Отговори
# 600
Добро утро и от мен,

вече обсъждахте темата с коликите , но да попитам отново. Ползвате ли капки и ако да кои бихте препоръчали . Знам , че е индивидуално при всяко бебе, но бих приела съвети. Хубав ден!

# 601
Добро утро момичета,искам да пожелая на всички вече изнервени от чакане мами да се почва по понеделнишки бебевалежа,представям си какво е аз имам още десетина дни до термин и вече нямам търпение,но важното е всичко с бебетата ни да е наред.Аз исках да питам родилите мамчета,трябва ли да се преварява изворната вода?Лек ден от мен и прекрасни резултати на края а той си дойде!!!!!!!!!!  Hug  Hug  Hug

# 602
Хохохо, добро утро. Поглеждам за новородили - не се виждат на хоризонта. Може и да е мираж, не знам. Аз поне не съм се обебила все още. Утре съм на лекар, моят следящ АГ ми се е заканила нещо, не й знам намеренията, но ще стане ясно утре какво е наумила. Последно каза - термина ти е точно по празниците, ще я видим тази работа  Joy

fanagoria, ти си преносила предния път и си изнервена. Аз първия път родих месец по-рано от термина. Не ме питайте сега как се чувствам. Имам чувството, че това бебе никога няма да се роди. Толкова се молех след всички проблеми през тази бременност да дочакам 37г.с. Е, дочаках ги. Сега пък искам вече ми минава и заминава всичко. Няма угодия. Мъчат не подути глезени и пръсти на ръцете, болки в кръста(с последните живея от 4-5 месец Tired). Не е лесно, но за сметка на това си заслужава - да са ни живи и здрави дечицата Heart Eyes

poleta08, преди 2-3 страници споделих личното си мнение по въпроса с коликите, ако искаш последни в мненията ми Peace

nanina_87_, стискам палци някой от тези дни - днес, утре - да е твоят. Да минава всичко по вода и да се успокоиш и ти Hug

elizabeta_zh., все още не съм родила, но помня от баткото, че изворната вода НЕ се преварява. Peace Беше свързано нещо с концентрацията на минерали след изпаряване на водата при преваряването, но подробности не помня. Разтърси се из мрежата, все ще изскочи нещо по въпроса. Аз лично ползвам филтрирана вода - преди бях с Брита, сега имам филтър на мивката. Филтрираната вода поне в началото мисля да преварявам в ел.кана. Ако изобщо я иска де. Големият не пиеше вода почти до годинката - беше активен кърмак и не признаваше шишета, биберони и залъгалки.

До скоро от мен. Излизам да опъна платната по улиците - днес има добър вятър  hahaha

# 603
МММ ей сега говорих с доки и каза да ида днес в 1.30 да видим как е  положението и най-вероятно утре ще ме вземе в болницата. за да следим нещата с бебка.После ще с еотчета как е минал прегдът, нещо се наплаших с това влизане в болницата, аз си мислих, че може да си я гледаме всеки ден ама да не седя там.Но важното е все пак да е добре бебка Praynig Praynig Praynig

# 604
Нанина, тези дни ще е, няма накъде повече да мърдате. Всичко ще мине добре.
Мен от окситоцин ме е страх, добре че не ми сложиха. 
Утре ако влезеш в болница ще си родила сигурно до други ден  Laughing
На мен ми доведоха чудовището да го гледам.Спи сега с баща ми.
Джос, мерси за съветите, но тя мъничка.На годинка и месец е.Не знам де, може просто тя да не може още да рисува  Laughing Току що е проходила и се радва на по-лесния достъп до шкафове, секции, гардероби.Всичко сме вдигнали по горни шкафове заради нея.Ако и дам пастел ще го изяде най-вероятно.До преди малко ми дъвчеше чадъра. Засега игрите са и навънка в пясъка или разни кубчета, фигурки, топки и картони.
Като се наспи ще ги пратя с баща ми навън да се поразкарат малко.

# 605
Нанинка, стискай зъби, още малко Hug, ти от кой квартал беше?
Рейни, какво става с теб, ако раждаш в момента  Praynig  Hug!

# 606
Здравейте бъдещи и настоящи мами,

И аз съм от чакащите. 15.05 е терминът, но  имам усещането, че ще е към края на тази седмица.  Чета ви и като гледам съм на същото положение като повечето чакащи: със същите болежки, леки контракциики и известна доза безсъние....  Днес съм на преглед за разкритие, малко се ужасявам от това, но ще трябва да го изтрая.
Стискам палци на всички с предстоящо раждане и на всички с бебчета в къщи  Grinning

# 607
Искам да попитам случва ли ви се към края на бременността да не можете да спите. Ама буквално. В последните две седмици лягам към 12 и се събуждам в 5:30-6:00. Да не говорим, че и през това време сънят ми е накъсан. Следобед въобще не мога да спя. Вече полудявам. Ще родя и вече ще съм смазана, как ще го гледам това дете?

# 608
Аз не можех да спя.Първо, че ме беше много страх и от мислене и нерви не можех да заспя.Не можех да си наложа на мозъка да не мисли за това.Много ме беше страх, че ще заспя и ще се събудя изведнъж от контракции.И се стрясках постоянно 
Беше ми и тежко, не можех да дишам, болеше ме кръста, врата.
Та обикалях из апартамента като някой вампир.
Аз съм смазана, но няма как...ставаш и гледаш.

# 609
Ето ме и мен, върнах се от преглед- доки каза, че всичко си ни е наред, поразшири канал както той се изрази- много неприятна процедура.Утре в 13,00 часа ще ме чака в клиниката, каза, че е по-добре да ме вземат за да мерим тонове и да ми пуснат изследванията и да следим бебка.Много ми е напрегнато, не ми се ходи хич в болницата предварително, ама важното е бебка да е добре.Каза, че е въпрос на дни да излезе, ама е по-добре да си я следим в болницата да е по-спокойно

# 610
  • Бургас
Привет и от мен  #Silly

На майчетата, на които предстои раждане - спокойно, нагласата с която подхождате към събитието е много важна, от страха полза няма, каквото и да правите, раждането няма да ви се размине, така че по-добре подходете с усмивка, а не със свито сърце... макар че това е лесно на думи само  Mr. Green
Кофти е да се предизвиква раждане, но ако не тръгва само и бебето значително се преносва, е по-добрият вариант. Иначе става опасно за бебчетата, а и за майката не е леко. Стискам палци и скоро ви чакаме с добри новини  Hug

Jos, тази сутрин точно извадих двете колички да ги сглобя за разходки и се сетих, че в началото, около месец някъде синът ми спа и вкъщи в количката  hahaha Crazy Само там не ревеше и се укротяваше от коликите поне малко. Та и Сияна я ситуирах в едната количка и вече два часа спи там без да скимти и да ръмжи.  Mr. Green

poleta08 , не ви ли изписаха Еспумизан в болницата? Аз това давам, но няма голям ефект, само за газовете помага...

# 611
Мон, Изписаха , но и при мен няма ефект много и втори ден милия се свива само , топля му корема , но е временно и затова искам да ги сменя. Почвам и чай от семена от копър от билковата взех, дано помогне.

# 612
  • Бургас
Полета, няма спасение... аз и със сина ми преди пробвах всички капки на българския пазар, дори и едни от Германия ми носиха. Имаха минимален ефект, а някои и такъв даже нямаха... Както каза и лекарката в болницата - нищо не помага, просто трябва да се изтърпи периода.
Затопляне на коремчето, клатене в количката, малко капки, гушкане и много здрави нерви най-вече... май това е рецептата. Ако някой открие нещо по-ефективно, нека сподели.

rainy..., как си и къде си? Днес май не съм те мяркала тук  Thinking Hug

# 613
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте и от мен!
И аз съм на линия - цял ден съм по болници и съм ска-па-на!
Ама щом влязох в къщи, първо на форума се залепих за новини Mr. Green
Аз днес се уговорих да постъпя на 22, след рождения ден на Никола, ако устискам до тогава. Правих урини, консултации с анестезиолог и т.н.
Сега отивам да готвя нещо за вечеря, че мъжете ми са гладни.
Нанинка, стискам палци за утре и недей да се притесняваш - трябва да посрещнеш бебето усмихната и красива  Crazy затова вместо да се паникьосваш, вземи си направи един маникюр, или някаква такава процедура да си отвлечеш вниманието  Hug
Рейни верно днес я няма.
Останалите преносващи,  Hug Praynig Peace за вас се отнася същото   bouquet
Да ви се оплача - върнаха ми и болничния, който е от 15 април. Утре и него трябва да коригирам.
И така.
До скоро  Hug

# 614
Fanagoria,в Центъра живея .Аз стискам зъби, ама ми е нервно, имам някакъв ужас от болници и до сега не съм лежала и ден и още по-така.

Рейни и Смайли май май днес са за прегледи, Смайли поне съм сигурна , тя май сподели че на 13-ти са и казали, че ще я приемат.Дано всичко е наред и с двете и скоро да се похвалят с бебоците Simple Smile

Сигарет, аз съм супер спек за тези неща, ама каквото е това е, важното е бебка да е жива и здрава.А ти ще стискаш до 22-ри, че и малкият ще има нужда от теб Simple Smile
Камбанчо, вие как сте , баткото озравя ли?

Белле, Мон, Жос, Полета, дано скоро да минават коликите при вас и да може да поспивате и вие повечко Hug Hug Hug
Аз мисля, че в болницата има нет , та ще ви следя и ще пиша , ако бебка все пак не реши да ме изненаа.

Общи условия

Активация на акаунт