На екскурзия в Малта?

• 141 509
  • 845
  •   1
Отговори
# 660
Би ли споделила повече подробности за екскурзията до Сицилия. Цена на ферибота, до къде точно, какво видяхте  Благодаря предварително

Здрасти,

мъж съм (male) Simple Smile
http://www.virtuferries.com/?p=6822 е сайтът. Благодарение на темата по-горе разбрах за ексурзията. Благодаря! Цена за 2ма- Покупка - VIRTU FERRIES MARSA Malta (EUR 274.00) (536.36 лв. според банковото извлечение).
Т.е. към обявената цена (126 EUR) ти начисляват и взимане от място близо до адреса Ви (по желание).
Тръгва се много рано. Нас ни взеха 4,45 сутринта от Паола. Час и нещо е пътя с ferry. Фериботът е супер (подобен на бързите фериботи до Санторини). Малко е изтощително с автобуса, защото са 200 и нещо километри, но повечето е магистрала. В Таормина времето е ограничено, но там е много красиво. Етна се стига до една точка- ако желаеш по-горе доплащаш. Понякога ако вали (както при нас) няма смисъл да се качваш много нагоре. Има и малко спам (по турски) - водят да дегустираш, но това е част от играта Simple Smile

Ако има повече въпроси съм на линия.

# 661
В Паола е Хипогеят и е уникален. Има и праисторически храм - Таршиен. А какви католически катедрали има! Май не си видял кой знае какво. Жалко, защото има и много приподни красоти, например скалите Дингли - там и не видях много народ, че да се възмутя. Не е скъпа дестинация според мен, ходила съм два пъти - май и около Нова година Не съм ходила до Сицилия, но на вас да ви взели 2 пъти и повече по-скъпо. Организират се екскурзии, всл. с фериботния билет за 100 и нещо евро. Близки ходиха, аз не проявих интерес заради ранното ставане.

# 662
  • София
На мен сърцето ми остана в Малта.  Heart Eyes Валета и Блу грото са страхотни, както и Мдина.

Здравейте,
за съжаление се присъединявам в групата на разочарованите от този малък остров в Средиземно море.
Ако за първи път излизате извън България може би ще ви хареса, но ако сте ходили на доста места (като мен) определено няма да е "топ дестинация".

И ние пушим цигари Кент.  Laughing

Всеки с мнението си, иначе и аз не бих избрала Паола за спане.

# 663
  • София
Емоцията и настроението с които ме зареди Малта все още са в съзнанието ми. Обиколила съм доста държави, но някои просто остават в сърцето. Така че," Въпрос на вкус казало магарето и влязло в тръните". Всеки гледа нещата с различни очи.

# 664
Нормално е, не на всеки му харесва всичко. Напълно съм съгласна за Комино - там в момента наистина е като китайски плаж и тълпата може да подлуди и най-дебелокожия човек. Но сте дошли в разгара на сезона, с всичките му плюсове и минуси. Не мога да се съглася, че е скъпо като цяло. Такситата са скъпи, както на хиляди други места из Европа и света. Заради малките разстояния островът е разделен на райони, където ще те закарат от точка до точка за съответно 15, 20 или 25 евро. Или за колкото се спазариш на черно. Нощният живот обаче, който тръгва от Пачевил из целия Ст. Джулианс, гони по викане и повръщане Слънчев бряг. Това няма как да се разбере, когато нощуваш в Паола, който - за сведение на когото не знае за какво става дума - е в отдалечения, по-южен край и там бабите си лягат с кокошките, а Ст. Джулианс не се вижда и с бинокъл  Wink

# 665
Май не си видял кой знае какво. Жалко, защото има и много приподни красоти, например скалите Дингли - там и не видях много народ, че да се възмутя. Не е скъпа дестинация според мен, ходила съм два пъти - май и около Нова година Не съм ходила до Сицилия, но на вас да ви взели 2 пъти и повече по-скъпо. Организират се екскурзии, всл. с фериботния билет за 100 и нещо евро. Близки ходиха, аз не проявих интерес заради ранното ставане.
[/quote]
Благодаря за мнението!
Не сте разбрали някои неща от поста ми:
1/. така е не успях да стигна до Дингли и Попай. Мисля, че с остналото (което се дискутира по-горе) се справих на 90%.
2/.Малта не е скъпа дестинация. Бил съм например в Осло и знам какво е скъпо (поне така си мисля), но продуктът, който се предлага не отговаря на цените, които се искат (мое мнение).
3/.Моля споделете за по-тънките пари, които успяват да постинат другите фирми в сравнение със самия организатор за екскурзията до Сицилия (линк или повече инфо) на дамата по-горе, за да помогнем. Нали това е една от идеите на форума. Цената, която съм писал е за 2ма. Ако има "2 пъти и повече" по-евтино ще е от полза.

Благодаря

# 666
Нормално е, не на всеки му харесва всичко. Напълно съм съгласна за Комино - там в момента наистина е като китайски плаж и тълпата може да подлуди и най-дебелокожия човек. Но сте дошли в разгара на сезона, с всичките му плюсове и минуси. Не мога да се съглася, че е скъпо като цяло. Такситата са скъпи, както на хиляди други места из Европа и света. Заради малките разстояния островът е разделен на райони, където ще те закарат от точка до точка за съответно 15, 20 или 25 евро. Или за колкото се спазариш на черно. Нощният живот обаче, който тръгва от Пачевил из целия Ст. Джулианс, гони по викане и повръщане Слънчев бряг. Това няма как да се разбере, когато нощуваш в Паола, който - за сведение на когото не знае за какво става дума - е в отдалечения, по-южен край и там бабите си лягат с кокошките, а Ст. Джулианс не се вижда и с бинокъл  Wink
Благодаря за поста!
По-горе писах за "скъпото". Това, което писах за такситата не е, че са скъпи (не са), а че не е нормално да вдигне таксата, защото са спряли автобусите.
Съгласен съм напълно за Паола. Само, че не е чак толкова отдалечена от спирката на Валета (4.3 km) (до Трите града е все пак). Иначе не препоръчвам да се отсяда там, а в St Julian.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 11:53 от aladino

# 667
Ние заминаваме след 1 седмица и така като ви чета, гледах и на други места информация, май наистина ще е голяма лудница, но все пак е туристическа дестинация и няма как.  А и там сезона продължава до октомври. Peace

Ние запазихме места в къща, чрез airbnb, защото цените на хотелите ми се видяха наистина много високи.
Ще отседнем близо до St George's Bay, ако някой е ходил на този плаж, ще съм много благодарна ако сподели впечатления.

За последните дни още не съм резервирала места, защото ни се искаше ако може да сме близо до синята лагуна или до някой по-спокоен и чист плаж.

Някой ако има предложения, нека сподели.

# 668
St Georges Bay е краят на улицата на въпросния Пачевил (по-известен като местния Слънчев бряг). Първо, че е малък, пренаселен и с изкуствен пясък и второ, че нощем се ползва по предназначение. Въобще не си губете времето с този "плаж", ами се ориентирайте към някой друг Simple Smile

# 669
Какво значи, че се ползва по предназначение?  Thinking
Кой е по-хубав плаж наблизо?

# 670
Какво значи, че се ползва по предназначение?  Thinking

Хубав и пясъчен е плажът на Мелиха - Мелиха Бей, както и този от другата страна на острова - Енкър Бей. Там е  селището на Попай моряка, но малко по-нагоре е резерват и е много красиво.

Отсядала съм в района Мелиха, спокойно е,. Градът има красива катедрала и понеже е на ивсоко, гредката е широка. Този район е удобен за посещение на Гозо. Не го препоръчвам, ако ще се концентрирате зърху Малта, защото транспортът не е така удобен.

# 671
Какво значи, че се ползва по предназначение?  Thinking

Хубав и пясъчен е плажът на Мелиха - Мелиха Бей, както и този от другата страна на острова - Енкър Бей. Там е  селището на Попай моряка, но малко по-нагоре е резерват и е много красиво.

Отсядала съм в района Мелиха, спокойно е,. Градът има красива катедрала и понеже е на ивсоко, гредката е широка. Този район е удобен за посещение на Гозо. Не го препоръчвам, ако ще се концентрирате зърху Малта, защото транспортът не е така удобен.

Ние точно там искаме да сме последните няколко дена, затова в момента гледам къде можем да отседнем на прилични цени.
Около Мелиеха, но ще е малко по-далеч от плажа. Иска ни се да посетим колкото се може повече неща, но в същото време да съчетаем и с плажуване.  Blush
Вие къде сте отсядали, ако е удобно да попитам?

# 672
aladino,

Тур операторите предлагат екскурция до Сицилия. Аз съм пътувала с Алфа тур и допълнителната екскурция струваше 100 и нещо евро на човек.  Сега тази ТА не предлага такава почивка и съответно няма предложена такава допълнителна екскурция в пакета, за да дам линк.
Много от внушенята, които правиш не са коректни. Не е скъпо. Аз не съм ползвала таксита, но пък седмичната карта е 21 евро за Малта и Гозо. Изплатих я 2,5 пъти без да си давам зор. Доколкото си спомням имаше нощни автобуси, вярно бяха по-скъпи, но не е умирачка.
Това, че си бил в Осло какво общо има? В този форум и в Осло и другаде сме били (заклети пътешественици сме, а някои имаме и доста командировки из скъпата Европа), където е скъпо и не ядем доматите с колците Laughing. В Малта съм се купувала дрехи от известни брандове, сребърна бижутерия и селективна козметика - по-евтино отколкото на други места.
За Сейнт Джулиънс без коментар - който иска да ходи, но с качествени тапи за уши. Peace

# 673
Adriana11,

Разбира се, че е удобно! Simple Smile
http://www.ramlabayresort.com/ - Този хотел ми хареса много - огромни стаи, добър интернет из целия хотел, вкл. стаите, прибори за кафе и чай, чисто, ново, качествени подови настилки, просторна баня с вскички екстри, хубава гледка, тихичко, много кокетни балкончета, приятен плаж - малък, но пясъчен има и варовикови тераси за печене, всичките раздвижени, някои оформени като сепарета, има и малък фитнес, вътрешен басейн и прочие.
Това, което не ми хареса беше храната. Бях на полупансион, но всеки ден едно и също практически. Плодовете бяха ограничени - май само диня по спомени.
 http://www.melliehabayhotel.com/ - и в този съм била - красива гледка към залива на Мелиха с пясъчния плаж. Много китна градинка на хотела, има и котенца Simple Smile. (Изобщо в Малта ги уважават, кротки и добре гледани са). Спокоен хотел, чистичко, но старичко - има нужда от реновация. Баните са чисти, но металните части - закачалки, душ, батерия на чешмата - изтъркани! Храната обаче великолепна. Невероятно разнообразие от плодове - 6-7 вида. Винаги имаше избор салати, безмесни ястия (понеже съм вегетарианка), супи, сладкиши, приготвени на скара или на пара зеленчуци, разни банички, палачинки и прочие. Интернет имаше и по стаите.
И двата хотела са на 3-6 минути от спирката на обществения транспорт. Автобусът до Валета е на 15 минути през деня.

# 674
Adriana11,

Разбира се, че е удобно! Simple Smile
http://www.ramlabayresort.com/ - Този хотел ми хареса много - огромни стаи, добър интернет из целия хотел, вкл. стаите, прибори за кафе и чай, чисто, ново, качествени подови настилки, просторна баня с вскички екстри, хубава гледка, тихичко, много кокетни балкончета, приятен плаж - малък, но пясъчен има и варовикови тераси за печене, всичките раздвижени, някои оформени като сепарета, има и малък фитнес, вътрешен басейн и прочие.
Това, което не ми хареса беше храната. Бях на полупансион, но всеки ден едно и също практически. Плодовете бяха ограничени - май само диня по спомени.
 http://www.melliehabayhotel.com/ - и в този съм била - красива гледка към залива на Мелиха с пясъчния плаж. Много китна градинка на хотела, има и котенца Simple Smile. (Изобщо в Малта ги уважават, кротки и добре гледани са). Спокоен хотел, чистичко, но старичко - има нужда от реновация. Баните са чисти, но металните части - закачалки, душ, батерия на чешмата - изтъркани! Храната обаче великолепна. Невероятно разнообразие от плодове - 6-7 вида. Винаги имаше избор салати, безмесни ястия (понеже съм вегетарианка), супи, сладкиши, приготвени на скара или на пара зеленчуци, разни банички, палачинки и прочие. Интернет имаше и по стаите.
И двата хотела са на 3-6 минути от спирката на обществения транспорт. Автобусът до Валета е на 15 минути през деня.

Супер! Много благодаря! Довечера ще ги разгледам подробно.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт