САМО за фенове на Стивън Кинг! - 9 част

• 35 631
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
# 421
Миналата седмица прочетох "Капан за сънища". Много ми хареса, само епилога можеше да си го спести. Излишни ми се видяха тези обяснявки.
Сега съм подхванала "Колорадеца", но едва го влача. Чудя се как е могъл да събере толкова скука в толкова малко страници. Дали е така защото я зачетох веднага след "Капана" или наистина е толкова скучна?

# 422
Скучна е. Поне за мен.

# 423
Аз прочетох за няколко часа "Момичето, което обичаше Том Гордън" - хареса ми.

# 424
Миналата седмица прочетох "Капан за сънища". Много ми хареса, само епилога можеше да си го спести. Излишни ми се видяха тези обяснявки.
Сега съм подхванала "Колорадеца", но едва го влача. Чудя се как е могъл да събере толкова скука в толкова малко страници. Дали е така защото я зачетох веднага след "Капана" или наистина е толкова скучна?

На мен скучна не ми се видя, обаче краят не го преглътнах.  Mr. Green

# 425
  • София
За мен "Колорадеца" е единствената скучна книга на Кинг. Другата, която не харесвам е "Томинокърс". Чакам да излезе "Джойланд". Дали пък няма да е преди септември  newsm78

# 426
За мен "Колорадеца" е единствената скучна книга на Кинг. Другата, която не харесвам е "Томинокърс". Чакам да излезе "Джойланд". Дали пък няма да е преди септември  newsm78

И аз (бая нетърпеливо) чакам "Joyland"; ако някой има информация кога ще се появи у нас, да свирка.

# 427
  • Пловдив
В сайта на Плеяда пише септември... ще продължа да проверявам периодично, докато се конкретизират  Peace

# 428
Бард преиздават

"Сейлъм'с Лот" от Стивън Кинг
http://www.bard.bg/book/?id=1658

26 Август 2013

Цитат
Сенките имат зъби!
Запустял и мрачен, Марстъновият дом се издига на хълма  до малкото градче Сейлъм'с Лот. Овладени от сатанински сили, местните жители един по един се поддават на непреодолимата им власт. Загадъчна смърт отнася мъже, жени, деца и старци. А нощем черни сенки бродят по пустите улици и чукат по прозорците.
В тихото ежедневие сякаш се възраждат най-мрачните ужаси на средновековието. Бен Миърс – героят на романа, е принуден да повярва в древните легенди за вампири и призраци. Но кой би го изслушал, преди да е станало късно.
Сейлъм'с Лот се превръща в арена на безмилостна борба, в която залогът е нещо по-важно oт живота.
От едната страна са пpacтaритe черни сили, привлекли в редиците си живи и мъртви. Oт другата – писателят Бен Миърс, лекарят Джими Коди, ученикът Марк Петри и свещеникът Доналд Калахан. Не всички ще оцелеят в схватката с НЕЖИВИТЕ и техния повелител, докато накрая бъде сложен край на страховитото нашествие.
И все пак... наистина ли е сложен край?

# 429
Аз прочетох Тъмната половина днес.  Rolling Eyes Не ми се нарежда в топ 5 обаче...или очакванията ми бяха прекалено големи, или просто съм остаряла за книгата Simple Smile Може би ако я бях чела преди 20на години щеше да ми хареса много.

# 430
Аз прочетох Тъмната половина днес.  Rolling Eyes Не ми се нарежда в топ 5 обаче...или очакванията ми бяха прекалено големи, или просто съм остаряла за книгата Simple Smile Може би ако я бях чела преди 20на години щеше да ми хареса много.

О, за мен не е и в топ 10 даже. Не е лоша, но не ми е сред любимите.

# 431
  • София
Аууу  Embarassed ! На мен пък ми е една от много любимите  Rolling Eyes !

# 432
 Embarassed

Засега сред най-любимите ми са То, Тъмната кула, Торба с кости  Heart Eyes и Долорес, може би и Дългата разходка...но пък не съм чела доста от книгите все още де...Някак си обичам книгите, в които залага повече на хорските взаимоотношения, отколкото на убийства и описателни ужасии   Grinning

# 433
Priwet на всички и тук ,
благодаря за поканата Kally May   bouquet
фен съм му откакто бях на 10 и съм чела повечето от книгите му -издирвам ги и купувам , малко ме загуби с новите с поредици от 100 книжлета за дракони и т.н. ,но има и страхотни негови книги. Сега чета "Регулаторите" от стария му период ,когато е писал под псевдонима Ричард Баш/чман. Не ми харесва точно тази ,много ми е бавна , също както и "Бягащият човек " ,която съм чела преди сума ти  години,но съм я запомнила като не особено стилово издържана .
Ето тези съм чела :
•1974 - Carrie
•1975 - Salem's Lot
•1977 - The Shining
•1978 - Night Shift (stories)
•1978 - The Stand
•1979 - The Dead Zone
•1980 - Firestarter
•1981 - Cujo  
•1983 - Christine
•1983 - Pet Sematary  
•1984 - The Talisman (written with Peter Straub)
•1986 - It
•1987 - Misery
•1989 - The Dark Half
•1990 - Four Past Midnight (stories)
•1991 - Needful Things  
•1993 - Dolores Claiborne
•1993 - Nightmares & Dreamscapes (stories)
•1996 - The Green Mile (originally published as a monthly serial consisting of six parts: The Two Dead Girls, The Mouse on the Mile, Coffey's Hands, The Bad Death of Eduard Delacroix, Night Journey, and Coffey on the Mile)
•1998 - Bag of Bones
•1999 - Storm of the Century
•1999 - Hearts in Atlantis
•1999 - Blood and Smoke (audio book)
•2000 - Dreamcatcher
•2005 - The Colorado Kid
•2006 - The Secretary of Dreams
•2006 - Cell  
•2007 - The Mist
•2009 - Under the Dome

Richard Bachman's Published Books
"

•1977 - Rage
•1979 - The Long Walk  
•1982 - The Running Man
•1984 - Thinner
•1996 - The Regulators  

# 434
Идвам и ааазззз  Mr. Green
Любимият ми роман на Кинг е То. Бях на 12г., когато го прочетох за първи път. Чела съм всичко негово с невероятно малки изключения като Дума Ки, Клетката и някои други от последните години. Някак си съвременните му романи ме отдалечават от стила на Кинг  Rolling Eyes
Сияние, Сейлъмс Лот, Гробище за домашни любимци, Мъртвата зона, Кристин, Куджо, Тъмната кула, Долорес Клейборн, Очите на Дракона, Кери, Подпалвачката, Томичукалата ... То ... толкова се неизброими -прочитам и препрочитам.

Общи условия

Активация на акаунт