Да преправим старите мебели с любов - тема 21

• 75 605
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
И аз да се пооплача от намасления си паркет. Много ми харесва, хиляди по-добре е от лака. НО като капне вода и не я видя веднага, след време забелязвам едни бели петна. И не става за заливане с вода, ами някой минал с мокри ръце и хоп.

Минах две ръце, втората беше доста щедра и всичко чинно си направих според указанията.

Уточнявам, че намаслих с маслото на Levis за вътрешна употреба. Като чета колко доволни има от Осмото, почнах да се съмнявам дали не съм сбъркала с марката. А в защита на мъжа на Янтра да кажа, че и мен по телефона продавачката от Phivex ме съветваше, че няма нужда от обиране на излишното масло.

# 691
Нанасях цветно финишно масло с твърда вакса - цвят дъб антик преди време и виждайки пода на Янтра, също като останалите смятам, че прекалено много масло е наслоено.
Понеже отново се повдига дискусията за маслото, бих искала да попитам дали някой е използвалhttp://www.osmo.de/navigate.do?id=85&name=Polyx%C2%AE-Oil+Original или http://www.osmo.de/navigate.do?id=86&name=Polyx%C2%AE-Oil+Rapid. Нарочно пускам линковете от английския сайт, защото реших да прегледам там описанието на маслата и изглежда, че това масло се използва, когато искаме натурален цвят на паркета. Вие какво мислите?

# 692
  • София
Трябва ти байц + безцветно масло или само цветно масло. При всички случаи дъба ще стане по-жълт и по-наситен като цвят, няма да е такова сивкаво каквото е необработеното дърво.
Цвета от снимките само с безцветно масло няма да стане.

Mioki, именно този жълт цвят на дъба на ми харесва обработен с тяхното масло и ми се искаше да го омасля с цветно. Това, което пуснах има и цвят тик и се чудих дали няма да стане с него. Моля, ако някой го е ползвал да сподели.

# 693

Понеже отново се повдига дискусията за маслото, бих искала да попитам дали някой е използвалhttp://www.osmo.de/navigate.do?id=85&name=Polyx%C2%AE-Oil+Original или http://www.osmo.de/navigate.do?id=86&name=Polyx%C2%AE-Oil+Rapid. Нарочно пускам линковете от английския сайт, защото реших да прегледам там описанието на маслата и изглежда, че това масло се използва, когато искаме натурален цвят на паркета. Вие какво мислите?

Аз съм ползвала това http://osmovarna.blogspot.com/2012/05/hartwachs-oil-original-polyx-oil.html - същото ли е  newsm78. Безцветно е , сложих го върху байц.Засега нямам проблеми- нито с вода, нито с надраскване. Плот на маса е,  ползва се само през уикендите.

# 694
  • Варна
Нанасях цветно финишно масло с твърда вакса - цвят дъб антик преди време и виждайки пода на Янтра, също като останалите смятам, че прекалено много масло е наслоено.

А ще бъде ли удобно да помоля за снимка на готовия под, тъй като точно този цвят /античен дъб/ съм си избрала за дюшеме и ми се ще да го видя преди да започна:pray:

# 695
Янтра - като наслагаш мебелите и тн - пода няма да ти вади така очите  Peace
Действително изглежда като с боя. У баба едната стая е паркет, боядисан в блажна бежова боя и изглежда подобно, но никак не ми е грозно лично на мен. Като вариант виждам само един - да боядисаш отгоре с боя - вече по цвят по твой избор. И аз съм чувала, че маслото попива и не се маха после...  Thinking

# 696
  • Варна
Янтре, опитай на някое ъгълче с фина(има няколко размера дебелини) стоманена вълна дали няма да изпъкне фладера и да се премахне гланца.

Всъщност не съм сигурна дали има разлика между тази “професионална" вълна и домакинските телчета освен цената  Mr. Green

# 697
А, да, с тая лъскавина само остава да почне да си стърже отгоре  Joy  ooooh!

# 698
Galya Stoilova,да, мисля, че са един и същ продукт. Тъй като ти си го ползвала за маса, споменаха ли ти дали е подходящо за под?

galenaa, ето снимка, предполагам дюшемето ти е чамово, т.е. фладерът ще личи доста. На мен това ми харесва и затова така си направих този плот за бюро (чам, защото е най-евтин). Използвах :http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=2 Ползвам го ежедневно от октомври и постоянно си движа мишката по него - няма никакви следи.

Uploaded with ImageShack.us

Сега се питам  дали използвания от мен продукт е подходящ за под или е по-добре да бъде завършен с някой от цитираните по-горе. Това, защото искам да използвам безцветно,според информацията в сайтове си правя заключението, че при желание да се постигне цветно е нужно да се използва някое от цветните и някое от безцветните за финиш. Разбира се в никакъв случай не бива да се използва топ ойл http://osmovarna.blogspot.com/2012/05/top-oil.html. Той със сигурност е подходящ само за кухненски плотове. Моля, споделете мнение Praynig

# 699

Mioki, именно този жълт цвят на дъба на ми харесва обработен с тяхното масло и ми се искаше да го омасля с цветно. Това, което пуснах има и цвят тик и се чудих дали няма да стане с него. Моля, ако някой го е ползвал да сподели.
Работата с пожълтяването на дървото не е заради маслото - дървото си реагира така. Ако не искаш да жълтее, можеш да пробваш да "избелиш" плота първо със смес от оцет и стоманена тел и после да омаслиш. Аз щях да правя така моя, обаче после се отказах.
Сега се сдобих с една кутия с чекмедженца (шперплатена като тази ) и мисля на нея да се пробвам.

Янтра, съжалявам за паркета, но не изглежда непоправимо. Мисля, че ако слушаш съветите на baibibi ще успееш да поправиш щетите.  Peace

# 700
Здравейте момичета!
От есента ви открих и научих много неща от вас, за което ви благодаря  bouquet
В момента правим ремонт на кухнята като се започне от боядисване, до преправяне на стари мебели и шкафчета. Много се чудих лак или масло, но накрая не можах да се въздържа, омаслявах/с Осмо/. Имам още малко работа, но резултата много ми харесва. Не съм задавала въпроси, защото покрай другото ми хоби имам представа и от акрилни бои, и от техники, само че на по малки предмети.

По повод проблема на Янтра, току що ми хрумна една идея, но не знам какъв ще е резултата. Когато си купувах маслото човекът ми каза четката се почиства с терпентин. Вчера дори правих точно това измих я добре от тъмното масло, защото ще я ползвам за бяло. Та ако се поизтърка излишното масло с парцал напоен в терпентин дали няма да се получи? Когато се наслои  парцала да се сменя с чист. Нищо не пречи да се опита в някое ъгълче. Терпентин продават в аптеките. Това ми се струва най безобидно, със шкурка си мисля, че ще се надраска.

# 701
  • Варна
А, да, с тая лъскавина само остава да почне да си стърже отгоре  Joy  ooooh!
Защо мислиш, че като го предлагам не съм го правила?

Аз съм минавала с тази стоманена вълна едни лакирани столове с отвратителен черен лак и мога да ти кажа, че отдолу си се показа дървото и от лъскавината нямаше и следа. Не мога да ги снимам защото са в апартамента под наем. Става много по - гладко и бързо от шкурка и няма такова надраскване особено ако се следва нишката на дървото.

В никакъв случай не препоръчвам боя - първо не се знае какъв ефект ще има върху маслото като трайност и изобщо дали ще хване. За парите които ще даде за боя ще си изцикли паркета.

# 702
Маслото нито задържа боя, нито е добре да се стърже с шкурка, защото шкурката много бързо ще се задръства. Затова и аз предложих домакинска тел /като най-евтин и достъпен вариант/, но стоманена вълна ми се вижда още по-добре.

Букът /мисля, че паркетът на Янтра е буков/, е твърда дървесина и поема много по-малко масло, отколкото примерно чамът. А като е плескано с валяк, няма никакъв начин да се размаже по време на нанасянето. Но пък имам усещането, че с времето излишното количество ще успее да попие или ще се изхаби от ходенето и ежедневната обичайна употреба на пода.

# 703
  • Варна
Galya Stoilova,да, мисля, че са един и същ продукт. Тъй като ти си го ползвала за маса, споменаха ли ти дали е подходящо за под?

galenaa, ето снимка, предполагам дюшемето ти е чамово, т.е. фладерът ще личи доста. На мен това ми харесва и затова така си направих този плот за бюро (чам, защото е най-евтин). Използвах :http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=2 Ползвам го ежедневно от октомври и постоянно си движа мишката по него - няма никакви следи.

Благодаря за онагледяването, точно от това имах нужда  bouquet Струва ми се лекичко зеленее, а аз искам да избягам от това и ще го смесвам с някой друг цвят. Този зеленикав ефект има при масло цвят орех - само това съм ползвала за външно на тавана на барбекюто и ако някой иска ще покажа снимка.

Това е подходящо масло за дюшеме според baibibi, която ползвам като консултант, и на която вярвам безрезервно Hug

# 704
Янтра, слагай вълнени чорапи на децата и ги пускай да вилнеят отгоре, ще оберат излишъка и шарките на дървото ще изпъкнат отново. Знам как се чувстваш, и аз миналата година направих доста грешки в опитите си да преправям разни неща.... но няма непоправими грешки, така че горе главата, ти си мъжко момиче и ще се справиш с това предизвикателство Hug

Общи условия

Активация на акаунт