Отговори
# 645
Мама на Рош, наистина имаше нещо за многократното разваляне, моя лаптоп няколко пъти го носих на ремонт и се надявах да ми дадат нов  Mr. Green Но те пък взеха, че го оправиха след 2-рия или 3-тия път  Thinking
Марли, чудя се как може да има такива хора  ooooh!
Сами, браво за хубавите резултати.

Е къде да търся трева и пясък за прохождане, на тревата пред блока аз не бих стъпала боса. Дано да проходи докато сме на море  hahaha И като казах море да помрънкам малко.
Скрит текст:
Преди морето сме на сватба в Гоце Делчев и за да можем да съчетаем сватбата с морето решихме да вземем свеки да гледа Ина в Г. Делчев и оттам на море. Разбира се, тя предложи да и я оставим, а ние да си ходим, но не се прие  Mr. Green И най-новото предложение е, да бъдем в една стая, защото свекър ми не може да излезе отпуска тогава (беше планувано те да са си някъде и ние някъде на друго място). И ММ какво мислите отговаря... ами то и без това по принцип няма много единични стаи  ooooh! И това без да го обсъди с мен. Бях бясна вчера. Нямам нищо против, но просто не желая детето ми да бъде денонощно на ръце, да го глезят и постоянно да следа какво му се поднася към устата  Close
За кръщенето, ние се записахме за 17 август, когато ще стане на 1г., но друго нищо не съм мислила още.

Свеки ми даде месо от петел на малки порцийки за Ина. Мога ли да давам такова месо?  newsm78

# 646
  • Варна
А добрутро Hug
Бобо сто пъти рева на сън тази нощ, много ми се спи, сега бръмчи доволно, пък аз да му мисля.
СамиМами,
браво за добрите новини от ортопеда. Само не разбрах как така прохождането вкъщи не се брои Laughing Какво, ако не го пусна на пясък или трева няма да проходи ли? За КиК аз пък бях чувала, че са твърди подметките, ортопедът казал, че са меки... Сега да не излезе, че децата трябва да прохождат с много твърди подметки, че досега навсякъде съм чела обратното? Честно казано ми писна с тези препоръки, купувам и правя това, което аз съм решила за правилно на база прочетено и толкова, явно всеки луд (в случая всеки ортопед) е с номера си. Уф, трябва да заведа и Борислав все пак, да видим кога. А какви са тези бульони? И аз не давам таквиз чудеса Embarassed
Биби,
а честито ви зъбче Hug
Марли,
простаци има навсякъде за съжаление ooooh! Каменчо уплаши ли се?
Я ми кажете, вашите деца вършеят ли из цялата стая? Ами няма начин да задържа Бобо на килима, просто няма начин. Днес вдигнах ръце и го оставих да лази по паркета! ММ мрънка, че било мръсно, било под и т.н. Е аз кво да направя? Да вържа детето на въже, че да не си напуска периметъра ли? Омръзна ми да лазя след него и да го връщам на килима.
Ей, всички ще кръщавате май, аз реших, че ще чакаме Бобо да порасне и да разбира какво става, може би като стане на 3-4 живот и здраве ще идем до някой хубав манастир и ще го кръстим без големи подготовки, на мен ми идват малко вповече.

# 647
О, Месечинка, абсурд да го огранича само върху килима. Да не говорим, че като види чехли и се спуска към тях. Вчера се разсеях за секунда и като се обърнах двете чехли в двете му ръце, а едната и в устата  Crazy май даже пред кабелите ги предпочита. Само с лаптопа мога да му отвлека вниманието Simple Smile

# 648
  • Варна
Значи да не се кахъря, че лази по паркета, а после се опитва да си изяде ръцете Crazy Опитах да ги мия, ама докато го занеса до мивката той вече налапал едната Whistling Успокоява ме товая, че нали според някакво проучване по телефоните например имало повече бактерии, отколкото в тоалетната Mr. Green

# 649
Биби, дано бързо да избият зъбчетата  Praynig
Много сладка пандичкаа  Heart Eyes Heart Eyes
Благодаря за отговорите за обезопасяване – бях купила още като бременна от тези за ъглите, та тях залепихме, ще купим и за шкафове  ooooh! ooooh!
Марли, ужасен дъртак, аз уж имам уважение към възрастните, ама така ме дразнят понякога, особено като бях в София и пътувах с градския от студентски до софийския, беше пълно с пенсионери в студентски град – безплатна карта и ходят да купуват хляб от нашето фантастико, че видиш ли е в 5 ст. По-евтино  Whistling Whistling
И те гледат с едни влажни очи като котката от Шрек, да им отстъпиш място  Shocked Shocked
Месечинке, лази из цялата къща, навсякъде е паркет, нищо не му мия после, постоянно си вре ръцете..ай сиктир – то това дете как ще си изгради имунитет, ако постоянно се мие от всичко и гледа да не лапа мръсно..  Crossing Arms Crossing Arms даже бибата като му е на земята отива и си я лапа, после я оставя някъде другаде пак си я лапа..я му я измия веднъж на ден, я не  Mr. Green
Ина, ще спите със свеки в една стая ли  Shocked ужас, мойта вчера пак ми извъртя тъп номер, ма не си заслужава вече да говоря за нея  Joy

# 650
  • До морето
Хахахахахха, не бе Месечинке Hug Не се брои да прохожда бос на ламината или теракота вкъщи  Laughing Прохождането на босо е полезно само ако е на естествена настилка например трева или пясък. В крайна сметка човекът е създаден да прохожда бос, назад в еволюцията нали са ходели боси. Да ама сега с тези настилки, крачето се деформирало и можело да доведе за плоскостъпие, затова човекът каза "Бос само по тревата (ако имате дворче, а не из парковете дето гъмжи какво ли не), иначе вкъщи по паркета пак трябват обувчици! Тези Елефантен били на по- сносни цени, Кларкс били по- скъпи, но те пък имали размер не само на дължина, ами и на ширина. Което мен ме устройва, защото на Самито крачето е като ютия  Rolling Eyes Онзи ден му подариха едни сандалки - отпред 2 пръста място, ама иначе едвам му набутах крачето вътре  Laughing

Биби- аааа, много хубаво това нещо пале! Одобрявам! Laughing

Дафи, е как ще спите в една стая? Я го обсъди с мъжа си, наблегни на невъзможността от интимности и туй- онуй  Wink

Марли, егати дъртака  #Cussing out Това затвърждава убеждението ми, че най- груби и невъзпитани са именно възрастните хора  Crossing Arms

Хаххахахах Саманта от "Сексът и Града", само дето аз напоследък съм само " ......и Града"  Mr. Green

# 651
Месечинке, Ина вършее навсякъде, не знам защо го купихме това килимче  CrazyНе че съм се надявала да стои на него де  Mr. Green И всеки ден да чистя, пак събира боклуци, от къде излизат не знам, ръцете и постоянно в косми и мизерии  Sick

Ина напоследък е голямо мрънкало и снощи ММ откри нов метод да не реве. Слагам я в старото столче за кола и я люшкам с крак и си чета бг-мама  hahaha В момента сме в това положение. Аз съм много против люшкането, но какво да я направя, навсякъде и е скучно, на земята трябва постоянно да я следя, не мога да седна за 5мин. Така си мълчи  Mr. Green

# 652
Добро утро !!!

Снощи кво му стана на дребното не знам, но се събуди с 2,30ч един ококорен и наспан и не искаше да заспи до 03,30ч  Crazy Crazy Как ли не го приспивахме с ММ, е най-накрая добре че ММ успя да го приспи. На мен ужасно ми се спеше и адски се ядосах. Честно казано това е доста нетипично за него, защото винаги си спи по цяла нощ с много редки изключения.

Марли, това с възрастните хора, направо ужас!!! Какво им става не знам, ужасно са нетактични, нетолерантни и дори бих казала агресивни. Така ние веднъж с ММ, бяхме в мола и се качваме с количката в асансьора. ММ се възмути на глас, че асансьорите са за хора с детски колички, инвалиди, а има също и ескалатори за останалите. В асансьора имаше още една количка и още 2-3 човека и накрая се натъпка и един възрастен мъж, който на този коментар на ММ, едва ли не беше готов да налита вече на бой. Еми не го разбирам това поведение, то пък толкова да те мързи да се качиш по ескалатора, при положение, че в асансьора е гъч.  #Cussing out Ей глупави хора значи, никакво елементарно възпитание нямат. Да не говорим, че от бившия ми хазаин / дъщеря му живее в Англия / знам, че хората там са много внимателни, когато има деца, винаги правят път, отстъпват място и т.н. Абе калпав народ сме си и това е.

Дафи, измислите нещо с ТМ, каква ще е тази почивка със свеки с една и съща стая. Няма да можете да си починете и да се отпуснете.  Hug Саманта, ти е подсказала много хубаво да поскажеш на ТМ за бъдещите интимни моменти.

Месечинка, спокойно и Дани непрекъснато се търкаля къде ли не. Няма начин да го огранича. Ние пък сме с мрамор и като излезе извън килима е на мрамора. Честичко го връщам пак на килима, ама не мога да го вържа на въже.  Mr. Green Споко, тъкмо ще си изградят имунитет. И ние сега няма да правим кръщене, ще е по-нататъка като стане примерно на 3-4 год.

Иглу, ти да не си адвокат по професия  Thinking Веднага извади тука статии и продължаваш разследването - много си оправна  Hug

Би би, още вчера си знаеше, че там ще е мястото за РД. Днес само го потвърждаваш  Mr. Green

Днес следобед сме на консултация, ще пусна довечера отчет.

# 653
  • Обетованата земя
Ние вчера бяхме на консултация, малката вече е 7.900 кг, 68,5 см. Останах с отворена уста когато педи ме попита прави ли крачки! Казах не, аз даже само веднъж съм я пробвала, но си я виждам, че й е рано още. Тя ме изгледа странно и вика дай да я пробвам, носиш ли й буйките, казвам не, аз не съм й купила още.  Rolling Eyes   Embarassed Пробва я тя на босо, ама малката се къса от рев всеки път в кабинета (тя си е ревла по принцип, когато някой друг я вземе) и каза не мога да преценя но от днес почваш всеки ден да я държиш за длани!!!, не за подмишници, било много важно за развитието й... Аз ли съм сбъркана, тя ли, ама определено не мисля да го правя, та аз ще й извадя ръчичките така, с Ивайло ми беше казала от 9ти месец да почвам да го водя постепенно първо от подмишничките, после за 2 ръце, после за 1. Е, така направих, ама детето си проходи след 7-8 месеца, само дето се мъчихме. Всяко нещо с времето си, чак пък да е много важно да я водя ей така и да я мъча като не е готова...  newsm78 На вас какво ви казват на консултацията на 9 месеца? Почти се почувствах като майка, която не прави нещата както трябва, ама почти.  Mr. Green

# 654
Диди, точно преди малко писах в една тема - аз съм много против това децата да се подпират с възглавници, да се държат за ръце да ходят  Peace когато детето е готово, само ще си седне, само ще си тръгне..аз Анди го виждам сега, че ако го взема под мишници все ще направи някоя крачка, ама това значи ли че е готов да върви ?!?!?! затова сега, когато е готов, ще си се пусне, аз няма да го държа под мишници и т.н.  Crossing Arms Crossing Arms

# 655
тадам, изпих си кафенцето на пълно спокойствие Simple Smile Малчо е в кошарата за игра и си се занимава сам, вече 40 мин. Не смея да мръдна, я се мръдна я се е размрънкал да го взема... Simple Smile

имаше ли нещо такова че докато пробиват зъбките бебчовците се подсичат по-лесно? Малчо е тоооолкова подсечен, че само го мажа с каквото ми падне... дано му мине скоро. Поне не го боли, че ако го и болеше - не знам Simple Smile

Марли този на велосипеда да съм му спукала гумите, и аз се ядосах като го прочетох. Простотията не знае възраст по принцип, но все си мисля че възрастните са гледали деца и знаят какво е това, но явно са забравили.

Рош тази продавачка не е в час - обаждай се на КЗП няма какво да му мислиш. Тези от чиполино направо се гаврят така, идиоти! Добре че не си купихме Кам, а така им бях харесала един модел количка, добре че нямаха налични бройки в синьо... Simple Smile

Всяко спокойствие си има край - малчо ме зове Simple Smile днес се наспахме с него - той си легна в 9 и спа до 8 с 1 събуждане в 5 за мляко и гушкане, а аз си легнах в 23 ч Simple Smile

# 656
  • До морето
Диди, а Теа изправя ли се сама? Щото Сами още не може да се изправя даже и просто е абсурд да тръна да го карам да прави крачки  Laughing Вчера онзи ден се обърна и се хвана за облегалката на дивана, ама дупето много бързо го повлече назад Laughing За буйките и аз още нищо не съм купила. Ортопеда вчера точно това каза - детето като почне да се изправя само и да стои що годе стабилно, тогава се купуват обувки за прохождане!

# 657
Леле, Сами, недей така, че аз нямам намерение скоро да купувам, а Анди седи прав подпрян за дивана по 10 мин  Mr. Green  а що да не може бос по паркета, а трябва да е  обувки,ч е аз не разбрах  newsm78

# 658
  • До морето
Оф, ами аз явно не мога да обясня добре! Теорията, че е най- полезно детето да проходи на босо е валидна само ако прохожда върху естествена настилка (пясък или трева). Т.е ако си имаш двор и той всеки ден си щъка там, най- добре е да е бос! Обаче вкъщи е изкуствена настилка (паркет, ламинат, теракот, килим) и това създава предпоставки за плоскостъпие, затова вкъщи, в мола и на асвалта с обувчици! Най- просто казано хората назад в годините са живели в пещери, нямали са обувки, но са нямали и паркет и са прохождали боси! Сега, ако не може да се осигури естествена настилка за прохождане, трябва да купим обувки  Wink

# 659
  • Обетованата земя
Момичета  Hug Hug Hug Знам си аз че не е правилно това, което тя ми каза, ама реших да споделя.
Сами, малката не се изправя още на крачета, само се хваща за ръба на кошарата и се изправя на коленца. И аз виждам как всичко се случва толкова постепенно, те тръгнали в някакви рамки да ни слагат, че едва ли не и ми се вменява вина, че забавям развитието на детето.  Sick Даже на прегледа си мислех, тя дали си има представа че сме едва на 9 месеца?  Thinking
Бюти, и аз мисля, че всяко насилствено нещо не е добре. Да я държа за ръцете, когато не е готова-ами със сигурност не е ок за ставите. Ако проявява сама желание и бърза и пада, тогава ще я държа да, ама сега...голяма глупост! След един месец сигурно пак ще ни изпитва на консултацията, дано да съм купила буйки дотогава поне.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт