Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 72

• 71 372
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 21:53 от krasminikif

# 346
М,да Ибрахим има осезаемо невидимо присъствие все още...
След смъртта му все още няма серия, в която някой да не го споменава. Трудно го прежалих и аз Grinning

# 347

Хей,Матракчъ доволен и усмихнат,мойта душа на място  newsm44
Ех випче как да не е доволен Матракчъ !

# 348

Хей,Матракчъ доволен и усмихнат,мойта душа на място  newsm44
Ех випче как да не е доволен Матракчъ !

И аз те обичам !  Kissing Heart Kissing Heart kiss kiss

# 349
След смъртта му все още няма серия, в която някой да не го споменава. Трудно го прежалих и аз Grinning

Ей,тоз Ибрахим им изяде главите на Династията-сестри..Те така са се вкопчили в миналото,че си останаха там..То все едно да се вкопчи човек в река..

# 350
  • София

Ей,тоз Ибрахим им изяде главите на Династията-сестри..Те така са се вкопчили в миналото,че си останаха там..То все едно да се вкопчи човек в река..
И аз си го мислех! А той ги е правил на луди калинки.  Joy Егати мазохистките!
Което пък ме кара да си мисля, че не любовта към Ибрахим, а омразата към Хюррем е водеща при дует психо династия.

Радвам се, че клипчето за Халит ви е харесало!  Hug

# 351
Здравейте Hug много е пусто в темата  newsm78 предпразнично  Heart Eyes Joy
Благодаря на двете ни розички за преводите на подсказките от руски  bouquet

Очаквал ни вълнуващ финал на сезона Thinking най- после сценаристите ще се събудят Joy не е за вярване Mr. Green

Султанът ни не може да се разсъни след снощното парти Heart Eyes hahaha

# 352
Кога ще е финалният епизод за сезона?

# 353
Кога ще е финалният епизод за сезона?

Мисля, че ще е някъде през юни, но не съм много сигурна.

# 354
  • Пловдив
ஜ═══════════๑Ƹ̴Ӂ̴Ʒ๑═══════════ஜ
Възможно в сериала скоро  да се появи още  една сестра  на Султан Сюлейман - Фатма Султан...
Във връзка с това че исторически Лютфи Паша е мъж  на сестрата на  Сюлейман, Шах Султан, след  смъртта  на  Аяз Паша тои заема  поста на  Велик Везир, В сериала «Muhteşem Yüzyıl» се появяват  нови персонажи. Скоро ни чака  сватбата на  Михримах Султан и Рустем Паша, след което  Рустем Паша в 1544 г. по 1553 г. ще бъде  Велик Везир . Но трябва да отчетем че  Рустем Паша е бил  Велик Везир два пъти .След него този пост е заемал от  1553 г. до 1555 г. Кара (Гази) Ахмед Паша, които бил мъж на сестрата  на  Сюлейман, Фатма Султан. Според различни източници за смъртта на  Кара Ахмед Паша има две версии. Едната  версия разказва че   благодарение на  обвиненията от  Рустем Паша към него за за злоупотреби е бил екзекутиран,. А  другата  версия е че  Кара Ахмед Паша  е бил отстранен от длъжност Велик Везир  и  е умрял  в 1557 г.

# 355
  • Пловдив
 Фатма Султан ( ? - 1553) - дъщеря на  Селим I и Айше Хафса Султан. Сестра на Сюлейман Великолепни (по някои  източници  доведена),и  Хатидже Султан, Бейхан Султан, Хафса Султан и Шах Султан,и  леля на  Селим II.- Фатма Султан е била жена на  Великия  Везир на Османската империя Кара Ахмед Паша. А преди това неин мъж е бил  Санджакбей Мустафа Паша. За децата на  Фатма Султан почти не се е запазила информация. Погребана е заедно с мъжа си  в тюрбе построено на запад, от мечета на  Кара Ахмед Паша. В чест на  Фатма Султан в 1575 г. бил  построен мечет, проектиран от  архитекта Мимар Синан. С времето мечета се е  разрушил, но са го възстановили през  1971 г.

# 356
  • Пловдив
Кара Ахмед Паша -(? - 1555/57) е35-тия  Велик Везир на  Османската империя  от 1553 г.   до 1555 г. мъж на Фатма Султан, доведена сестра на  Султан Сюлейман
. Полета на  Кара Ахмед Паша от  длъжност бейлербеи на  Румелия до върховете на държавната  власт бил неочакван , но кратък. Назначили  са го за Велик Везир в 1553 г., когато  Султан Сюлейман снема , своя зет Рустем Паша от длъжност, след  бунта  на еничарите, недоволни от екзекуцията на  Мустафа. Но след  две  години  Рустем Паша намира  удобен повод и обвинява кара Ахмед Паша във злоупотреба итои  е екзекутиран.

Кара Ахмет Паша така  и не видял завършено  строителството на  мечета,поръчан на Мимар Синан, и бил погребан заедно с жена си  Фатма Султан, в тюрбе, построено до нмечееговия мечет но по на запад . Строителството било започнато  по поръчка на Кара Ахмет паша в 1554 г., но завършенбо  в 1571 г..Този  мечет е  част от  религиозния  комплекс, които се  намира  в района на  Топ-Капъ (на северо-запад от  градските  стени), които включва медресе, начално училище и тюрбе.

# 357

LilimsСултанът ни дори изморен, пак е красив и достолепен! Hug Hug

Дарки, благодаря ти за сутрешната информация.  Hug
Тази Айше Хафса султан (Валиде) била много плодовита!  Mr. Green Кой знае още колко сестри ще се появят - като някаква многоглава ламя срещу Хюрем!  Joy Joy Joy Joy

# 358

LilimsСултанът ни дори изморен, пак е красив и достолепен! Hug Hug

Дарки, благодаря ти за сутрешната информация.  Hug
Тази Айше Хафса султан (Валиде) била много плодовита!  Mr. Green Кой знае още колко сестри ще се появят - като някаква многоглава ламя срещу Хюрем!  Joy Joy Joy Joy

Общо сестрите на султана са 7!А дано не се появят всички!

# 359
Лиде,а какво ли щеше да направиш,ако беше добра? newsm78
Браво!   smile3501
darkroze-  bouquet
И аз направих,но не ми стигна време да "композирам музика," Joy
та You Tube да не ми го блокират за кражба на авторски права.
От последния път съвсем ми се изпари желанието за направа на клипчета.

Общи условия

Активация на акаунт