Предизвикателство от Philips: спечелете два уреда за фотоепилация Lumea

• 24 188
  • 243
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте отново, мили дами!   bouquet

Ето че стартира и третият поред активен период на нашата тема. От днес до 11 юни отново ще имате възможност да задавате своите въпроси – както към нас, така и към д-р Елмира Павлова. Благодарим на всички ви за участието до този момент – ще се радваме, ако можем да ви бъдем полезни с още нещо. Благодарим на всички и за въпросите, които получаваме на e-mail lumea@philipslumea.bg – надяваме се, че отговорите ни ви удовлетворяват.

Какво предстои в периода от днес до 11 юни? Очакваме Мая Бахчеванска (дамата, която спечели Philips Lumea в първия етап на нашата игра) да ни сподели впечатленията си след като минаха още две седмици от поредната процедура. На 11 юни също така ще обявим името на другия победител – името му ще изтеглим отново в присъствието на нотариус измежду всички вас, които участвахте в темата ни.

Разбира се, очакваме и да продължавате да ни питате Simple Smile Ние оставаме на разположение.

Но преди това – обещахме да коментираме твърденията, които stefi_sv копира тук. Извиняваме се още веднъж за наложилото се забавяне. Това е официалното становище на Philips във връзка с тази публикация. Целта ни със сигурност е една – да ви дадем максимално много информация за Philips Lumea, за да ви улесним максимално и да ви помогнем да направите своя информиран избор. Идеята ни не е да опровергаваме или доказваме твърдения, защото, за да бъде пуснат на пазара, ефективността и резултатите, които постига Philips Lumea са доказани по начините, по които това трябва да се случи.

В гореспоменатата публикация се посочва, че един от факторите, от които зависи ефективността на фотоепилацията, е интензитетът на светлината, емитирана от лампата. Да, това е така. Всъщност дълготрайно обезкосмяване може да бъде постигнато при интензитет на светлината много по-нисък от 20 J/cm2. Много е важно да се отбележи, че третирането със стойности над тази задължително е съпроводено от охлаждане на кожата – за да се намали болката и да се избегне риска за епидермалния меланин.

Преди Lumea да бъде пуснат на пазара, Philips проведе редица клинични изследвания, чиито обект беше именно третирането със светлина с по-нисък интензитет – от 1 до 9 J/cm2. В изследванията бяха включени всички типове кожа по Фицпатрик – от I до VI. Тестовете са проведени с разрешението на Комисията по медицинска етика.

Резултатите – след 4 до 6 седмици – близо 90% намаляване на окосмяването на окосмяването на крака при типовете кожа II-V, а самите процедури са оценени като „доловими”, но в никакъв случай – болезнени. Заключението от проведените медицински изследвания е, че значително намаляване на окосмяването може спокойно да бъде постигнато посредством третиране със светлина с по-нисък интензитет – плюсовете са също така в това, че Philips Lumea може да бъде напълно безопасно използван в домашни условия.

Бихме желали да ви предоставим и още информация от клиничните тестове. При направена съпоставка между ефекта, който дава употребата на Philips Lumea, и ефекта от два уреда за лазерна епилация (тестът е осъществен върху бикини зоната), средно окосмяването намалява с около 60% при единия лазерен уред, с около 30% при другия и с около 80% при употребата на Philips Lumea.

Що се отнася до спектъра на емитираната светлина, параметрите на Philips Lumea са както следва: приставка за тяло: > 570 nm, приставка за прецизно третиране: > 600 nm – показатели напълно достатъчни, за да бъде постигнат желания и, между другото, гарантиран от Philips резултат.

Както знаете, меланинът е кожен пигмент, образуващ се в клетките меланоцити, намиращи се в най-вътрешния слой на епидермиса (основния слой на кожата). Именно поради наличието на меланин в епидермиса, потребителите с по-тъмен цвят на кожата би трябвало да започнат използването на Lumea на по-ниска степен. В ръководството за употреба на уреда се съдържа достатъчно информация относно подходящата степен на интензивност според типа кожа.

„Прозорецът, който е с размери 1 см. Х 3 см. е достатъчно широк, за да направи възможно третирането на една подмишница за по-малко от 2 минути. Вградените филтри гарантират, че уредът емитира светлина само когато прозорчето е в директен контакт с кожата – така светлината не може да навреди на очите”, се казва още в анализа, изготвен след тестването на Philips Lumea.

Важно е да отбележим също така, че клиничните изследвания са провеждани в продължение на повече от пет години.

В заключение – кои са митовете и реалните, доказани факти за Philips Lumea? Мит е, че с една или две процедури с Philips Lumea окосмяването изчезва завинаги. Системата за фотоепилация в домашни условия Philips Lumea потиска растежа на косъма, достигайки директно до космения фоликул. Интензивната пулсова светлина действа върху фоликулите, които са във фаза на растеж, т.нар. анаген. Между процедурите косъмчетата падат по естествен начин, а растежът им се потиска. След това обаче задължително се правят поддържащите процедури.

Мит е, че фотоепилацията в домашни условия е по-малко ефективна от тази в салоните. Интензитетът на емитираната светлина от Philips Lumea е по-нисък, отколкото този на уредите в салоните за красота. Това обаче няма връзка с ефективността на процедурите – неслучайно в салоните се препоръчват средно две процедури годишно, а третирането в домашни условия се прави периодично и дава същите резултати. В допълнение – използва се в комфорта на собствения дом и няма допълнителни разходи – т.е. е напълно оправдана инвестиция. Да имате IPL технология у дома ви дава предимството да правите процедурите, съобразявайки се със спецификите на растежа на вашето окосмяване, без да трябва да чакате месеци до следващата процедура.

Мит е, че IPL трябва да се използва само от професионалисти – Philips посвети толкова време, за да разработи Lumea така, че да бъде напълно безопасен за употреба в домашни условия. Всички клинични тестове и препоръки от дерматолози в световен мащаб доказват именно това.

Положителната обратна връзка, която получаваме както от българските потребители, които вече използват Lumea, така и от всички останали пазари, ни дават пълното основание да вярваме, че уредът, който сме разработили, отговаря в най-пълна степен на изискванията на нашите клиенти. Както и досега, така и занапред, Philips ще продължи да разработва решения, които да са близо до вас.

Благодарим ви за доверието! Simple Smile

# 151
  • в 1001-та нощ
Добре дошли, отново  Hug

Очаквам с нетърпение отзивите на Мая  Heart Eyes

# 152
Добре дошли, отново  Hug

Очаквам с нетърпение отзивите на Мая  Heart Eyes

Благодаря, a.l.e.n.a   bouquet
Ние също Simple Smile

# 153
Здравейте искам да попитам уредът може ли да се изролзва от бременни дами?
 Simple Smile

# 154
Здравейте искам да попитам уредът може ли да се изролзва от бременни дами?
 Simple Smile
Здравейте! Simple Smile Благодарим Ви за въпроса!
Philips Lumea не трябва да бъде използван по време на бременност и кърмене Simple Smile
Можете да се насладите на кадифено гладка кожа, след като приключите да кърмите   bouquet
Поздрави!

# 155
  • Нейде из лудите гори...
Можете да се насладите на кадифено гладка кожа, след като приключите да кърмите   bouquet

С нетърпение го чакам този момент на наслада  Laughing

# 156
  • в 1001-та нощ
преди години имах палнирана  фотоепилация и малко преди датат - научих, че съм бременна, отложих за след като  спра да кърмя и по хормонални причини - за да бъдат хормоните балансирани и да не оказват влияние върху окосмяването

# 157
  • Нейде из лудите гори...
преди години имах палнирана  фотоепилация и малко преди датат - научих, че съм бременна, отложих за след като  спра да кърмя и по хормонални причини - за да бъдат хормоните балансирани и да не оказват влияние върху окосмяването

Аз щях да питам по този въпрос, какво се случва, ако правя фотоепилация и в последствие разбера, че съм бременна. То ясно, че ще спра да правя за напред, но мога ли да навредя на плода с вече направената фотоепилация?  Rolling Eyes

# 158
  • в 1001-та нощ
нека си отговорят специалистите, но според мен "не" - тъй като топлината прониква на определена дълбочина  Peace

по-скоро болката и неприятните емоции биха имали стресиращ ефект за бъдещото малко човече

това е мнение от обикновен потребител и непрофесионалист, за мен също би било интересно да прочета мението на Филипс  Peace

# 159
нека си отговорят специалистите, но според мен "не" - тъй като топлината прониква на определена дълбочина  Peace

по-скоро болката и неприятните емоции биха имали стресиращ ефект за бъдещото малко човече

това е мнение от обикновен потребител и непрофесионалист, за мен също би било интересно да прочета мението на Филипс  Peace

Хайде чакаме отговори и дали си струва да се инвестира в този уред

# 160
Здравейте и от мен! Предстой ми четвърта процедура в събота.До момента съм много доволна от резултатите.Ръцете ми не са бръснати нито веднъж от третата процедура насам и нямат почти никакви косми. Подмишниците и триъгълника ми имат,но  са на рядко и вече имам обширни площи без косми.Излагам си се на  слънце,вече съм на морето,на работа и стоя по цял ден на  открито.Мажа се с висок фактор и нямам проблеми.Силно препоръчвам уреда.Засега нямам забележки.Бих задала отново въпроса си за долния триъгълник към Филипс и кожния специалист,мисля,че това ще вълнува доста жени.Защо е  неуместна употребата на уреда там?Може ли да се използва отстрани на срамните устни?Това е засега,ще се включа тези дни пак!

# 161
Здравейте отново!

Marsy Rose, не, уредът няма да увреди плода, ако вече сте правили процедура и впоследствие установите, че сте бременна. Просто не продължавайте с процедурите.

Както и преди отбелязахме, мярката е по-скоро превантивна. Както добре знаете, по време на бременност и кърмене хормоните в женския организъм не са в нормалното си състояние. Това има пряко отношение към ефективността на процедурите. Неслучайно при бременност и кърмене не се предприемат редица процедури - именно по тези причини.

stteli, с оглед на дълготрайния ефект, който Lumea гарантира, както и с оглед на редицата предимства като удобство при употреба, липса на допълнителни разходи и т.н., смятаме, че инвестицията напълно си заслужава Simple Smile

# 162
Хайде и аз тук. Simple Smile Със светла кожа съм и черни косми. Половината от тези по краката са под кожата и нищо не ги трогва да излязат навън.. Казвате, че е нужно да са обръснати до корен, за да е ефективна процедурата и да не мирише на горена коса. А при наличие на подкожни косми? (няма ли да е и болезнено?)

# 163
Хайде и аз тук. Simple Smile Със светла кожа съм и черни косми. Половината от тези по краката са под кожата и нищо не ги трогва да излязат навън.. Казвате, че е нужно да са обръснати до корен, за да е ефективна процедурата и да не мирише на горена коса. А при наличие на подкожни косми? (няма ли да е и болезнено?)
Здравейте, dilly.   bouquet
Фототипът на Вашата кожа е напълно подходяща за третиране с Philips Lumea Simple Smile Със сигурност няма да е болезнено - Lumea не причинява никаква болка - още повече, че можете да настроите степента на интензивност според Вашето лично усещане. Няма проблем и за подкожните косми - светлинните импулси достигат без проблем до техните корени и потискат растежа.

Поздрави,
Екипът на Philips Bulgaria

# 164
  • София
Привет , харесва ми това , че дамата тествала продукта е доволна , на мен проблема ми е най вече на ръцете и на краката . Успех в томболата и само доволни клиенти .

Общи условия

Активация на акаунт