Re: Причини за закъснение на цикъла?

• 67 826
  • 259
  •   1
Отговори
# 165
jenya13 След 1-2 дни ако не ти дойде направи още един тест и ако той е отрицателен може кръвен и след това лекар да те види  Hug Успех   bouquet

# 166
Добър вечер,
много се извинявам, но бих искала да попитам до колко дни е нормално да ти закъснее месечният цикъл?
Принципно оволацията ми беше на 27.06, а два дни преди това имах полов контакт,този месец цикълът трябваше да ми дойде на 12.07,  но вече три дни закъснява. Много ми е притеснено!  Sad Sad Sad
Много ще бъда благодарна за отговор от ваша страна.

# 167
  • София
Добър вечер,
много се извинявам, но бих искала да попитам до колко дни е нормално да ти закъснее месечният цикъл?
Принципно оволацията ми беше на 27.06, а два дни преди това имах полов контакт,този месец цикълът трябваше да ми дойде на 12.07,  но вече три дни закъснява. Много ми е притеснено!  Sad Sad Sad
Дължината на МЦ се определя от деня на О., ако О. е по-късна, тогава МЦ се удължава.
Колко дни по-късно ще бъде О., никой не може да ти каже - може да е с 2-3, може и с 10 дни
Друга причина да закъснява М. може да е липсата на О. и МЦ да е ановулаторен - тогава пак не се знае кога ще дойде М.
Пусни кръвен тест - ЧХГ и ако е отрицателен - отиди да те видят на УЗ

# 168
Добър вечер,
Дължината на МЦ се определя от деня на О., ако О. е по-късна, тогава МЦ се удължава.
Колко дни по-късно ще бъде О., никой не може да ти каже - може да е с 2-3, може и с 10 дни
Друга причина да закъснява М. може да е липсата на О. и МЦ да е ановулаторен - тогава пак не се знае кога ще дойде М.
Пусни кръвен тест - ЧХГ и ако е отрицателен - отиди да те видят на УЗ

Попринцип цикълът си ми е нормален, много рядко да ми закъсне, но не повече от 1 ден. А иначе, какво ще означава " Дължината на МЦ се определя от деня на О"

# 169
# 170
  • Бургас
Здравейте,

От няколко месеца (7 ако трябва да сме точни) със мъжа ми правим опити за бебе. Преди да започнем опитите цикълът ми беше ужасно точен. И под ужасно точен имам предвид, че абсолютно винаги си ми идваше на 28мия ден, дори ми идваше по едно и също време на деня. За съжаление веднага след като спряхме да се пазим положението се промени. Започна да ми идва с по 1-2 дни по рано и последните 3 месеца закова на 24тия ден. Правих скоро изследвания и се оказа, че нивата на пролактин са доста завишени - това ме скапа тотално и зарязахме опитите за бебе за този месец, че и за по-нататък, поне докато не ми минат всичките прегледи и не установим какъв е проблема. Резултатът е, че този месец ми закъснява. То вече не съм сигурна дали въобще закъснява ... ако приема, че е трябвало да ми дойде на 24тия ден както последните 3 месеца, съм с 4 дена закъснение. Но пък ако приема, че цикъла ми 28дневен, то това значи, че няма закъснение още. С един отрицателен тест за бременност съм, който не е правен със сутрешна урина. На Ендокринолог съм другата седмица, гинеколожката ми е в отпуска. Забавих да кажа, че винаги съм си усещала и овулацията (изключително болезнена е, няма как да я пропусна) и докато правихме опити нищо не усещах, а този месец около 14ти ден се свивах от болки пак.
Въобще имам едно такова усещане, че цикълът ми се опитва да ме подлуди и успява да Ви кажа.

Възможно ли е с двойно повишени нива на пролактина все пак да е имало овулация? И ако е имало овулация, то би трябвало днес да ми дойде, но нямам никакви индикации това да се случи. А ако не е имало овулация, може ли високия пролактин да води едновременно и до скъсяване и до удължаване на цикъла.
Откачена история  Sad

# 171
Възможно е да има овулация, но много вероятно яцеклетката да не е ок...аз свалих пролактина и това помогна да забременея, така че се лекувай, намери добър ендокринолог или гинеколог, да вкара хормоните в норма за забременяване оптималното е около 200 на този хормон, толкова ми го искаха за ин витрото

# 172
Тема, която много ме вълнува. Запис, за да мога да следя...  smile3529

# 173
Ето и моя проблем,дано помогнене.цикълът ми е 28 +- ден и е редовен.от скоро правим опити за бебе.очаквах лелката на 9ти този месец.правих тест на 13ти и е отрицателен.на 18ти бях на лекар..казаха,че може да е от стрес и след седмица да направя пак тест и ми изписаха дуфастон.лелката още я няма.до преди 3дни баз.темп беше 36.7 ,а тези дни е 37.та да попитам има ли надежди за късна ову и да се е получило чудото,или да не мисля напразно а петък да си копувам дуфастона и да чакам гостите  Close

# 174
Здравейте,
имам нужда от съвет/помощ. Преди 8 месеца родих,допреди да забременея МЦ ми беше на 30 дни,нито повече,нето по малко. Но откакто родих нещата седят по друг начин. От два месеца не ми е идвало,имах леки прокървявания,но бяха през две седмици за по ден. Другата седмица ще ходя вече и на доктор,но искам да знам дали може да е хормонален дисбаланс и ако е такъв,кой хормони да изследвам според вас?! От три месеца нервите и стреса ми идват в повече,възможно ли е те да дават такова отклонение!? Казват,че след като родиш трябва време,за да се нормализира МЦ,но първите 5 месеца след раждането всичко беше ОК,а сега не е.
 И последен въпрос,ако трябва да се правят хормонални изследвания,гинеколога ли ще ме изпраги или ще е необходимо да ходя и на ендокринолог? Благодаря предварително за отговорите ви!

# 175
  • София
desi.l
Има ли вероятност да си бременна?
Направи кръвен тест - ЧХГ и ако е отрицателен, отиди да те видят на УЗ. АГ ще прецени какви хормони да ти пусне

# 176
Здравейте дами,
първо искам да се извиня за невежеството ми, но ми се случва за първи и надявам се, последен път.

Последната ми менструация беше на 18.07.2014г. и според менструалния ми календар се очакваше да ми дойде на 15.08.2014г., но така и не ми дойде.

На 21г. съм. Когато бях на 14 имах проблем с менструацията и пих противозачатъчни за регулиране. След това не съм имала проблеми, но цикъла ми никога не е бил редовен. Продължава между 27 и 30 дни.

На 20-ти си направих тест Sure check - отрицателен и на 21-ви си направих Clear Test - отрицателен.

Не мога да кажа точно кога съм имала сексуален контакт с партньора ми, защото не помня дати, но има възможност да е било докато съм била в овулация, а не се пазим.

Имам болки в корема, точно както е при менструация, но нищо повече.
Според вас има ли шанс тестовете да са грешни, при условие че съм ги направила след закъснението?

Ще отида да ми направят кръвен тест, но ще е другата седмица, защото нямам време.
Бих била много благодарна, ако ми кажете какво е вашето мнение относно моя проблем.

# 177
  • София
Направи уринен - с първа сутрешна урина

# 178
Благодаря.
Направих си днес отново тест, с първата урина и отново е отрицателен.

# 179
  • София
Благодаря.
Направих си днес отново тест, с първата урина и отново е отрицателен.
Отиди на лекар да те видят на УЗ

Общи условия

Активация на акаунт