Да преправим старите мебели с любов - тема 21

• 75 598
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
И аз тук, макар и без нищо.  Обмислям едно антре, но се страхувам, че ако почна, ще си стоим в ремонт неясно колко дълго. Никакво време!

# 31
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
не мога да не се запиша!

благодаря за новата тема!

и да не е просто спам, да споделя, че ме чака едно диванче, на което да сменя дамаската и с идея да стане бяло- беленичко в дървената си част.
много се колебая с масло ли да го правя, с боя ли....  newsm78
не ми се дават много пари, че е на вилата.
сега съм в процес на изясняване на концепцията.

успешни начинания на всички!
и хубаво време, за да можем да се изявяваме!   bouquet

# 32
Да се запиша и аз Simple Smile .
Сдобих се с един голям стар картонен куфар, който искам да боядисам и да го ползвам като холна масичка, но още не знам кога ще му дойде времето. Капакът му е леекичко хлътнал, та се чудя и дали има чалъм да се изправи.  Thinking

# 33
Боядисах си чамовото гардеробче с бяла " AQUIS"и след време избиха жълти петна там където е имало чепове.Много ме е яд !На някой случвало ли му се е и какво да направя? Ако  го боядисам пак ли ще се появи ?

# 34
Иглолистната дървесина по принцип има повече смоли в себе си и е твърде вероятно пак да избие.

# 35
  • София
mioki, Niandre, благодаря ви за отговорите! Ще погледна и в темите за превозвачите, а направо мога да звънна и на някоя фирма Simple Smile

Mini Rebel, като гледам сайта на превозвача, който аз ползвам от доста време, са дали следните ориентировъчни цени за превоз на по-обемисти предмети:
хладилник - 80-90 лири
двуместен диван - 130 лири
тройка - 170 лири
Дано това те ориентира поне малко.
Niandre, тези цени хич не са ми по вкуса Mr. Green Кой ти е превозвачът? По принцип идеята ми е хем да мебелите да са интересни, хем да не ми излязат по-скъпи, отколкото тези тук, та ще трябва да проуча внимателно цените Money

# 36
  • Пловдив
Айде и от мене запис. Хич не обичам "записите", ама още нямам с какво готово да се похваля... Wink
 Hug

# 37
  • Бургас
mioki, за колко време ти изработиха плота?

А за дамите от София http://prodavalnik.com/organiziram-razprodazhba-v-hola--po-lipsa … -garazh-i22375115

# 38
  • Sofia
Здравейте момичета,

предстои ми цялостен ремонт и много се чудя какво да правя с ламперията в коридора. Мислех да я махна, но ще струва много пари  и по идеи от форума реших да се пробвам да я боядисам в бяло, или поне да пробам на част от нея. Въпросите са ми няколко:
1. каква боя да избера - марка и вид
2. Трябва ли да се слага грунд преди това? ако Да - какъв вид?
3. Каква боя ще е по-добре според вас матова или гланцова?
4. Самата ламперия е много релефна, с какво ще е най-лесно да се боядисва?
5. Трябва ли преди боядисването да направя нещо друго освен да я измия, нямам представа дали има лак на нея или нещо друго.

Тук можете да видите снимки http://prikachi.com/gallery_view.php?user=27852&gal=13942

# 39
Този път и аз се записвам  Heart Eyes

# 40
  • Варна
И аз тук  Hug

# 41
  • София
 Hug Хелоу, лейдис. Много сте сръчни и нямате спирка. Все повече ентусиасти присъстват в най-страхотната тема  Hug
Аз напоследък само трупам мебели и вече си казах, че нищо няма да купя докато не завърша плануваното. Миналата седмица пратих мъжа ми и вуйчо до Казанлък за три гардероба и един голям скрин от чам по обява в продавалника. Много запазени, но този жълтеникав лак  Sick Хич не ми се шкури тази площ, а искам да ги направя с масло. Спомням си , че байбиби беше полагала Осмо върху лак. Мисля да пробвам. Чудя се дали жълтеникавото ще повлияе на цвета?

Да се изкажа и за транспорта от ибей на мебели. Миналата година купих 4 стола. Mini Rebel , системата е следната: преди да участваш на търга питаш няколко фирми за цена за вземането на мебела. Тази цена е отделно от цената за кг, която ще платиш за транспорт от техния англ. адрес до Бг. Ориентировъчно гледаш разстоянието от града на продавача до града на превозвача. Някои превозвачи имат цена за км , Гъбите дават цена срещу запитване. Други имат твърда цена 10 паунда, но в рамките на Лондон. Моите столове бяха на около 35 мили от Лондон и ми ги взеха за 25 паунда + още по 1.70лв/кг до София (сега не е толкова ниска цената при никой превозвач).

# 42
mioki, за колко време ти изработиха плота?

Авансирах го в понеделник миналия и в петък ми се обадиха, че ми го изпращат. Иначе предварително като говорихме ми казаха 10 дни за изработка.

angala, няма да ти е лесно с тази ламперия. Като я гледам, с четка трябва да я боядисваш.

triffy, не е много добра идея върху лака да мажеш с масло. Поне вратите изшкури или свали лака с Ремовал. На гладка, равна площ няма да е трудно и ще стане бързо.

# 43
angala, ламперията ти е прекрасна! Предполагам, че е дърво, нали? Не съм виждала дори подобна. А гипсовите тавани ме метнаха в огромна завист.
Много е площта, иначе със сигурност най-добре би станало с масло. Но това е къртовски труд и не ти го препоръчвам. Затова просто боядисай - измиваш, нанасяш Боро контакт, а след това боя на водна основа. Аз бих предпочела мат или най-много сатен, но не и гланц. Може и да не е бяла боята.

triffy, да, правила съм с масло върху лак, но много зависи какъв е лакът. Моят си личеше, че е нанасян съвсем на тънко и затова маслото успя да проникне през него. Но имай предвид, че това е по-скоро с цел декорация - просто направих едни шкафове по-тъмни с черно масло, защото ме мързеше да шкуря, а вече много исках да си завърша хола. Не мога да гарантирам, че ще се получи добре при теб, нито пък че ще е трайно. Но успокоението е, че при провал винаги можеш да грабнеш шкурката и да го направиш като хората.

# 44
  • Sofia
baibibi , да ламперията е дървена,а таваните наистина са добро попадение.
Белия цвят много ми харесва и затова съм избрала бяло, може да е с много лек сив отенък, но по-скоро мисля бяло, а с тъмно сиво  да боядисам м/у тавана, който ще е бял и ламперията.
Боро контакт сигурно е грунд? Той с четка ли се нанася?
Чудя се коя е качествената боя на водна основа? може да ми пишеш и на лични, ако имаш опит в боядисването с такава боя.
С какво ще е най-лесно да се боядиса такава ламперия? С четка мисля ще е трудно и бавно.

Общи условия

Активация на акаунт