САМО за фенове на Стивън Кинг! - 9 част

• 35 720
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Да, старото издание на "Град Отчаяние" е непълно. Последната (Пета) част от американското издание липсва в българското. В американската книга няма отделни глави, а целия текст е разделен на 5 части (Part I, Part II, Part III, Part IV, Part V). В българската книга има 4 части, всяка от които е разделена от преводача на 5 глави (Глава първа, Глава втора и т.н.), разделени от своя страна на подглави (1, 2, 3...). И цялата пета част в американското издание (която е най-кратка) липсва в българското. Последните 15 страници, с които завършва историята, липсват.

Ето как свършва българската книга:
Цитат
Джони Маринвил позволи на бездната да го погълне и последните му мисли бяха насочени към Дейвид — беше ли успял Дейвид да се измъкне от шахтата, беше ли успял Дейвид да избяга от рудника, беше ли всичко наред с него, щеше ли да се отърве невредим?
„Извинен съм. Извинен съм от училище“ — помисли си и всичко потъна в мрак.
Което в американското издание се явява финал на Четвъртата част:
Цитат
Johnny Marinville let himself fall, and his last thoughts were of David-had David gotten out, had David gotten clear, was he all right now, would he be all right later.
Excused early, Johnny thought, and then that was gone, too.
Следва Петата част, която започва с:
Цитат
PART V

HIGHWAY 50: EXCUSED EARLY

There were dead animals lying in a rough ring around the truck-buzzards and coyotes, mostly-but Steve barely noticed them. He was all but eaten alive with a need to get out of here. The steep sides of the China Pit seemed to loom over him like the sides of an open grave. He reached the truck a little ahead of the others (Cynthia and Mary were flanking David, each of them holding one of the boy’s arms, although be did not seem to be staggering) and tore open the passenger door.
И след около 15 страници завършва с:
Цитат
David put his head back against the seat, closed his eyes, and began to pray.

Ако някой си вземе новото издание, да сподели дали е пълно или финалът пак липсва.

# 196
  • Varna, Bulgaria
Това не го знаех  Confused А някой да е чел "Отмъстителите"? На обложката пише, че е със същите герои.Като свърша Отчаянието я почвам и нея  Simple Smile

# 197
  • София
А някой да е чел "Отмъстителите"?

hahaha
В тема за фенове на Кинг ли питаш?
Не се сърди, просто ме разсмя  Hug!

Повечето тук сме я чели, да! И правилно си се ориентирала - прочети я след "Град Отчаяние"  Peace . Според мен "Отмъстителите" е по-хубавата от двете.

# 198

hahaha

Даа    Wink
В тази връзка си спомних за един бисер, тя Виви ще се сети ,нали  Heart Eyes

Като е станало дума - "Град отчаяние " и "Отмъстителите" не ми харесват особено, да не кажа изобщо..

# 199

deadface, благодаря зя подробната информация! Hug

# 200

hahaha

Като е станало дума - "Град отчаяние " и "Отмъстителите" не ми харесват особено, да не кажа изобщо..

Не, че не ми харесаха Град Отчаяние и Отмъстителите, но са доста hard.....не бих ги повторила.

# 201
Вече може да си свалите от форума на Тъмната кула "Joyland" в текстов формат  Peace

# 202
И на мен Град Отчаяние не ми е сред любимите, а Отмъстителите пък съвсем...

# 203
  • София

hahaha

Даа    Wink
В тази връзка си спомних за един бисер, тя Виви ще се сети ,нали  Heart Eyes

Култова фраза, култов въпрос, направо уникум  smile3532

Ох ... така ме разсмя мила,  истински  rotfImbo

# 204
# 205
Току що прочетох Торба с кости и много ми хареса ! Много съм доволна,че избрах да я чета и мога да кажа,че това определено е книга от един от любимите ми типове smile3534

# 206
  • София
Аз пък току що изгледах The Mangler - адски тъп ми беше  ooooh! . Не се сещам да съм чела този разказ на Кинг, но съм сигурна, че не е толкова повърхностен, колкото е филма. Поредното доказателство, че екранизациите по Кинг куцат здраво!

# 207
Филмът е по разказа "Пресата" от "Нощна смяна", има го и в "Понякога те се завръщат". А си мислиш, че е лош, защото не си гледала "The Mangler 2" и "The Mangler Reborn" Mr. Green

# 208
  • София
 rotfImbo

Ох, Дедфейс  Joy

Кали, ама и ти голям оптимизъм значи  hahaha  То надеждата умира последна, ама   Joy

Кики, браво за Торбата!
Сега почини малко с нещо друго, за да можеш да усетиш Кинг напълно със следващата, която решиш да подхванеш  Peace

# 209
  • София
А си мислиш, че е лош, защото не си гледала "The Mangler 2" и "The Mangler Reborn" Mr. Green

Успокои ме  Joy

Общи условия

Активация на акаунт