САМО за фенове на Стивън Кинг! - 9 част

• 35 630
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
За мен "Колорадеца" е единствената скучна книга на Кинг. Другата, която не харесвам е "Томинокърс". Чакам да излезе "Джойланд". Дали пък няма да е преди септември  newsm78

И аз (бая нетърпеливо) чакам "Joyland"; ако някой има информация кога ще се появи у нас, да свирка.
Четох я миналата седмица тук ,от библиотеката си я взех . Интересна доста , с познатите увеселителни паркове , мъртво момиче и история за духове:)

# 436
  • София
Добре сте дошли, момичета  Hug !

Тук пишем, разбира се, основно за Кинг. Но и за всякакви други автори от жанра, а и не само.
В общи линии си пишем свободно каквото си искаме  Laughing .
И затова сега ще поздравя Катето с ей това:

Скрит текст:

# 437
  • Пловдив
Ех, и аз искам такъв поздрав  Laughing
Много хвалите То, но да ви споделя, че аз не съм я чела, защото имам спомен от детството си за филма. Навремето, като го даваха по ТВ беше със субтитри, а аз малка и бавночетяща, все не ми стигаше времето да прочета надписа. Та при всяко даване на филма си казвах: "Оф, то тоя филм с надписите..." и така и не го изгледах. Така ми е останало неприятно чувство, което некак си се е пренесло и върху книгата (подсъзнателно), та не съм я чела. Но скоро ще поправя тази грешка  Peace

# 438
  • по света... (иначе от Пловдив)
.... Чела съм всичко негово с невероятно малки изключения като Дума Ки, Клетката и някои други от последните години. .....

Препоръчвам ти "Дума Ки"  Peace... според мен не е за изпускане. Клетката и мен не ме спечели и още не съм я довършила.

# 439
Добре сте дошли, момичета  Hug !

Тук пишем, разбира се, основно за Кинг. Но и за всякакви други автори от жанра, а и не само.
В общи линии си пишем свободно каквото си искаме  Laughing .
И затова сега ще поздравя Катето с ей това:

Скрит текст:
Благодаря   Blush
Иначе напоследък клоня повече към Кунц като увлекателност . Не ,че не вземам всяка книга и на Кинг ако видя някъде но Кунц по увлекателно ми пише от съвременните книги на Кинг ..

# 440
  • по света... (иначе от Пловдив)
Много хвалите То, но да ви споделя, че аз не съм я чела, защото имам спомен от детството си за филма. Навремето, като го даваха по ТВ беше със субтитри, а аз малка и бавночетяща, все не ми стигаше времето да прочета надписа. Та при всяко даване на филма си казвах: "Оф, то тоя филм с надписите..." и така и не го изгледах. Така ми е останало неприятно чувство, което некак си се е пренесло и върху книгата (подсъзнателно), та не съм я чела. Но скоро ще поправя тази грешка  Peace

Shocked.. Така ти завижда, че не си чела "То" (аз съм го чела  Rolling Eyes Mr. Green Joy, мноооого) ...... Да прочетеш "То" за първи път, е като..... за първи път....  Нали знаете..... ах.... Кинг, първият път..... ама вие знаете...  smile3521 smile3521

# 441
  • София
"То" е от задължителната литература. Който не я е чел, да се поправи веднага  Laughing !
"Дума Ки" много ми хареса и на мен като цяло. Само едно нещо не ми допадна там, но се преживява.

Koko, а чела ли си  22/11/63 ?

# 442
Ау, би, Кейли, тъй те обичам  Hug Все такива ужасТни създания да ми показваш  Mr. Green

Ех, и аз искам такъв поздрав  Laughing

Не може  Wink

М/у другото екранизацията на То е толкова бозава, но въпреки това я имам на диск  Mr. Green Щото любовта си е любов. А когато прочетох романа някак си спрях да се страхувам от детски страхове. Много поучителна ми беше книгата  Laughing

# 443
  • Пловдив
Ами при мен е малко късно за детски страхове, но веднага ще се поправя и ще докладвам, като прочета То.
Дано да ме пуснете на поправителната ...  Laughing

# 444
  • София
Кате и аз тА обичам  hug !

От филма "То" намразих балоните, не от книгата. Но стар, не-стар, едно признавам на лентата - клоунът е перфектен. Мисля, че няма човек, на който при споменаването на "То", да не направи веднагическа асоциация именно с екранния клоун.

Стасита, на теб вече ти е късно, но пък си родител - два пъти по-важно  Wink !
Със сигурност не само заради Кинг, но И заради него, лесно се справям със страховете на сина ми и най-важното - не ги подценявам  Naughty !

# 445

Shocked.. Така ти завижда, че не си чела "То" (аз съм го чела  Rolling Eyes Mr. Green Joy, мноооого) ...... Да прочетеш "То" за първи път, е като..... за първи път....  Нали знаете..... ах.... Кинг, първият път..... ама вие знаете...  smile3521 smile3521

Оооох, да - ТО е любов, като влюбване е хубаво да четеш ТО за първи път! Heart Eyes

Кали, какво не ти хареса в Дума Ки?

# 446
"То" е от задължителната литература. Който не я е чел, да се поправи веднага  Laughing !
"Дума Ки" много ми хареса и на мен като цяло. Само едно нещо не ми допадна там, но се преживява.

Не съм я чела ,интересна ли е ?
"То" май беше една от първите ,които прочетох и първия филм наравно с "Керри" ,които гледах .

# 447
  • София
Сами, ще го скрия, че си е спойлер:

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Не ми хареса двойния финал. Тамън си свърши книгата, логически, съвсем издържано и завършено, и хайде хоп - една допълнителна сцена, която само разводни финала, уж да е стряскащо, но беше крайно излишно. Сякаш самият Кинг не е могъл да реши точно кой вариант за край да остави и е набутал и двата.

Не съм я чела ,интересна ли е ?

Много ми хареса  Heart Eyes!
Ето какво съм писала за книгата:
Цитат
Чудесна!
Това е много подходяща книга за хора, които никога не са чели Стивън Кинг и искат да се запознаят с уникалния му стил и въображение, но без да се страхуват. В книгата няма ужаси, вампири, демони, описания на кръв, черва, и пр. Историята е за миналото, бъдещето и любовта, и се отнася към въпроса "Какво ли щеше да стане, ако...", както кафето към млякото или ягодите към шампанското. За пореден път се убедих, че Кинг е гений, който няма аналог в световната литература, независимо с колко автори го сравняват и колко още го копират.

# 448
  • В Космоса
Таман неприлично полюбопитствах в скрития текст на Кали Мей и бързам да се запиша кат една стара фенка, позабравила вече творчеството му, но с амбиция да подновя тръпката. Heart Eyes

# 449
  • София
 Hug Акаша  Hug

Общи условия

Активация на акаунт