Тоскана, Италия

• 127 358
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,

имам нужда от съвет и помощ. Планираме пътуване до Италия през септември, но сме голяма група 11 човека и се оказва трудно намирането на изгодно спане. Можете ли да ми препоръчате сайт или конкретно място, което да ни свърши работа ? Благодаря ви предварително и продължавайте да сте толкова активни и полезни  Simple Smile

# 346
  • Бургас
Здравейте,

имам нужда от съвет и помощ. Планираме пътуване до Италия през септември, но сме голяма група 11 човека и се оказва трудно намирането на изгодно спане. Можете ли да ми препоръчате сайт или конкретно място, което да ни свърши работа ? Благодаря ви предварително и продължавайте да сте толкова активни и полезни  Simple Smile
от моя опит бих препоръчала да си наемете къща, но не се разбира тези 11 човека колко са деца и колко са семейства, защото може да се настаните в къща с 3-4 спални и общ кът с трапезария и кухня, тераса и т.н. ние бяхме 8 човека и така си наехме къща, но в Бибионе, това е близо до Венеция, а не е в Тоскана. Наемането на къща на мен лично много ми хареса, защото кухненския кът си е оборудван с всичко необходимо като съдове и техника. Биха дала като съвет при наемането на къща има няколко цени - поне при нас беше така - чаршафи, хавлиени кърпи може да си носиш и тогава е една цената, може да си наемеш там и може и да си купиш и съответно пак се променя цената. Ако изберете цена, при която си носите вие чаршафите и кърпите имайте в предвид, че няма никакви консумативи - тоалетна хартия, шампоанчета, сапунчета и т.н.
Дано бях малко полезна.

# 347
Роси, може ли да споделиш къщата, която сте наемали в Бибионе? Гледах доста оферти за там, но все апартаменти, а аз държа да има градина.

# 348
  • Бургас
Роси, може ли да споделиш къщата, която сте наемали в Бибионе? Гледах доста оферти за там, но все апартаменти, а аз държа да има градина.
ще се поразровя и ще ти отговоря по-точно, ама сега като влязох в букинга и отстрани на филтъра избрах ваканционни къщи излязоха различни предложения с градина, ще ти пиша по-късно точно коя беше нашата къща, само ще допълня, че там беше пясъчен плаж широк 300 метра, бях изумена. извинявам се за спама в темата за Тоскана.

# 349
ние бяхме тук:
http://www.macinatico1.it/
Има различни типове къщички, така че да се събетере.
можеш да потърсиш с думата agriturismo в гугъл и за дръги възможности.

# 350
  • Варна
Здравейте,предстои ни с мъжа ми пътуване до Пиза със самолет на 17.05.От Пиза ще пообиколим Сиена,после Сан Джимияно,Флоренция и Монтекатини Терме -с влак.Бихте ли споделили интересни места за хапване с хубава и сравнително евтина тосканска храна,както и магазинчета за вино с по-нормални цени в районите,които ще бъдем.Много благодаря предварително на всички,които ще се отзоват!

# 351
aalko, виното почти навсякъде е с нормални цени. Там където има къщи към лозята, обикновено има и магазинчета за вино.
До Сан Джиминиано няма влак, имай го предвид.

# 352
  • Варна
Видях,че има до Poggibonsi,но после как се стига до там?Мислех,че има прикачване на влаковете....

# 353
От Поджибонси до Сан Джиминяно има автобуси.
От Сиена и от Флоренция също.
http://www.busfox.com/timetable/?from=Siena&to=San+Gimignano … &time=10%3A00

# 354
Обиколка на Тоскана с автобус или влак е доста амбициозно начинание. Не че не е възможно, но се пътува дълго, връзките са неудобни и т.н. Защо не наемете кола под наем? Огледайте се за най-малките коли, специално от Пиза приятели бяха наели за 30 евро на ден.

# 355
Здравейте,

планираме 4 нощувки в Тоскана през юли.
Спрели сме се на тази къща   https://www.booking.com/hotel/it/podere-corbolina.en-gb.html?aid … b902fe7215069dX59

Искам съвет от пътувалите дали местоположението е приемливо. Програмата не включва музеи, само разходки и релакс из природата.

Предварително благодаря.  bouquet

# 356
  • Варна
Мисля,че само тази отсечка от 18 км не проблем.При така уреден железопътен превоз,не мисля,че е по-добра идея да се наема кола.Само като си помисля за трафика,а и за проблема с паркирането...Благодаря за отговорите,момичета.А ще предложите ли местенца за хапване в районите на Пиза,Сиена,Сан Джиминяно,Флоренция и Монтекатини Терме?

# 357
Мисля,че само тази отсечка от 18 км не проблем.При така уреден железопътен превоз,не мисля,че е по-добра идея да се наема кола.Само като си помисля за трафика,а и за проблема с паркирането...Благодаря за отговорите,момичета.А ще предложите ли местенца за хапване в районите на Пиза,Сиена,Сан Джиминяно,Флоренция и Монтекатини Терме?

Трафик има на големите магистрали. Малките пътища са бавни, но в никакъв случай с чак такъв огромен трафик. Паркирането се решава като се информираш предварително къде се намират в съответните градчета платените места за паркиране. Миналата година за 12 дни в Северна Италия нито веднъж не сме имали проблем с паркирането. Според мен в пъти по бавно като време и енергооемко да стиковате връзките е да се пътува с градски транспорт.

# 358
В Тоскана железопътния транспорт изобщо не е уреден, да не говорим, че точно влакове почти няма, освен между големите градове като Флоренция и Сиена например. Пътува се с градски автобуси, например от Сиена до Сан Джиминяно е 65 минути с автобус. 6 евро е едната посока на човек. Проблеми с паркирането не сме имали, хем бяхме в най-силния сезон. По-натоварено беше само по магистралите. Но вие си знаете!  Peace

# 359
В Тоскана железопътния транспорт изобщо не е уреден, да не говорим, че точно влакове почти няма, освен между големите градове като Флоренция и Сиена например. Пътува се с градски автобуси, например от Сиена до Сан Джиминяно е 65 минути с автобус. 6 евро е едната посока на човек. Проблеми с паркирането не сме имали, хем бяхме в най-силния сезон. По-натоварено беше само по магистралите. Но вие си знаете!  Peace

чак пък изобщо да не е уреден железопътният транспорт....    Whistling

Флоренция, Сиена, Пиза, Лука, Пистоя, Прато  са ок....

Общи условия

Активация на акаунт