САМО за фенове на Стивън Кинг! - 9 част

• 35 700
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Вивиан, цяла тема има по въпроса с двете Замунди Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=715850.msg24968786#msg24968786

# 241
  • София
Леле  Crazy Joy
Личи си, че не се разхождам много из форума  Embarassed
Мерси Изма  Hug сега ще се просветя.

# 242
Здравейте, банда!
Не съм се вясвала поне от миналата година, но ви следя.
Искам да споделя, че преди час си взех топла-топла "Град Отчаяние", която през последните три години отчаяно чаках да преиздадат... Щастлива съм, и защото в това издание е включена последната Пета част, която липсва в предходното.
Дерзайте и приятно четене на всички, които не са я чели! Simple Smile)

# 243
Да си кажа и аз - започнах Безсъние. До сега ми харесва, макар че нямам много време за четене... Sad
А за сериала ми се иска първо да прочета книгата, ама ще видим....както дойде!

# 244
  • София
Еййй, Конти  Hug Радвам се да те видя! Навестявай ни по-често!
Не знаех, че Град Отчаяние е излязла ...
веднага трябва да си я взема   Flutter

# 245
конти, добре дошла отново при нас - липсваше  Hug

Страхотна новина за град Отчаяние, която аз съм чела, но я нямам.

Аз пък започнах да препрочитам Пътна мрежа. Нещо ми става "кингово" ми е и не мога да чета друго - пробвах какво ли не и не върви   33uu

# 246
Здравейте, тъкмо привърших първата си книга на Стивън Кинг - То.  Simple Smile
Със смесени чувства съм, заради онази сцена; колкото и да четох после коментари на автора и мнения как била съвсем на място, все още си мисля wtf?!  Crazy
Но мисля да прочета още някоя. Може би Гробище за домашни любимци.  Thinking
Коя му е най-страшната книга?  Laughing

# 247
Коя сцена?

Гробището е велика книга  Crazy

Сияние е може би сред страшните. Знам ли? За мен май страшна книга на Кинг няма  Grinning - в буквалния смисъл страшна.

# 248
  • София
Сигурно секса на дечурличата  Simple Smile
Grumрy, ако това те е шокирало, не чети "Играта на Джералд".

# 249
  • Варна

"Играта на Джералд" е издържана и логична бих казала. Но въпросната сцена и мен ме шокира и ми развали добрия вкус от "То". Беше лепната ни в клин, ни в ръкав и въпреки коментарите, които четох впоследствие, нищо не може да ме убеди, че й е там мястото. Много му се ядосах на Кинг, а всичко вървеше перфектно до към последните страници. Ако трябва да посоча нещо, което не ми харесва на 100%, това са финалите на някои от книгите му. Но може би защото дотогава всичко се развива във възходяща градация и очакванията за грандиозен финал са огромни.

# 250
  • Пловдив

Аз точно в тоя ред ги подкарах - дочетох "То" и започнах снощи "Играта на Джералд"  Laughing
За "онази" сцена - на мен ми дойде малко като гръм от ясно небе /като се има предвид уж страхотиите, които се случват в края, това ми се стори най-извратено  Crazy / и въпреки това беше написано красиво, много е добър в това да направи ужасното, грозното и странното просто красиво  Heart Eyes 

# 251

Всъщност, излъгах, снощи свърших точно Играта на Джералд.  Laughing
Но тя беше доста кратичка, на 1 дъх я прочетох. Даже през 3 реда четох накрая, че ми беше много интересно.
В нея нищо не ме шокира от такава гледна точка.  newsm78 Хич не мога да ги сравня. В 'То' и на мен ми се стори ни в клин, ни в ръкав. Колкото и
Скрит текст:
красиво да описваха птички и дървета, секс с 6 момчета, за което идеята е дало момичето, всички на 11 - не, не го възприемам, колкото и да го мисля.  Laughing

# 252

Всъщност, излъгах, снощи свърших точно Играта на Джералд.  Laughing
Но тя беше доста кратичка, на 1 дъх я прочетох. Даже през 3 реда четох накрая, че ми беше много интересно.
В нея нищо не ме шокира от такава гледна точка.  newsm78 Хич не мога да ги сравня. В 'То' и на мен ми се стори ни в клин, ни в ръкав. Колкото и
Скрит текст:
красиво да описваха птички и дървета, секс с 6 момчета, за което идеята е дало момичето, всички на 11 - не, не го възприемам, колкото и да го мисля.  Laughing

И на мен идеята със секса на дечурлигата никога не ми е допадала, за разлика от всичко останало в книгата.

Аз пък най-накрая прочетох "11/22/63" и сега седя и се чудя, за какво , по дяволите, беше тая книга? Искам да кажа, много ми беше приятно да я чета, особено там разните срещи с други герои - има и точно от "То" - Ричи и Беви, и особено ми хареса как "Кристин" минава през оня ужасен квартал нощем, като бялата акула от "Челюсти", прекрасно е написана книгата, разбира се, сигурно буди спомени за 60те, и JFK явно е много важен, обаче... в крайна сметка за какво беше всичко? Не, че е задължиелно да има някаква идея , или основна линия, но все пак - че миналото не може да се промени, това ли беше най-важно?
  Нещо  останах неудовлетворена.

# 253
На мен в "11/22/63" любовната история ми дойде в повече. Тя ми развали вкуса от книгата.

# 254
А на мен ми хареса много 11/22/63. Не беше прекалено сложна, имаше фентъзи, но не чак толкова. И доста размисъл поражда за причинно-следствените връзки....

Общи условия

Активация на акаунт