проблем с учителка и първокласник

• 4 824
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
да, ще го местят за втори клас.

ами пълничък е. майка ми го подлага на диета доколкото може. не е здравословно за самото дете такава пълнота. и ако остане такъв, все ще го подиграват. а не е генетично - родителите са слаби и високи, ама то си похапва просто повечко.

не искам да хвърлям вина само на учителката, ясно ми е ,че ако има няколко по-палави деца - няма как да ги строи всичките, но определено всички си го 'изкарват' на племенника ми. просто го набедиха и с това нещата се приключиха- каквото и да стане сега - той е лош и точка.

но това с пейката пред класната стая просто ме зашемети - чудя се ако нямаше баба, родителите на работа, как ли щеще да се справи учителката.

# 16
За положението в класната стая вина има само учителката. Тя е единствената, която може да реагира на това, което се случва, а именно на обиди, спъвания и всякакви подобни. Тя обвинява, а не се опитва да се справи, няма какво да я жалиш. Спомогнала е за положението на детето.
Наистина е вредно да бъде подлагано на диети. По-добре е да се направи една консултация. Но е ключово какво е менюто на детето.

# 17
Където и да преместите детето, все ще има някой, който да го наскърбява. Защо не опитате да бъде "частен ученик"  на домашно обучение поне до 4 клас. Дотогава психиката му ще укрепне и той ще може да се защитава и тази склонност към бягство ще позатихне. Предполагам, че всеки може да научи детето си да смята и да чете. До 4 клас не е труден материал и всички ние го знаем.

# 18
Когато се изслушва само едната страна, винаги има нещо недоизяснено. Къде са родителите на детето? Защо бабата поема тяхната функция? Учителката може и да не се справя, никой тук не може да го знае, но ако детето няма поведенчески проблеми, защо посещава психолог? Колкото и да е палаво едно дете в 1 клас, то трябва да разбере и приеме правилата в училище. Не може да бяга и да го гонят. Като го обиждат си има ред на кого и как да се оплаче. Казваш, че учителката има отношение към него. Защо тогава и директорът е на нейна страна /не се стряскай, просто разсъждавам/?
Колкото до екскурзията, там има право. Тя носи отговорност за живота на децата. Никой не иска да лежи в затвора. Явно детето има навика да изчезва не само при обида. Съжалявам, нищо лично.

# 19
  • София
Където и да преместите детето, все ще има някой, който да го наскърбява. Защо не опитате да бъде "частен ученик"  на домашно обучение поне до 4 клас. Дотогава психиката му ще укрепне и той ще може да се защитава и тази склонност към бягство ще позатихне. Предполагам, че всеки може да научи детето си да смята и да чете. До 4 клас не е труден материал и всички ние го знаем.
това майтап ли е  Shocked

# 20
  • волно калдъръмче
Работата с пейката и мен ме развесели. Представям си я директорката, предлага това като решение на проблема. Ако съм на нейното място, това ще е последното, което ще си говоря с някой, който напада учителите ми, обвинява ги, че не се справят, че не могат да опазят децата. Да дойде да ги опази тогава, не пейка пред вратата, а на чина с детето ще я сложа направо. Грейс, естествено, че няма нормативен документ, в който да се говори за бабин караул, патрул или каквото там се сетиш. Никъде не пише обаче, че госпожата трябва да търси всяко, което се е фръцнало и се е покрило обидено някъде.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 19:33 от Саморая

# 21
Що за педагози са това? Ако наистина я нямаше бабата в картинката, какво ще правят?

# 22
  • волно калдъръмче
Ще го наказват три пъти за нарушаване на правилника, а на четвъртия ще го преместят в друго училище  Wink

# 23
 Това не е педагогически похват. Защо ще го накажат? Защото е пълничък и децата му се подиграват?

Цитат
детето бяга само ако го обидят другите, спъват го, той е леко тромав и им е смешно на децата. крадат му парите. смеят му се, ей такива детски неща.

Защо да не променят изискванията за професията? За какво се учи години наред? Какъв трябва да е един учител?

# 24
  • волно калдъръмче
Няма да го накажат, че е пълничък, а че чезне самоволно без да дава обяснения. Ако родителите не решат проблема и това се превърне в стереотип, да очакват да зачезне при първия конфликт и у дома през така наречената "трудна възраст"? Така или иначе за момента майката се е подписала, че поема отговорността, ако детето ѝ самоволно напусне училище. И въпреки че хората са ангажирани, обръщат внимание на проблема, в отговор получават нападки и упреци, че не се справят, как другите обиждали златото. Иначе то е просто палаво дете. Аз непалаво дете на тази възраст не съм видяла.

# 25
А родителите къде са? Нещо ми липсват в картинката. Виждам загрижени баба, леля... А родителите какво отношение имат към проблема?  Thinking

ами пълничък е. майка ми го подлага на диета доколкото може.

newsm78

# 26
  • волно калдъръмче
Ората рАботят!

# 27
Добре, но какво е това внимание. Ако единствената проява на внимание от страна на учителката е да наказва, а това на директорката е да предлага пейка, то...
Нека се включи отново авторката - ако може да сподели има ли някакви други взети ''мерки'' и поне нещо, което да напомня педагог, а не просто учител? И позицията на самите родители, освен наличието на психолог?
Иначе, че е опасно да изчезва, опасно е. Казано иначе: детето бяга заради нападките от съучениците си, учителката го наказва заради бягството - и все той си е виновен, без да разбира защо. В нормален случай, би трябвало да се работи с класа, като едно цяло, за решаване на проблема и с родителите - съвместна работа.

# 28
  • волно калдъръмче
Добре, но какво е това внимание. Ако единствената проява на внимание от страна на учителката е да наказва, а това на директорката е да предлага пейка, то...
На срещи с бабата, която е поела отговорност за детето, се е обсъждал неведнъж този проблем. Учителката не е получила разбиране, а се е получил съвременен прочит на приказката "най-хубавото птиче". Ежедневие! Жалби до директор! Приказката продължава в дирекцията... Да стигне и до РИО - резултатът няма да е по-различен.

Авторката е нарочила учителката  Twisted Evil Не чакай обективни данни за случай, представен едностранно. РИО-то казва тежката дума след разглеждане на показанията и на другата страна. Факт е, че правилникът се нарушава, а бабата /родителите/ омаловажава това и казва "първолак е все пак" , "обиден е". Искат сериозно отношение от институцията, но самите те нямат сериозно отношение към правилниците в нея.

# 29
Това не е педагогически похват. Защо ще го накажат? Защото е пълничък и децата му се подиграват?

Така го "вижда" лелята. Но дали е така в действителност? Дългогодишният ми учителски опит ме кара да мисля по-различно.

Общи условия

Активация на акаунт