Предизвикателство от Philips: спечелете два уреда за фотоепилация Lumea

• 24 222
  • 243
  •   1
Отговори
# 75
А има ли зависимост между типа косми, които се третират, и времето, което е нужно, за да се забележи ефекта от третирането? Например прогресът при космите по краката и тези над горната устна един и същи ли е? Преди време ходех на фотоепилация в студио като третирахме космите в интимната зона и тези под мишниците. Към днешна дата под мишниците почти нямам окосмяване, т.е. ефектът е чудесен, докато в другата зона почти няма промяна в сравнение с периода преди третирането. Не знам дали апаратът, с който са работили в студиото, е на същия принцип като предлагания от Вас, затова питам... Thinking

# 76
Честито на победителката,с интерес ще следя темата.
Имам въпрос,може ли уреда да се ползва при жени с хормонални нарушения,с повишено ниво на тестостерон?
Здравейте!
Няма проблем да бъде използван уредът при повишено ниво на тестостерон. Трябва да имате предвид обаче, че съществува вероятност резултатите да не бъдат същите - трябва да се вземе предвид наличието на хормонален дисбаланс. Последното, както знаете, влияе върху окосмяването.
Хубава вечер!

# 77
Сега сигурно много тъп въпрос ще задам, но когато се обръснем преди процедура и после 2 седмици нали трябва да минат преди другата процедура. Може ли примерно кола маска да се използва в този период между двете процедури и после пак да се обръснем за следващата процедура? Ако се налага, де. Би било идеално да не се появят някакви внушителни косми между тях, но за лицето откровено се притеснявам, че ако си избръсна мустаците, после може и на капитан Петко войвода да заприличам.

# 78
Понеже се говори за живот на уреда измерен в светвания  Rolling Eyes(има ли брояч за тях?)..колко е гаранцията?
MTV, уредът Philips Lumea SC2003 Precision Plus е снабден с мощна лампа, която може да генерира над 100 000 импулса и би трябвало да Ви позволи да поддържате постоянно резултатите за повече от 5 години, като същевременно спестявате разходите за скъпи лампи за смяна.
Изчисленията са направени на базата на средните времена за третиране на всяка обла и препоръчителната интензивност за един потребител Simple Smile

# 79
А има ли зависимост между типа косми, които се третират, и времето, което е нужно, за да се забележи ефекта от третирането? Например прогресът при космите по краката и тези над горната устна един и същи ли е? Преди време ходех на фотоепилация в студио като третирахме космите в интимната зона и тези под мишниците. Към днешна дата под мишниците почти нямам окосмяване, т.е. ефектът е чудесен, докато в другата зона почти няма промяна в сравнение с периода преди третирането. Не знам дали апаратът, с който са работили в студиото, е на същия принцип като предлагания от Вас, затова питам... Thinking
Здравейте, Windy. Има зависимост, да - най-добре се повлияват тъмните и дебели косми.  Колкото е по-дебел и тъмен косъмът, толкова по-лесно се отстранява.

# 80
Сега сигурно много тъп въпрос ще задам, но когато се обръснем преди процедура и после 2 седмици нали трябва да минат преди другата процедура. Може ли примерно кола маска да се използва в този период между двете процедури и после пак да се обръснем за следващата процедура? Ако се налага, де. Би било идеално да не се появят някакви внушителни косми между тях, но за лицето откровено се притеснявам, че ако си избръсна мустаците, после може и на капитан Петко войвода да заприличам.
кукумицинка, здравейте отново  Simple Smile Не е желателно, тъй като по този начин - ако има израснало окосмяване след процедурата, правейки си кола маска, ще отстраните корените, които трябва да третирате със следващата планирана процедура с Philips Lumea.
За успешно премахване на всички косми и за предотвратяване на последващо активиране на космения фоликул, процедурите трябва да се повтарят веднъж на всеки 2 седмици през първите 2 месеца.

Ако много ви притеснява бръсненето на зоната над горната устна, опитайте да подстрижете космите там - но наистина трябва да ги подстрижете "до дъно", за да избегнете нежеланите последствия, които описахме по-горе Simple Smile

Хубава вечер!

# 81
Благодаря Ви! Хубава вечер и на Вас Simple Smile

# 82
Благодарности за бързия отговор и от мен! Май си избрах коледен подарък, а дотогава вероятно ще съм приключила и с кърменето. Wink

# 83
Много се радваме, че отговорите ни са ви били от полза!

Оставаме на разположение!

С пожелание за успешен, усмихнат и слънчев ден,
Екипът на Philips Bulgaria

# 84
Скъпи дами, за да направим употребата на Philips Lumea още по-приятна за вас, бихме искали да ви кажем за една малка хитрост. Мислим, че ще ви бъде от полза! Simple Smile
За да запомните кои части от кожата сте третирали, можете да маркирате участъците върху крака си с бял молив за очи.
1. Вземете бял молив за очи и начертайте линия на крака си. Започнете от която и да е точка върху крака и начертайте права линия.
2. Начертайте допълнителни линии през 3 см. от първата линия, ако използвате уреда хоризонтално, или през 1 см.,ако го използвате вертикално.
Извършвайте процедурите зона по зона. Ако се нуждаете от почивка по време на третирането, просто отбележете с молива за очи последната третирана зона и продължете по-късно.
Нещо много важно! Използвайте единствено бял молив за очи. Тъмните цветове абсорбират светлината и има вероятност да причинят възпаление.

# 85
Честито на късметлийката!
Да си кажа и аз, чета и все повече се навивам да заменя епилатора с фотоепилацията в къщи.
Не, че имам нещо против салоните, но защо не в къщи след като вече имаме и тази възможност.
Но и аз не съм наясно как стои въпроса с лампите. Чувам, че имат лимит, а са много скъпи.

# 86
Честито на късметлийката!
Да си кажа и аз, чета и все повече се навивам да заменя епилатора с фотоепилацията в къщи.
Не, че имам нещо против салоните, но защо не в къщи след като вече имаме и тази възможност.
Но и аз не съм наясно как стои въпроса с лампите. Чувам, че имат лимит, а са много скъпи.

Вече отговориха на този въпрос, при Филипс Лумеа не се сменят лампи. Минималният живот на уреда бил 5-6 години, максималния повече.

# 87
Philips Bulgaria, бихте ли се изказали компетентно на това твърдение и относно представените доводи

Тъй като непрекъснато срещам въпроси за домашните уреди за IPL епилация, реших да споделя всичко, което знам. Не искам да влияя на никой. Всеки има право да реши как да похарчи парите си и да избере собствено решение за проблема с нежеланото окосмяване. Важното е изборът да бъде информиран.
За да не ме обвините в пристрастност, атака срещу Филипс и агитация в полза на някоя компания, искам да уточня три неща. Първо, не работя за козметичен салон или конкурентна на Филипс фирма. Второ, всичко написано по-долу се отнася не само за Lumeа, но и за Remington, Silk’n, Rio и всички апарати от този клас, които се продават на нашия пазар. Има малки разлики, но те са незначителни. Трето, всичко написано не е моя измислица, а систематизирана информация от публикации в международно признати реферирани научни списания.

Колко ефективна ще бъде домашната ви IPL епилация зависи от пет параметъра на уреда.

1) Интензитетът на светлината, емитирана от лампата.
Според най-често цитираното в литературата клинично изследване, „минимален“ ефективен резултат може да се очаква при 5-6 J (джаула). Професионалните IPL апарати работят със светлина от 20-40 J. Подобен уред не може да бъде одобрен за домашна употреба, заради рисковете които крие за здравето. Според повечето специалисти за трайни резултати (увреждане фоликула на косъма) са необходими над 10 J, с каквито уреди се извършват и клиничните изследвания на IPL технологията. (Такива има на пазара, но няма да говоря за тях, за да не ме обвините в пристрастност)
Точните технически параметри на Philips Lumea са 5,9 J и то при най-високата пета степен, т.е. на границата на ефективността. Сами може да прецените какво да очаквате като краен резултат, особено ако 5-та степен не ви понася или е неподходяща за вашия тип кожа.

2) Продължителността на импулса.
Тя е важна, тъй като представлява времето, през което лампата емитира светлина и загрява косъма. Продължителността определя и предадената енергия към структурите в основата на косъма и ефективността на епилация. Изследванията показват, че минималната продължителност за краткотрайно потискане на растежа е 10 ms, а за ефективни трайни резултати – от 20 до 100 ms. Някои по-добри домашни уреди генерират 2 или 3 последователни кратки импулса, като по този начин щадят кожата, но предадената към косъма енергия се запазва и натрупва.
За разлика от други фирми, Филипс не предоставя данни за този параметър и имам основание да вярвам, че това е съвсем съзнателно. Независими тестове показват, че Lumea има продължителност на импулса между 5 и 10 ms, което е под минималното време за ефективен резултат.

3) Равномерност на импулса.
Почти всички уреди на пазара са от типа „свободен разряд“, т.е. кондензаторна система се зарежда и при натискане на бутона тя свободно се разрежа през лампата. Недостатъкът на този тип система е, че импулсът има остър пик и кратка продължителност (подобно на остър планински връх). Освен това, за кратко максималната стойност на интензитета често е по-висока от тази, която очакваме, за да се удължи самия импулс, което пък е вредно за кожата. За ефективни резултати е необходимо светлинният импулс да има формата на плато, т.е. да е равномерен и постоянен през цялото време на третиране, което предполага по-сложна и по-голяма система за разреждане, която не може да се побере в ръчен и лек уред.
За съжаление Lumea е от типа „свободен разряд“, което е и причината продължителността на импулса да е толкова кратка.

4) Спектър на имитираната светлина.
Основният недостатък на IPL технологията (спрямо лазерната) е невъзможността да се емитира светлина с определена дължина или в много тесен спектър. Много от евтините уреди представляват буквално обикновени, но много силни лампи. Като стандарт за подобен тип уреди са определя светлинен импулс с дължина на вълната между 500 nm и 650 nm.
В това отношение Lumea се справя добре, благодарение на филтъра пред самата лампа и допълнителния такъв в приставката за лице.

5) Пространствена равномерност на импулса.
Това е параметър, за който всички забравят. Той е свързан с възможността на уреда да третира цялата повърхност на кожата под прозорчето на лампата равномерно и с еднакъв интензитет на светлината. Тук роля има както самата лампа (дали е една, две и как отделя светлина), така и системата от огледала и начина на притискане на устройството към кожата. Ако пространствения профил е лош, третирания участък ще бъде като на дупки от гладка кожа, обградени от косми. По тази причина се налага частично застъпване на третираните зони, което обаче увеличава времето на третиране и разходите, защото лампата има ограничен живот.
Lumea има добра пространствена равномерност на импулса, но с една малка подробност. Техническите тестове, които се публикуват, са направени върху гладка твърда повърхност. Тялото ви обаче е меко. За да сработи уреда (деактивира защитата) е необходимо прилагането на известен натиск, който е по-голям при неравномерни участъци или ако сте по-пълни. При това се получава известно изгърбване на третирания участък и въпреки огледалцата, ефективно се третира само централната (издадена) част, също както слънцето огрява само хребетите, но подножието на планината остава в сянка.

Какво можете да очаквате?
Забравете за обещанията от рекламите и отзивите на „случайни“ потребители. Резултатите от 12 клинични изследвания, които имам показват, че при тези параметри на IPL епилацията може да се очаква средно между 41% и 49% редукция на окосмяването след 6-12 сесии и то за период от 3 до 6 м., след което всичко се възстановява както си е било. Освен това, в повечето случаи останалото окосмяване е неравномерно, на „чамчета“ или пък силно окосмени зони се редуват с напълно гладки зони. Причината е, както ниската ефективност, така и десинхронизацията на цикъла на растеж на космите. Гледката не е приятна, но пък останалото за бръснене и скубане е по-малко (ако последното е някакво успокоение).
Не е за пренебрегване и често коментираното в изследванията явление „парадоксален растеж“. Оказва се, че по неясни причини, при някои пациенти IPL технологията води до точно обратния ефект – по-плътно окосмяване. Рядко, но е възможно.

Сигурно ще ядосам много хора,  но това е истината и е добре да я знаете.

# 88
Ива, видях, че пишеш и в другата тема и затова цитирах поста и тук, за да се види кой крив, кой прав
А и нека хората, които разбират да кажат истината, че вече доста се омотах

# 89
  • София
Здравейте, Philips Bulgaria,
Моите въпроси са следните:
* След каква възраст е подходящо използването на уреда?
* Как се третират участъци, в които от един корен излизат повече от един косъм?
* Имам една бенка под мишницата. Прочетох, че такива участъци не трябва да се третират. А има ли вариант, при който тази бенка да се защити/да се покрие по някакъв начин и уреда да се използва?

Общи условия

Активация на акаунт