САМО за фенове на Стивън Кинг! - 9 част

• 35 745
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
 Grinning предполагам,че и на мен ще ми хареса. Аз харесвам някои негови книги,други ми идват прекалено измислени,а обичам да чета малко по-реалистични неща,смисъл не съвсем реални,но да няма летящи чинии,зомбита и вампири.. Та затова се колебая когато търся да прочета книга на Кинг

# 151
  • София
kikylana, я кажи сега бързо, какво си чела от Кинг, да ти препоръчаме още нещо реално  Heart Eyes

мαрия, дай го тук този, който е провел "сериозните препоръчвания", че явно е за нашата тема и той!
Евала на човека, да го поздравиш  Wink

# 152
Не съм чела много книги на Кинг и не беше много скоро, сега искам да се върна към него,но  не знам с коя книга.. 1вата ми негова беше Мъртвата зона , която ми хареса,но имам някои забележки. Втората и любимата ми както казах по-горе е Дума Ки - в нея има мистерия и през цялото време искаш да разбереш защо се случват нещата по този начин.. сюжета ма грабна..След това прочетох Кери - ами хареса ми,но не ме впчатли особено,даже трябваше да се позамисля малко,за да се сетя,че съм я чела. Последната ми негова е Сблъсък и не ми хареса. Може би съм сбъркана,защото само хубави работи съм чела за нея. Имаше моменти,когато събуждаше интерес,но за кратко.
Та това е..не съм запозната много добре с творчеството на Кинг..

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 20:36 от kikylana

# 153
  • София
Калииии, къде си скъпа  newsm66

kikylana На първо четене ти препоръчвам Мизъри и Дългата разходка.
Много правилно постъпваш, че правиш почивки между книгите. Кинг не се чете на екс!  Hug

# 154
kikylana На първо четене ти препоръчвам Мизъри и Дългата разходка.
Много правилно постъпваш, че правиш почивки между книгите. Кинг не се чете на екс!  Hug

Благодаря,мисля че ще прочета Мизъри , а Дългата разходка разкази ли са ? До сега не съм чела разкази на Кинг.. Какво ти е мнението за тях?

# 155

Минавам само да ви кажа, че вече може да си свалите аудиокнигата от форума на Тъмната кула (;

# 156
  • София
Калииии, къде си скъпа  newsm66

Идааааа   animal037  и почвам  tongue

Ако си мислите, че преиздаването на "Град Отчаяние" е добрата новина днес - мНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
Не е така!
ЕТО ТОВА Е ДОБРАТА НОВИНА:  smile3534
Последната ми негова е Сблъсък и не ми хареса...

newsm18 newsm19 newsm19 newsm19 newsm19 newsm18
Имам си сродна душичка най-сетне, след близо две години "изолация"!

След като си излях лиготията, да попиша малко и сериозно.
kikylana, ако ти си "сбъркана" поне не си сама  Hug ! До днешния ден бях единственият човек в тази тема, който категорично НЕ хареса "Сблъсък", а аз съм дългогодишен и пристрастЕн фен на Кинг.
И тук си имаме закачка, която се превърна и като нарицателно - напр. "случи се като Кали и "Сблъсък", т.е. книга, която много се харесва на някого, не е по вкуса на друг. В този ред на мисли Кинг е много противоречив автор. А това е така, защото е много дълбок. Всяка негова книга се възприема и влияе по различен начин, понякога и противоположен, на различните хора.
На въпроса ти:
а обичам да чета малко по-реалистични неща,смисъл не съвсем реални,но да няма летящи чинии,зомбита и вампири.. Та затова се колебая когато търся да прочета книга на Кинг

Кинг има само един роман за вампири - "Сейлъмс Лот" - можеш да я пропуснеш, въпреки че аз я харесвам. В разказите му се намират тук таме и някой вампир, но като цяло тази тематика не е "неговата". Кинг е психолог и човърка в психиката и страховете на хората, не пише самоцелни комерсиални фантасмагории. За зомбита никога не е писал, доколкото знам - deadface да ме поправи ако греша -  въпреки че "Тъмната половина" не съм сигурна дали не е "поръсена" с подобен "пипер"  newsm78 newsm78 newsm78 ....
За летяща чиния се сещам единствено за "Томинокърс", но тя и не лети кой знае колко  Laughing  - действието си се развива на Земята все пак.
Вив ти е дала добри предложения с "Мизъри" и "Дългата разходка" - и двете книги са романи и се четат буквално за един ден. Бих допълнила "Зеленият път", "Торба с кости" (прилича на "Дума Ки") и "Живата факла".
Разказите на Кинг са много и са най-разнообразни - от откровено гнусни и брутални, до забавни и развлекателни, дори смешни. Но пак казвам - пред вид опита на всички потребители в темата - Кинг се възприема различно. Ако ти хареса и това е "твой" автор, в един момент ще пожелаеш да прочетеш всичко излязло изпод неговото "перо", независимо дали ще ти хареса накрая или не.

И накрая да не забравя за доброто си възпитание  Blush
Добре дошла в темата, както на теб, така и на всички новички, които сте се записали при нас!
 welcome   bouquet Hug

Продължавам с втория том на "Кървавите книги", който поне засега ми се струва по-добър и от първия.

Мноооооого ми хареса, много, много!
И първата, и втората, и deadface да 'илЯди  omm !!!

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 10:23 от Kally May

# 157
 Grinning Hug Благодаря за вниманието и отделеното време. Simple Smile Мисля,че е време да се върна към Кинг и да се запозная с още негови книги.. ще реша коя да е - Дългата разходка или Мизъри.  Не съм прочела много негови,за да твърдя,че съм му фен , но мисля  че и това ще стане. А колкото до това,че всеки си има различен вкус за книги - аз например нямам желание да прочета една негова книга,която всички много харесват - То . Може и да сбъркам,но за сега не ме привлича.

Hug Благодаря ви  Hug

# 158
Аз до скоро имах определена идея кои книги искам да прочета, но вече стигнх до момента, в който просто искам ВСИЧКИИИИИИИИ...........  Party

# 159

Само се препрочита на екс  Laughing

Шегата настрана Кинг е като швейцарски шоколад - по малко, за да му се насладиш.

Калиии, ще ме умориш да знаеш  Mr. Green

А колкото до това,че всеки си има различен вкус за книги - аз например нямам желание да прочета една негова книга,която всички много харесват - То . Може и да сбъркам,но за сега не ме привлича.

Ох, ще сбъркаш, ще сбъркаш....но аз съм сигурна, че като попрочетеш повече книжки на Кинг, ТО сама ще те повика - ще видиш  Hug

Аз и на ТО съм се насландисвала и на Тъмната кула. И двете са ми най-любимите. Заедно с Гробището вече си делят първото място.

ТО, винаги ще кажа, дойде при мен в един много труден момент в живота ми и буквално ме спасяваше  Heart Eyes

Сега пак имах спешна нужда от терапията на Кинг и затова го подех на конвейр да го препрочитам и пак ми помогна - обичам го този човек!

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 09:38 от Самсара

# 160
Подсетете ме, моля, за какво се разказваше Торба с кости, че нещо изключих.... Embarassed

# 161
хаха Кали   hahaha

# 162
  • Варна
Подсетете ме, моля, за какво се разказваше Торба с кости, че нещо изключих.... Embarassed
„Торба с кости“ разказва историята на писателя Майкъл Нунан. Героят страда от загубата на съпругата си, починала от мозъчен аневризъм. Заради преживяната душевна травма Майк губи и другото най-ценно нещо в живота си – способността да пише. Четири години след като овдовява, Нунан започва да сънува кошмари, които се развиват винаги на едно и също място – семейната лятна къща в малко градче в Мейн. Писателят решава да се изправи лице в лице със страховете си и се премества да живее там. Съвсем скоро той осъзнава, че историите за духове, които е слушал като дете, съвсем не са измислица…
Grinning Аз харесвам някои негови книги,други ми идват прекалено измислени,а обичам да чета малко по-реалистични неща,смисъл не съвсем реални,но да няма летящи чинии,зомбита и вампири
В "Клетка" има зомбита, не помня Кинг точно такива ли ги беше нарекъл, май "рояк" бяха, но за мен са си точно зомбита.

# 163
„Торба с кости“ разказва историята на писателя Майкъл Нунан. Героят страда от загубата на съпругата си, починала от мозъчен аневризъм. Заради преживяната душевна травма Майк губи и другото най-ценно нещо в живота си – способността да пише. Четири години след като овдовява, Нунан започва да сънува кошмари, които се развиват винаги на едно и също място – семейната лятна къща в малко градче в Мейн. Писателят решава да се изправи лице в лице със страховете си и се премества да живее там. Съвсем скоро той осъзнава, че историите за духове, които е слушал като дете, съвсем не са измислица…
Много мерси  Blush - сега се сетих! Много добре я разказа в 10 реда   bouquet

# 164

То и на мен така ми тръгнаха. В началото, защото просто нямах негова книга която да започна, а после се оказа, че ми харесва да реувам Кинг с нещо друго.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт