На екскурзия в Малта?

• 142 493
  • 845
  •   1
Отговори
# 210
Запис от мен , започвам да проучвам , дестинацията ми изглежда доста примамлива  Wink

# 211
Здравейте, имам въпрос относно избора на място в Малта за престоя.
Не мога да се ориентирам в букинга и в гугъл мапс къде да търся хотел, ако искам хубави гледки от хотела като тази и тази. На теория и двете са от Валета. Обаче дали не са снимани откъм водата и да няма начин за такава гледка от някой хотел.

Приемам и други предложения. Просто ми се иска като погледна през прозореца да е нещо типично за Малта, а не просто фасадата на друга сграда да речем.

Освен това искам да имам възможност за разходки пеша из забележителности и в този смисъл Валета ли е най-добрият избор?

# 212
Първата е снимана откъм Sliema.

# 213
За мен това са снимки от водата или от zoom. Такава близка гледка от хотел мисля, че няма. Ние бяхме с подобна гледка , но от по- далеко. Хотелът е Waterfront , намира се в Слима., с автобус до Валета е около 10 мин, може и с воден градски транспорт - 10 мин. Много удобно местоположение за обикаляне, но не всички стаи имаха тази гледка, ние имахме късмет, а всъщност май се доплаща за по- сигурно.

# 214
Hotel Fortina и Sliema Marina като гледам имат добър изглед към Валета

# 215
Снимката е правена от Sliеma със zoom. На преден план е St. Paul's Anglican Cathedral във Valletta.

Ние бяхме в хотел Fortina в стая с балкон /за стая с гледка се плаща по друга тарифа/ и имахме тази гледка.

Другата снимка, мисля че е до/на старото пристанище във Valletta или от водата или от един от трита града Birgu (Vittoriosa), пак със zoom. Вижда се Victoria Gate и hotel Grand Harbour.

От Слима има автобуси на често до Валета.

# 216
  • Англия
Rafalex, аз също се жях спряла на хотел waterfront заради гледката и цената, вие с какви впечатления сте от него?

# 217
Rafalex, аз също се жях спряла на хотел waterfront заради гледката и цената, вие с какви впечатления сте от него?
Ние Бяме за Нова година  (2013 срещу 2014) там. Хотелът ни хареса, чисто, не е чисто нов, но не е старо и захабено. Стаите с гледка км морето са малко шумни, защото точно отпред е булеварда, но едното за сметка на другото. Ако търсите хотел за лятна почивка - може би не бих го препоръчала - басейнът е малък - на покрива е , но пък панорамата оттам е страхотна, наблизо няма плаж. Но ако търсите по-скоро да разглеждате и обикаляте из острова - един чудесен избор.

# 218
Благодаря за информацията, много полезно.

# 219
Намерих препоръчания Чарли с лодка Дискавъри, който прави турове до Гозо, но пише, че е приключил сезона за 2014, не и кога ще започне за 2015. Разгледах и други сайтове за лодки, но всичките даваха възможност за резервация от април-май. Имате ли идея дали през март се правят подобни екскурзии?

# 220
Намерих препоръчания Чарли с лодка Дискавъри, който прави турове до Гозо, но пише, че е приключил сезона за 2014, не и кога ще започне за 2015. Разгледах и други сайтове за лодки, но всичките даваха възможност за резервация от април-май. Имате ли идея дали през март се правят подобни екскурзии?

До Гозо можете да отидете с ферибота, който е целогодишен. До пристанището Чиркева има автобус от градския транспорт, не се сещам номера, но може да се провери на сайта, след като пристигнете на Гозо има няколко фирми, които предлагат обиколка с двуетажни автобуси и със слушалки (както в големите еврпоейски градове).

# 221
Благодаря, аз не се изразих ясно - имах предвид мини круиз до Blue Lagoon, Għajn Tuffieħa, Ġnejna and Fomm ir-Riħ (tricky to reach by land).

# 222
  • срещу двата комина :)))
Благодаря, аз не се изразих ясно - имах предвид мини круиз до Blue Lagoon, Għajn Tuffieħa, Ġnejna and Fomm ir-Riħ (tricky to reach by land).

аз ползвах тези- http://www.luzzucruises.com/node/40#overlay-context=gozo-comino и съм доволна, гледам че може да се резервира, но може да им пуснеш и мейл  Peace

# 223
  • София
Мисля че ще е хладно март месец с открита лодка до там. Тази на Чарли си е доста бърза и на мен в началото на юни ми беше хладно, а съм полярна мечка по принцип. Може заради това да няма предлагане. Но не пречи на място да опитате.

# 224
  • София
Mоже да видите и тези круизи http://www.captainmorgan.com.mt/cruises . Повечето от тях се правят от март до ноември.

Общи условия

Активация на акаунт