няколко сладоледа в различни джелатерии, да хапнем поне по едно шкембе на улицата и да се разхождаме без да бързаме.
Biancaneve, благодаря ти за напомнянето Simple Smile няма да пропуснем глигана, дори ще гледам монетката да падне през решетката Peace
всички забележителности съм ги отбелязал в гугъл мапс, и съм направил един маршрут, който се каним да следваме. Забележителностите както съм ги подредил една след друга тук в поста ми, такъв е реда им и в маршрута ни от хотела ни към Площад Микеланджело.
За съжаление във вторник няма да имаме време за повече от Уфици, а в понеделник Галерията на академията е затворена както и Уфици Sad Къщата и музея на Данте също за съжаление в понеделник не работят. Но това не е чак толкова фатално. Нали трябва нещо да остане невидяно, за да се върнем Simple Smile
Roje, не знам какво мислиш да посетиш на 18.08 в двореца Пити но в понеделник във Флоренция не работи почти нищо. Градините Боболи са отворени за посещение както и музея Bargello който ти препоръчвам да посетиш  Simple Smile лично аз ти предлагам една промяна на маршрута ти - да започнеш от piazzale michelangelo защото си е изкачване и след цял ден обиколки из Firenze едва ли ще ти се изкачва  Simple Smile Варианта е с автобус № 12 или 13 от гара Firenze S.M.N. Santa Maria Novella до  piazzale michelangelo (цена на билетчето 1.20€ пътуваш от първата до последната спирка) от там до градините Боболи, Palazzo Pitti и така нататък Аз използвах този маршрут и да ти кажа по удобен е. Що се отнася до посещенията на Уфици и други места задължително си вземи билети през нета ( както вярвам че си направил ) защото опашките са доооооста големи.
Пожелавам ти да си изкараш много хубаво във Firenze и задължително опитай  il gelato страхотно  е

Kotaruk Simple Smileстрашно много ти благодаря! Peace Изключително ценна забележка. Peace
На 100% е сигурно, че ще последваме съвета ти и ще започнем маршрута в обратния ред. Т.е. от пиаца Микеланджело към Катедралата. Така ще е по-добре в жегите! Simple Smile
Благодаря ти!!!

# 227
Роже, задължително опитайте сладоледите, но обърнете внимание на цената преди да поръчате.  Wink Ние си взехме от джелатерия точно срещу Катедралата и цената беше 10 евро за един сладолед, което умножено по три ми дойде прекаленоо сладко, че чак трудно за преглъщане. Взех си малка фунийка, но те така я трупат и от малко и стига не разбират. Така я бяха натрупали нагоре, че беше абсолютно невъзможно да се задържи на фунийката и бях принудена да си взема пластмасова чашка. За сравнение на други места цената е между 3 и 5 евро.  Но вкусът е уникален спор няма.  Simple Smile

Според мен Монтекатини терме не е най-подходящата база за разглеждане на Тоскана, ако предвиждате и Сиена и Сан Джиминяно и други градчета наоколо. Малко северно остава. По-добре е настаняване някъде по на юг. Има хиляди възможности на много прилични цени. Ние бяхме в едно селце Cerbaia, на 10 км от Флоренция.  
Това по принцип, а не към програмата на Роже.  Simple Smile

# 228
Имам намерение да направим еднодневен тур до Пиза, Сан Джиминяно и Сиена. Харесах си ето този сайт
 http://www.florenceandtuscanytours.com/
Има ли някой впечатления от тях? Иска ми се да букна онлайн, хубава им е цената. Благодаря!

# 229
Моля запознатите за информация относно водата в Италия. Страдали сме в Германия, където се продава само газирана минерална вода, а единствената не газирана, която успяхме да намерим там беше на умопомрачителна цена. Та дали ми е необходими презапасяване с бутилки минерална вода от България или такъв проблем там няма?

# 230
Ние не сме имали проблеми с водата. Освен това почти навсякъде в Италия водата от чешмата си е ОК.

# 231
# 232
бутилирана вода колкото искате в Италия, и тъй като пазарът е пренаситен с различни марки, почти винаги някоя е на промоция в по-големите магазини и може да се купи бутилка 1,5-2 литра за 20-25 цента  Peace

# 233
# 234
цлете, когато аз търсех подобен тур бях прегледала варианти на безброй много агенции, включително и този, който показваш. Препоръчвам ти Walkabout Florence. Ползвала съм и двата им тура: Сиена, Сан Джиминяно, Пиза, както и тура до Чинкуе терре.
Не съм чула, видяла или прочела някъде лошо мнение за тях. Намират се на първо място в трипадвайзера по дейности във Флоренция. Не случайно и Виатор.ком предлагат техните турове Wink
бтв, аз точно от Виатор си букнах двата тура на промоционална цена. Пускам два линка:

http://www.walkaboutflorence.com/
http://www.viator.com/Florence-tours/Day-Trips-and-Excursions/d519-g5

# 235
Biancaneve., благодаря! И аз прегледах всевъзможни агенции и в трипадвайзър също. Тази, за която питам ми хареса, защото е включен и Винчи с музея, пък и струва 75 евро. Ние сме трима и разликата става един обяд почти  Laughing За това търся лични впечатления за тази агенция.

Роже, благодаря за програмата, мойте планове са почти същите. Относно последователността на обектите, т.е. началото на обиколката, притеснението ми е, че например работното време на Капела Медичи е до 14ч. Ако я оставиш последна, едва ли ще можете да влезете  Naughty
Аз искам да видя и Санто Спирито.

# 236
Ние също тръгнахме отгоре от градините Боболи, като влязохме не през централния , а през един вход по на високо от към градините и оттам надолу. Входа се пада на порта Романо. Капелата на Медичите ние я посетихме сутринта преди Уфици, мисля отваряше в 8 и 15.

# 237
Правим планове все още, но бих се радвала на съветите ви за седмична почивка в Тоскана. Да отседнем на стратегическо място и да обикаляме за да разглеждаме

# 238
  • Sofia

ТОчно тук открих невероятната аптека на Via della Scala 16, от която пазарува и англ. кралица  Simple Smile
Вижте я, впечатляваща е!  Peace
http://www.smnovella.it/
и снимки: https://www.google.bg/search?q=farmaceutica+santa+maria+novella& … =1280&bih=923

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 22:18 от noshtna_ptica

# 239
  • София
Ние също тръгнахме отгоре от градините Боболи, като влязохме не през централния , а през един вход по на високо от към градините и оттам надолу. Входа се пада на порта Романо. Капелата на Медичите ние я посетихме сутринта преди Уфици, мисля отваряше в 8 и 15.
Между другото който смята да ходи до градините Боболи да не пропусне градините Бардини, които са в пъти по-красиви от Боболи. Боболи са много големи по територия и Ви трябват поне три часа, за да ги обиколите целите. Малко са занемарени и нямат много цветя, само едни повехнали рози имаше до Музея на керамиката. Но градините Бардини са просто прекрасни.
От тях се открива невероятна гледка към цяла Флоренция и можете да си спестите няколкото километра ходене до пл. Микеланджело, за да видите Флоренция отвисоко. Peace

Общи условия

Активация на акаунт