Предизвикателство от Philips: спечелете два уреда за фотоепилация Lumea

• 24 200
  • 243
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!Да се включа и аз в темата с един въпрос:имам Виталиго ще пречи ли използването на уреда по някакъв начин?

# 61
Здравейте, angela777.

Витилиго е сред противопоказанията за провеждане на фотоепилация.

Поздрави,
Екипът на Philips Bulgaria

# 62

Philips Bulgaria, ако примерно днес направя първата процедура след две седмици втората и т.н ..........нали индивидуално е при всеки, но принципно кога трябва да има вече паднали косми след колко време.

И тъй като е доста неусместно бръснене по лицето, нали няма проблем ако са подрязани с ножичка космите

# 63
Здравейте, Ива_И.
Що се отнася до лицето - да, можете да подрежете космите с ножичка, но е наистина важно те да бъдат отрязани "до дъно" /както се получава при бръсненето им/.
Имайте предвид, че третирането на неизбръснати или неправилно избръснати области има редица нежелани ефекти:
- прозорецът за светлинния лъч и приставката може да се замърсят с косъмчета и прах. Замърсените прозорец и приставка може да намалят живота и ефективността на уреда. Освен това, прегарянията или черните петна, които се появяват на прозореца за светлинния лъч и приставките поради замърсявания, може да направят третирането болезнено или да доведат до кожни реакции например зачервяване и промяна на цвета;

- космите по кожата Ви може да изгорят, което ще доведе до неприятна миризма.

Резултати можете да отчетете след още след 2 процедури /по една на всеки две седмици. Видими резултати се постигат след 4-5 процедури.

# 64
А от толкова голямо значение ли е дали третираната зона е с бенки? Имам няколко малки беки по ръцете и краката.
Новия модел може ли да се използва на триъгълника, защото в указанията на предишния пишеше, че не може?

# 65
Здравейте, Ива_И.
Що се отнася до лицето - да, можете да подрежете космите с ножичка, но е наистина важно те да бъдат отрязани "до дъно" /както се получава при бръсненето им/.

Е както се получава при бръсненето е невъзможно, при него се отстранява и най малкия мъх, а що се отнася до лице това си е доста опасно.

При подрязване с ножичка имам намерение да отстраня само проблемните косми, ако разни мъхести косми или такива по невзрачни останат не отрязани с ножичката ....това пречи ли за ефективността на процедурата и за НЕповреждането на апаратурата

# 66
Ива_И, няма такъв филм слънце. Ако отстраниш космите, които са ти проблемни останалите мъхчета при процедурата също изгарат (мирише на пърлено пиле  Mr. Green). По-добре си се обръсни в зоната, в която ще се третира.
Дали се поврежда апаратурата от това, не знам. Бях задала този въпрос още в първият си пост, но все още не прочитам отговор. На приставката ми за лице има една-две поизгоряли зони на филтъра колкото малки точки, точно от пропуск в бръсненето. На свеки цялото прозорче, тя е със стария модел,стои като зацапан
Какво обаче установявам след като отлагам процедурата до получаване на отговора къде е вредата при кърмене. Косъмчетата всеки ден продължават да си никнат и се връщам стъпки назад. Не съм си правила процедура към три седмици. Използам уреда от декември. Сега ми се налага всекидневно да се бръсна  Crossing Arms Да видим до къде ще я докарам, ама започвам пак да се отчайвам

# 67
Здравейте, Harukaze.

Във връзка с питането Ви относно бенките - публикуваме отговорите, които д-р Елмира Павлова посочи на някои от постъпилите запитвания:

Могат ли да се използват от хора с чувствителна кожа? Бенките и луничките влияят ли се от това "светкане" ?

Има публикации за използване на IPL терапия , която е ефективна за епилация, а също и за лечение на повърхностни пигментни лезии като ефелиди т.е. лунички. Тези устройства трябва да се използват внимателно при пациенти с потенциално опасни меланоцитна лезии. Моят съвет е да не се третират бенките. Някой от тях т.нар. диспластични невуси, са преканцерози за меланома малигнум.

В инструкциите за употреба на Philips Lumea е изрично споменато да не се използва върху области с бенки, лунички, изпъкнали вени, по-тъмна пигментация, белези и кожни аномалии, преди да се консултирате с лекар.

Що се отнася до триъгълника - можете да използвате Philips Lumea за бикини зона-та, но не и за зърната на гърдите, ареолите, срамните устни, влагалището и във вътрешността на ноздрите и ушите.

# 68
stefi_sv, точно това е една от целите на бръсненето - за да не се стига до тази неприятна миризма.

Що се отнася до почистването на уреда - ето и стъпки, според които то трябва да бъде осъществено:

Спрете да използвате уреда, когато почистването на прозореца за светлинния лъч или приставките стане невъзможно.
1 Изключете уреда, извадете щепсела от контакта и оставете уреда да изстине.
Забележка: Прозорецът за светлинния лъч се загрява по време на работа. Уверете се, че е изстинал, преди да го почистите.
2 За да свалите приставката, поставете пръстите си в процепите от горната и долната страна и внимателно изтеглете. Приставката би трябвало да излезе лесно.
3 Навлажнете меката кърпичка, предоставена с уреда, с няколко капки вода и почистете с нея следните части: прозореца за светлинния лъч външната повърхност на приставките металната рамка вътре в приставките червеникавото стъкло на филтъра на приставката за прецизно третиране

Забележка: Ако водата не почисти ефикасно, използвайте няколко капки спирт с висок процент, за да почистите горепосочените части.
Съвет: Ако ръбовете на приставките вече не могат да се почистят
с предоставената кърпичка за почистване, вместо нея използвайте клечка с памук. Уверете се, че по приставките или прозореца за светлинния лъч не са останали мъх или влакна.
4 Ако е необходимо, почистете външността

Ако приставката не може да бъде почистена, можете да се свържете с Центъра за обслужване на потребители и да закупите резервна част.

# 69
Казвате че филипс Лумеа е по аналогия на фото и лазерните апарати в професионалните студиа. Аз съм била в най различни такива както студиа така и дерматологични отделения в болница с такава апаратура. На нито едно място мъха и по незначителните и светли косми които не съм подрязвала не са изгаряли и не са били засегнати по никакъв начин от процедурата. Защо тук да са, няма как тук да става въпрос за по силна мощност от примерно апаратурата в Токуда......

Цитат
По-добре си се обръсни в зоната, в която ще се третира.
Тук не става въпрос за зоната която ще се третира, става въпрос за лице.

# 70
Понеже се говори за живот на уреда измерен в светвания  Rolling Eyes(има ли брояч за тях?)..колко е гаранцията?

# 71
Ива, изгарят мила, не знам на какъв принцип е, но е така  Peace Доста стресиращо е да хванеш бръснача и да се обръснеш и то по лицето  ooooh!
Philips Bulgaria, нагряването е друг момент, който не ми харесва. Аз обработвам брадичка, шия и горна устна, като горната устна я оставям за най-накрая и едвам издържам на това парене. Нямам време да чакам уреда да се изстуди  Crazy Ако ще трябва да обработвам големи участъци за един ден ще падне голямо чакане. Веднъж си изгорих пръста, когато махнах приставката

# 72
stefi_sv - що се отнася до кърменето - да, употребата на уреда е несъвместима с кърменето. Всички по-специфични процедури, каквото е и третирането с интензивна пулсова светлина, е по-добре да изчакат заради факта, че новороденото е изключително чувствително - включително и към нещата, които приема под формата на кърма. Причината да не се използва по време на кърмене е като причината да не се позволява фотоепилация по време на бременност.
В случая мярката може да бъде определена по-скоро като превантивна, но тъй като за нас е важно да гарантираме на 100% безопасната употреба на уреда от нашите потребители, акцентираме и върху това.

# 73
Тъй като четвърти месец вече ползвам уреда и не съм забелязала промяна в поведението на моето мъниче и не проявява чувствителност, а пък и както преди написах за процедура използвам към 50-тина импулса грубо казано, може и да продължа. Първите два месеца си правих и всяка седмица процедури.Ще се консултирам до специалисти и ще реша. Благодаря за отговора  Wink

# 74
Ива_И, ако ще третирате зоната над горната устна с Philips Lumea SC2003 Precision Plus, тя трябва да бъде обръсната, или, както Вие попитахте - подстригана, но до дъно.
Това се налага не само заради евентуалната поява на неприятна миризма, а и заради факта, че когато косъмът е дълъг, интензивната пулсова светлина дефакто се разпростира навън - по дължината на косъма - и не успява да проникне до космения фоликул.

stefi_sv, няма защо. На разположение сме - в случай, че можем да Ви дадем и друга, необходима за Вас информация.
Що се отнася до Ваше предишно питане - за дамата, която е използвала Lumea върху лицето си без приставката за прецизно третиране - безопасната употреба на уреда в тази зона е гарантирана само ако се използва допълнителната защита, т.е. приставката.
Използвайки Lumea на лицето без тази защита, се увеличава рискът от поява на петна.

Общи условия

Активация на акаунт