Да преправим старите мебели с любов - тема 21

• 75 601
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Ааааа много е голямо за да се занимавам аз с него. Абсурд. Ще се цикли.

Ох, не знам как така смело подхождаш, но лично аз се питам – като се знае, че маслото попива – съответно не се знае и крайния резултат след цикленето...

# 721
  • Пловдив
Е как, ще се махне най-силно оцветения слой. От там нататък все е подобрение. Ще се получи леко нюансиран паркет, ТОЧНО каквато беше идеята Simple Smile А не моя мъж да го наплеска яко с валяка. И отгоре ще има безцветен лак на водна основа. Какъв точно не знам, мъжът го избира, не смея да питам, обаче е на водна основа, защото успяхме да му втълпим колко гадно миришат и колко са вредни за децата полиуретановите лакове. Изобщо тия старите лакове.

# 722
  • Бургас

Сега се сдобих с една кутия с чекмедженца (шперплатена като тази ) и мисля на нея да се пробвам.

Сега и ако споделиш от къде цена няма да имаш

# 723
Янтричке, миличка.... Аз имам само един опит с маслото Осмо /намазах една чамова кухненска маса, използвах памучен парцал и нанасях много пестеливо - използвах една сламка като капкомер, за да не стане много тъмен цвета и да личат жилките/, та нямам много право да ти давам съвети, обаче.....
       .... от какъв зор ще вапцате отгоре с лак????  
            Или ти не си чела изобщо как се държи дървото след намазване с Осмо. За мъжа ти е ясно, че не е наясно.
          http://www.youtube.com/watch?v=Dz8eGPnh74Q

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 16:15 от tetka_the_best

# 724
Ами не знам, аз на твое място бих го оставила така. Като сложиш мебели и тн - няма да е никак лошо. С лак отгоре - ефекта ще е нещо подобно, това че ще се вижда повече дървесна нишка - е относително, защото лака придава доста силен жълт цвят...

# 725
  • Пловдив
Обещах, просто обещах, че за паркета повече няма да се меся. Ще ви снимам другата седмица крайния резултат.

# 726
  • София
   Янтра, извинявай, че ще бъда малко рязка, но ти не слушаш нито един съвет, а после се оплакваш. Аз съм завършила химия. Какво мислиш, че ще стане ако върху повърхност напоена с масло като капак изплескаш лак на водна основа?!! Има шанс тотално да оплескате нещата, защото върху омаслена повърхност НИЩО няма да хване - нито лак, нито боя нито каквото и да било докато съвсем сигурно не изциклите до абсолютно чисто и не пропито с масло дърво. В противен случай има шанс лака да не хване въобще, да не съхне, да се разлигави, пързаля дори да се пресече и да стане голямо мазало.  newsm78

# 727
  • Пловдив
Хехе, този път няма да съм го оплескала аз Simple Smile Благоверния Simple Smile Абе разберете ме - аз исках масло, той го омаза, нито е прочел упътването, нито ме е послушал.  Сега е казал, че се се оправя той. Аз чакам резултат.

# 728
Не съм завършила химия, но отново прочети мненията на момичетата преди мен и най- вече на Биби  Peace

# 729
Мда, тъкмо същия въпрос напираше и в моята глава, доколкото знам, а и е логично - върху меслена повърхност не може да се залепва нищо, нито лепило, нито лак. А и нали идеята на маслото е да държи дървото защитено и свежо без да го запечатва както е при лака, т.е. не се лакира защото се омаслява - или едното или другото.
По добре се консултирайте с майстор дърводелец, за да не си организирате скъпо платен проблем.

# 730
  • Пловдив
Сега пак да кажа - каквото и да чета той НЕ МЕ СЛУША. Реши, че жената от фивекс е казала еди си как и я послушал, аз не съм знаела.

# 731
Абе...я си починете няколко дена и после на чиста глава седнете, та се разберете  Laughing
250лв за масло, което не харесвате. Варианти - да дадете още толкова за циклене с неизвестен резултат или...или-то го измислете заедно, без да се надцаквате кой какво казал и направил...накрая тоя под ще ви излезе осран и златен...

# 732

Сега се сдобих с една кутия с чекмедженца (шперплатена като тази ) и мисля на нея да се пробвам.

Сега и ако споделиш от къде цена няма да имаш
Не е евтина, направо си е скъпа.
Рових търсих ама не намерих нещо по-добре като цена за тези размери - 70лв с доставката + доставката от превозвача.  Rolling Eyes
Икейска е ама в нашата Икиеа няма. От ebay я поръчах

# 733
Янтра, ЗА БОГА, САМО НЕ ЛАКИРАЙТЕ!!!!
Разбирам, че сте влезли в единоборство с мъжа ти кой крив и кой прав, но за лакирането ще съжаляваш много повече отколкото за прекомерното количество масло, което вече е нанесено.
Дори не бих препоръчала и циклене. Но това явно вече е твърдо решено.
Моля те, не лакирайте нито с водоразтворим, нито с какъвто и да било друг лак. Послушай поне веднъж. Дори и да хване първоначално, лакът, тъй като не е на твърда основа /а върху мазна/ много бързо ще започне да се люпи, особено на местата, през които има трафик. Ще се образуват неприятни пътечки и пак ще трябва да се цикли.
МАСЛОТО НЯМА НУЖДА ОТ ЛАК! МАСЛОТО НЕ ОБИЧА ЛАК! МАСЛОТО МРАЗИ ЛАК и това е най-голямото му предимство, че никога повече няма да се налага да се слага лак, нито да се цикли.

Спирам дотук.

# 734
  • Варна
А някой нещо да каже за моя омаслен паркет с белите петна от водни капки? Да ги минавам ли пак с масло?

Общи условия

Активация на акаунт