Да преправим старите мебели с любов - тема 21

• 75 600
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • София
А, да, с тая лъскавина само остава да почне да си стърже отгоре  Joy  ooooh!
Защо мислиш, че като го предлагам не съм го правила?

Аз съм минавала с тази стоманена вълна едни лакирани столове с отвратителен черен лак и мога да ти кажа, че отдолу си се показа дървото и от лъскавината нямаше и следа. Не мога да ги снимам защото са в апартамента под наем. Става много по - гладко и бързо от шкурка и няма такова надраскване особено ако се следва нишката на дървото.

Може ли малко повече да разкажеш за стоманената вълна? Аз мислех, че е за фино шкурене или полиране. Освен това с една гъба на каква площ може да премахнеш лак ? Няма ли да излезе много скъпо ? Като съм гледала една гъба струва около 6-7лв в зависимост от размера(едрината на власинките) . Освен това за големи и плоски повърхности ще е доста трудоемко, тя става май само за ръчно ползване. С домакинска тел не се ли драска дървото и да прави дълбоки следи?

# 706
  • Бургас
Преди време се коментираше такера от Лидл, но не мога да открия публикацията - може ли пак да споделите дали става да се забива в ПДЧ?

# 707
  • Варна
Ползвала съм стоманената вълна само са едни столове, които купих от продавалника. За разход не мога да кажа защото само за това съм я ползвала и ми остана. Късам парче и като се замаца късам ново.
Само за ръчно ползване е и замества шкурката, като е много фина и на мен лично ми е по удобна - шкурката дори и да я сложа на трупче или на държач пак си разранявам ръцете (и ноктите Mr. Green), а с вълната ми е по лесно и за прави и за неравни повърхности и извивки.

Че е скъпа скъпа е, но не съм пробвала с телчета те поне са стотинки.

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 16:38 от Doris

# 708
  • София
Момичета аз пък съм на другата вълна- харесвам лак и всичко лакирам напоследък
Сега е ред на белите дървени врати в къщи- каня им се от миналото лято- експериментирах направо върху бялата боя  с лак венге с кухненска гъба като ефект на една рамка на картина и малко нощно шкафче от Луй 14- издържа вече година и сега ще подхващам вратите Mr. Green
Като привърша-непременно ще кача снимки

# 709
  • Пловдив
Паркета ще го изциклим пак Simple Smile Laughing Laughing Laughing Laughing
И моля, НЕ съм пренебрегна АЗ препоръките, а главния бояджия, който неясно защо не послуша мен, а жената от фивекс. И сега се цупи. На всичкото отгоре, днес тя се опита да ме убеди, че не му била казала еди какво си, а еди какво си. Обаче аз го познавам и в случая ми е ясно какво е станало.

# 710
Янтра, недей да циклиш, бе жена! Хем разходи за циклене, хем разходи за ново масло. Пробвай да остържеш /ВИНОВНИКЪТ да остърже/. Лекинко, даже не е нужно и много да се натиска /нали все пак трбява да си остане масло в дървото/. На една паркетинка пробвайте, пък после започвайте всичко отначало, ако не ви хареса. Не съсипвай вече направено нещо!

# 711
  • Пловдив
От сигурен източник знам, че това масло маже шкурките и този с цикленето няма много да може да изцикли, а просто ще замаже най-повърхностния слой. И ще стане супер, баш идеално, паркета с лек оттенък. Simple Smile

# 712
Като ви чета и се размислих за паркета на леля ми от едно време, мажеше го с парафин, течен през някоя и друга година  newsm78 та се чудех това не е ли същия ефект като с маслото, но доста по-евтин  Thinking

# 713
  • Варна
Като ви чета и се размислих за паркета на леля ми от едно време, мажеше го с парафин, течен през някоя и друга година  newsm78 та се чудех това не е ли същия ефект като с маслото, но доста по-евтин  Thinking
Маслото може да даде цвят според избора. Иначе с паркетол навремето поддържаха паркета в къщи, при него изпъкваха естествените цветове и придобиваше лек сатенен финиш, но ако искаш да нюансираш в сиво, абанос или друго не става, доста миришеше Simple Smile. На нас децата ни раздаваха по едни вълнени терлици да се пързаляме и да го доизлъскаме.

# 714
  • Пловдив
Ами то да ви кажа естествения цвят на дървото е много хубав. http://media.snimka.bg/s1/2213/030669855.jpg?r=0 Ужасно си го харесвам и хич да не е нюансиран.

# 715
  • Варна
От сигурен източник знам, че това масло маже шкурките и този с цикленето няма много да може да изцикли, а просто ще замаже най-повърхностния слой. И ще стане супер, баш идеално, паркета с лек оттенък. Simple Smile

И аз мисля, че ще е най-безболезнено и малко трудоемко и нали маслото попива в дървесината ще се получи точно търсения ефект!

Супер ще стане да знаеш!

# 716
По проблема на Янтра, а ако се нагрее маслото дали няма да попие повече и да изчезне излишното отгоре. При мен така се получи с един грунд, прекалих с намацването и за да ми съхне побързо с пистолета за горещ въздух го понагрявах известно време, отгоре сякаш кипваше, а като спирах с нагряването попиваше и изсъхваше отгоре.............ако стана ясно цялото ми обяснение.

# 717
  • софия
По проблема на Янтра, а ако се нагрее маслото дали няма да попие повече и да изчезне излишното отгоре. При мен така се получи с един грунд, прекалих с намацването и за да ми съхне побързо с пистолета за горещ въздух го понагрявах известно време, отгоре сякаш кипваше, а като спирах с нагряването попиваше и изсъхваше отгоре.............ако стана ясно цялото ми обяснение.

друг е въпроса с намесата на високата температура дали не му се изкривяват характеристиките и способностите!

# 718
  • Пловдив
Ааааа много е голямо за да се занимавам аз с него. Абсурд. Ще се цикли.

# 719
Зависи колко е съхнало, може и с обикновен сушоар за коса да се получи, но няма значение де, виждам вече решението е взето, важен е крайният резултат, а той със сигурност ще е разкошен.

Общи условия

Активация на акаунт