САМО за фенове на Стивън Кинг! - 9 част

• 35 372
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте фенове на Стивън Кинг!
Нуждая се от помощ за заглавието на книга на Ст.Кинг, която съм чела преди повече от 15 години.
Беше сборник разкази (или новели) като единият от тях е на тема състезание по надяждане с боровинков пай.
Търся сборника за да го дам на сина ми, който чете предимно фентъзи, искам да го запозная с Стивън Кинг Simple Smile
Сборникът е "Особени сезони", а историята, която си спомняш, е част от новелата "Тялото".
На практика това е самостоятелен разказ на име "The Revenge of Lard Ass Hogan" (Отмъщението на Тлъстия Гъз Хоган), който е бил публикуван за пръв път през 1975 в литературното списание на Мейнския университет "The Maine Review", а седем години по-късно Кинг го преиздава като част (един вид разказ в разказа) от въпросната новела в "Особени сезони".

# 91
Обожавам Кинг и не мога да повярвам, че съм пропуснала тази тема до сега!
Прегледах моята колекция и съм приятно изненадана, че притежавам две от най- добрите му книги -"Отмъстителите" и "Град Отчаяние".Сега ще ги препрочитам, но имам въпросче защото знам че са взаимно свързани.  В каква последователност се четяха?
Радвам се че ви намерих, връщам се да преглеждам старите теми. Grinning

# 92
  • Варна
Обожавам Кинг и не мога да повярвам, че съм пропуснала тази тема до сега!
Прегледах моята колекция и съм приятно изненадана, че притежавам две от най- добрите му книги -"Отмъстителите" и "Град Отчаяние".Сега ще ги препрочитам, но имам въпросче защото знам че са взаимно свързани.  В каква последователност се четяха?
Радвам се че ви намерих, връщам се да преглеждам старите теми. Grinning

Аз, съвсем случайно, прочетох първо "Град Отчаяние" и след това "Отмъстителите" и ми се струва, че това е правилният ред.

# 93
Аз, съвсем случайно, прочетох първо "Град Отчаяние" и след това "Отмъстителите" и ми се струва, че това е правилният ред.
И аз така мисля.

# 94
  • София
Да, така е  Peace

SANDS, добре си дошла   bouquet
Попаднала си точно където трябва  Heart Eyes

# 95
Благодаря много! Hug
Темата е страхотна, благодарение на нея отново преоткривам Краля! Peace

# 96
Аз познах Стивън Кинг като един от любимите ми автори преди не много време - може би 2 години. Винаги когато имам финансовата възможност си купувам някоя негова книга и сега имам скромна колекция. Много се радвам, че все още имам книжки за четене, благодарение на екземпляра ми на английски, който ме позабави!  Laughing

# 97
  • Canada
Моята първа книга на Кинг беше '' Сърца в Атлантида" и от тогава така се запалих, че чета всичко негово, каквото докопам. В момента го чета точно на конвейер. След 11/22/63, изчетох ''Bag of bones'', ''From a Buick 8'' в момента чета "Needful things'', a съм си взела и ''Nightmares and dreamscapes'', ''The Dark tower IV'', Четири ранни романа на Кинг - Rage, The long walk, Road work, The running man. Бях почнала "Full dark, no stars'' но ми доскуча и я зарязах.
''Играта на Джералд'' съм я чела много отдавна и имам спомен че беше доста изчанчена на моменти но я прочетох на един дъх. Трябва да си взема и "То" в най-скоро време, че почти нищо не помня от филма, само озъбения клоун Grinning . ТОва нещо така се е забило в главите на хората, че веднага се сещат за него и не искат и да чуят за книга на Кинг, да му се не види. Ходи обяснявай, че няма нищо ''ужасно'' в тях.
Чакам да излезе филмът ''Под купола'', та да видим как са го докарали. Книгата много ми хареса. Дойде ми разтоварващо след ''Дума кий'' и ''Безсъние" - също страхотни!
Благодарности за темата!

# 98
  • Раковски
От доста време не съм чел нищо, но сефтето май ми бе със "Сейлъмс Лот". А да питам дали се коментират в тази тема колегите на Кинг като Дийн Кунц, Кристофър Фаулър, Ричард Лий Байърс, че едва ли за тях ще има тема?

# 99
От доста време не съм чел нищо, но сефтето май ми бе със "Сейлъмс Лот". А да питам дали се коментират в тази тема колегите на Кинг като Дийн Кунц, Кристофър Фаулър, Ричард Лий Байърс, че едва ли за тях ще има тема?
За Дийн Кунц струва ми се, че срещнах тема, но съм още съвсем нова и не мога да те насоча с по-гояма точност.

# 100
Докладвам, че изгълтах "Дългата разходка" за няколко часа, разпръснати в два дни. Увлекателна, но по мое скромно мнение, далеч не най-добрата му творба - през цялото време чувствах, че може и повече  Peace Като че ли не ми бяха достатъчно въздействащо предадени ужаса, изнемогата и делириума от физическата невъзможност на "разходката".

# 101
И на мен за първи път ми беше със Сейлъмс Лот. Grinning Бях на около 15 и помня че ме плашеше ужасно, но не можех да спра да я чета.
"Играта на Джералд" я имам, чела съм я два пъти - това тънко напрежение и тих ужас докато се чете е незабравимо!За мен тя е една от най-силните му книги!

# 102
Аз зпочнах с "Четири след полунощ". Книгите бяха подарък от сестра ми Simple Smile После си купих "Гробище за домашни любимци", "Очите на дракона" (впечатляваща с приказните си мотиви), "Кошмари и съновидения". В момента още съм на "Green mile" и ме очакват "Гняв" и "Живата факла"  Party

# 103

Коментират се.

Но първо и винаги Кинг  Wink

Аз още съм под въздействието на Гробището - не мога да повярвам как ми повлия прочита й сега 15 г. след първия ми досег с Кинг и неговото Гробище. Баси уникалната книга, без извинения!

Вив, как върви Долорес? Тя стана една от най-любимите ми героини на Кинг.

За ТО по-късно, останаха ми 100 страници. Отново ще дам ревю за въздействието й 10 г, по-късно Simple Smile

# 104
  • София

В тази тема се коментира всичко без ограничения  Peace.
Единственото условие е да сте фенове на Кинг и да не влизате в излишни конфронтации с пишещите тук (приятелските, аргументирани спорове НЕ са конфронтации!).

В момента го чета точно на конвейер.

Защо?
Личното ми мнение (не ангажирам никого с него):
Това е погрешен подход към Кинг, според мен. Но ако това, да кажем, че не е голяма грешка (въпреки че Е!), то четенето на отделните части на Тъмната кула разпокъсано и хаотично, е проява на пълно неуважение към автора и неговия творчески гениален апогей!

Общи условия

Активация на акаунт