Кистозни формации в млечна жлеза

• 1 898
  • 3
  •   1
Отговори
  • Ирландия
Здравейте мили дами!
Днес при годишен медицински преглед при мамолог на който имам безкрайно доверие ,същият сподели,че в едната гърда открива доброкачествени кистозни формации.Нямало нищо тревожно,но ще се видим след 6 месцеца за контролен преглед.Не препоръчва медикаменти,а по-скоро ще следим
от тук нататък ситуацията.Не мога да си кривя душата,че малко се притесних.Според него засега всичко е наред.И точно това засега ме тревожи.Някак си отворено остава и поражда доста въпроси.Да споделя,че съм на 39 години,незнам дали има значение,но рових в нета и открих ,че около 40% от жените около 40-те имат такива формации.
Ще бъда благодарна,ако споделите инфо или каквото и да било ,ако са ви открили нещо подобно и най-вече може ли да прерастне в най-фаталното  Rolling Eyes

# 1
  • София
Това би трябвало да са прости запушвания на каналчета, нито са рак, нито имат потенциала да станат на тумори- това е мнението на водещите мамолози в страната. Водих приятелка при един от тях по такъв повод. Някои жени имат по 30- 40 накуп, то си е то тип млечна жлеза. Защо мамолога не те е успокоил като хората и не ти е обяснил тези неща? Би трябвало след 6 месеца просто да види дали кистите от тези запушвания се увеличават и ако се увеличават просто да издърпа течността със спринцовка. Обикновено не се налага дори това. Дишай спокойно. Hug

# 2
  • BG
Сега съм на 42г., от 27-28 годишна си ги отглеждам тези гадинки. Имам по една операция на всяка гърда, като първото беше киста, махнаха я и реших, че за мен проблемите са приключили. След година на другата гърда - фиброаденом, махнаха го и пак реших горното. Че като се нароиха едни кисти - както каза една лекарка на ЕХО-то ( намси кое подред) - като грозд, една до друга. А аз иначе гърди почти нямам, де! Като се обострят и започнат да болят, мажа с Прогестогел. Препоръчваха ми и Геритамин, но така и не съм го вземала. Препоръчаха ми втора бременност - направих го, по което време нямаше и следа от кистите, но после пак се показаха от скривалището.  Mr. Green  Скоро бях на контролен ( не бях ходила 4-5 години) - там са си и са си добре. Точили са ми и големи със спринцовка. Не се плаши, просто ги контролирай!  Peace

# 3
Преди две години и на мен ми откриха кисти и в двете гърди, от бенигнен характер (т.е. доброкачествени). Дори вчера отново бях при личната да искам направление за гинеколог за да ги проследя на ехограф. Всички лекари ми казват- "няма страшно, това е жлеза и е склонна да прави кисти, както и всички останали жлези в организма, просто трябва да се проследява". Единственото неприятно нещо е, че гърдите ме болят, понякога ги чувствам все едно камъни нося, парят, а като се опипвам- са меки. Пия Мастодинон и се мажа с Прогестогел, но вече го правя от време на време. Аз вече свикнах с този факт,че ще е така. Дори личната вчера ми обяснява, че с възрастта се намалява производството на прогестерон и първи на това реагират млечните жлези.А аз съм на 38г. Споко момичета, просто трябва да се проследяваме.

Общи условия

Активация на акаунт