разширени вени

• 1 375
  • 9
  •   1
Отговори
какво знаете за резширените вени през бремеността и вредни ли са те?Какви гелове са подходящи за този период Thinking

# 1
Никакви гелове лично на мен не ми помогнаха.Никой в родата няма разширени вени,но на мен ми се появиха последната бременност.И на много други момичета се случва,много теми има по този въпрос.Докато си бременна и после като кърмиш,не може по-сериозни лекарства да се приемат.После като родиш-на съдов хирург да ги огледа и да назначи някакво лечение.

# 2
  • София
Геловете са според лекарската преценка. На мен ми назначиха Троксевазин и още едно с Хепарин, на което не му помня името.
Внимавай за оттоци. 

# 3
Най-добре попитай твоето АГ. На мен моето ми каза за специални стягащи чорапи...

# 4
  • София
Чорапите също са вариант, но компресионното бельо пак е по лекарско предписание. На мен ми правиха и измервания на крака, за да се определи размера и да стягат, колкото е необходимо.

# 5
  • в огледалото на живота
какво знаете за резширените вени през бремеността и вредни ли са те?Какви гелове са подходящи за този период Thinking

Това което предразполага образуването на разширени вени е наднорменото тегло и продължителното стоене права.Освен,че не са естетически красиви не са и безобидни в този период на жената.

Започват с  оток около глезена, напрегнатост и тежест в крака.
Не съм имала,но тъй като дъщеря ми е зимно бебе често ми се подуваха краката лятото и имах болки когато се понатоварех физически.
Гел не използвах,но често обливах с хладка/не студена/вода.

# 6
Съдовия хирург ми каза да нося стягащи чорапи с компресия и да се мажа с Лиотон 1000 , а след като родя да отида при него да видим как ще ме лекува.

# 7
Аз качих само 10 кг през бременността и получих разширени вени,една приятелка винаги е била супер слаба,но и тя като мен,даже вече се оперира.Тия вени са на късмет-толкова хора ги получават без да има причина.Аз нито съм с наднормено тегло,много вървя пеш,никога не съм имала запек,нито са ми по наследство...
Преди пих Детралекс -  нищо не ми помогна,сега пия Доксиум.

# 8
Аз също нямам наднормено тегло в 4 месец съм качила съм само 5кг,но гледам да вървя повечко пеш .Това ми е втора бременост с  първата нямах подобни проблеми.Като стоя дълго време права самата вена започва да ме боли и стяга,намира се на задната част на крака (само на единия крак ) и е трагнала на долу по бедрото направо грозна работа,дори и през дрехите я напипвам.Дано не се превърне в нещо по-сериозно.Мерси за съветите newsm03 newsm03 newsm03

# 9
Алекса, какво стана с възпалението от конеца дето стоял 5 години, не се върна да пишеш, потърси ли второ мнение?

За разширените вени си дай почивка най-вече. Особено както е жега в БГ! И ако можеш слагай студени компреси на вената, но да не настинеш!

Общи условия

Активация на акаунт