ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯ - да я победим заедно! Тема №10

• 58 621
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Нас, завишен андростендион и наличие на ИР говорят за спкя.  Wink Как може да не се знае причината?  Shocked Как е естрогена? Никаква инсеминация, ако хормоните са разбъркани - това е безсмислено!  Peace Трябва да се постави диагноза, да се открие първопричината и да се подтисне - тогава се забременява. Иначе сама по себе си само ИР без допълващи заболявания не е проблем.

# 76
Нас, завишен андростендион и наличие на ИР говорят за спкя.  Wink Как може да не се знае причината?  Shocked Как е естрогена? Никаква инсеминация, ако хормоните са разбъркани - това е безсмислено!  Peace Трябва да се постави диагноза, да се открие първопричината и да се подтисне - тогава се забременява. Иначе сама по себе си само ИР без допълващи заболявания не е проблем.
Четох, че понякога се получава инцидентно завишение на адростендиона в зависимост от деня на цикъла, така че мисля пак да го пусна да видя какво става.
Разбрах, че води и до ПКЯ, но за толкова години и  толкова лекари никои досега не се е усъмнил в това.
Направо съм в големи драми  тези дни Crazy

# 77
  • София
Нас, пий сиофора, пък ще си покаже дали овулацията е читава. Ако правите след това инсеминация ще видиш как хубаво ще ти се получи самата стимулация заетно с метформина. Имам 4-5 стимулации без да пия метформин и нищо не излезе, бях била метформин няма и месец и стимулацията, с която забременях беше много добра "като по учебник". С една и съща доза лекарства за стимулация разликата с и без метформин беше осезаема.
Този месец съм с минус 7 сантиметра на талията (или поне на онова място, дето трябва да бъде Laughing Laughing)- с не толкова много ограничения и движение.

# 78
Уау Шматиии, 7 см  Shocked Как го постигна?
Аз имам голям проблем с храната. Точно преди да се изследвам  приключих 90- дневната и  малко ми дотегнаха ограниченията. Искам да седна да изпия една голяма бира с пържени картофи  beer

А относно инсето май ще изчакам. Нямам излишни средства да хвърлям на вятъра. Ще отида пак на консултация и този път ще съм по подготвена  Wink

# 79
Аз след дълго прекъсване поднових тренировките в залата. Независимо колко ми се спи вечер и как нямам желание за нищо, отивам. Намалих и вредните храни за последните две седмици и смело мога да кажа, че вече се наблюдава визуална разлика. Качих около 9 килограма за година и половина, и аз не знам как допуснах тая слабост, за щастие обременяването не показа влошаване на резултатите, но се замислих как за следващата година и половина, ей така, неусетно, качвам още 10 кг. и ми призля. Та, доживот явно ще си спортуваме, ограничаваме и проследяваме.

# 80
Нас, ако искаш напиши всички изследвания на хормони и тези от огтт, които са ти направени. Сигурна съм, че ще можем да ти дадем някакви съвети!  Peace Другото, което искам да те попитам е - при гинеколог гледана ли си на УЗ и имаш ли някакви кисти по яйчниците? А консултация е аг-ендокринолог направила ли си? newsm78

# 81
Jani, да видим какво имам :
Спермограма в норма.
Проходимост на тръбите.
Редовна овулация, но късна.
Никакви кисти, миоми и т.н
Лигавица перфектна.
Хормони изследвани няколко пъти:
LH, FSH, TESTOSTERON, ESTRADIOL, PROGESTERON, TSH, Аnti- Tg, Anti- TPO, Shbg, 17 OH progesteron, Пролактин -  в  норма.
Леко увеличение веднъж имах на DHEA/s, но след няколко месеца без никакво лечение си е в норма.
Андростендион сега за първи път изследвах и е 8,52 при реф.ст-ти 0,30-3,30.

Огтт- трикратно
Глюкоза серумна  0 час - 4,84   реф.ст-ти 2,78-6,11
Глюкоза серумна  1 час - 8, 61
Глюкоза серумна   2 час- 4,94

Инсулин  0 час -   16,54  реф.ст-ти  2,6-24,9
Инсулин 1 час  - 136, 10
Инсулин  2 час - 37, 23

Първо се мотах в Бургас по лекари- нищо.
Ходих при Александров във Варна и той каза няма причина, но ако сме били  нетърпеливи можело да пробваме инсеминация. Неостанах очарована и от него.
След това вече отидох при д-р Даскалова. Те са моите хора  Peace Тя ми назначи обременяването с глюкоза и каза да си пия Сиофора (предписан ми от  ендокринолог) и след 6 месеца като направим контрола пак ще говорим.
Завишението на андростендиона можело да е от ИР  и щял да се повлияе от Сиофора.
Попитах можем ли да направим  инсе междувременно и пречат ли тези резултати, тя отговори, че не пречат и ако искаме да пробваме.
Това е при мен  ooooh!

# 82
nas, специално за ИР не са ти толкова лоши резултатите. Най-важни са стойностите на 0 и 120 минута, които са си над нормата, но не чак толкова. Има я ИР, няма спор по този въпрос. По-важното е обаче дали това е причината за липсата на забременяване. Ако в резултат на късната овулация, яйцеклетките не са с добро качество, може би трябва освен сиофора, да вземаш нещо за подобряване качеството на яйцеклетките (ако вече не взимаш де).
Аз имам две бременности при по-кофти стойности на инсулина.

# 83
Привет момичета! Аз отдавна не съм писала, но ви следя. Скоро ще пускам изследване на инсулин и кръвна захар, за да видя как са. Инъче след хранителен режим от януари досега съм свалила 5 кг. Спрях тестените, ям хлаб без брашно 102 зърна по 1 филийка на ден и съм ограничила доста сладкото.Интересно е, че преди не можех да заспя ако не хапна сладко, а сега изобщо не ми се яде. Всички са изумени от драстичното ми отслабване, като кг  не е толкова много, но като см да - по 5 см в ханш и корем и 8 см в талията. Продължавам в същия дух, дано и изследванията са по-добре Simple Smile

# 84
  • до едно тепе
Нас при мен овулацията я засякох с тестове на 28 ден преди да започна лечението.Пих 6 месеца дуфастон,4 от които беше комбиниран с метфогамма и диета.Отслабнах 9кг и овулацията се премести на 14 ден и забременях от първия път Peace
Инсеминацията при добра спермограма и разбъркани хормони на жената си е хвърляне на пари на вятъра според мен Thinking
Ако искаш изчакай 2-3 цикъла да видиш дали ще се понаместят хормоните и тогава пробвайте със някаква по-лека стимулация newsm78
Магиг екстра резултати.Дано и инсулина е по-добре Peace
Аз не отслабвам ама и нещо диетстването ми е по-трудно този път.Бавно обаче започвам да го вкарвам в релси.2 пъти пазарувах вече без да си купя някаква захарна бомба Rolling Eyes
Мъжо обаче за сметка на мен се топи-5 кила за няма и месец,но неговата доза метформин е по-голяма Whistling

# 85
Нас, не виждам да си писала за ACTH тест, както и за кортизол на гладно, сутрин плюс тест с кортизон.  Peace Ако имаш периодично завишаване на мъжко хормони, може да се противодейства!  Wink Според мен андростендион, завишен почти 3 пъти над норма не е за подценяване. Завишените мъжки хормони могат да бъдат причина за късна овулация или липса на такава.  Peace Мен ме  интересува също така дали DHEA като е било завишено си го контролирала в същата лаборатория.

# 86
Жани, никакви други изследвания не с ъм правила  Sad Това са ми казали, това съм направила. А какъв е този АСТН тест  newsm78
Аз никога не съм била с редовен цикъл, още от първия ден в който ми дойде. По едно време бях уж на някакволечение за нормализиране с противозачатъчни, но освен доста кг отгоре друго не се получи  Confused . Незнам дали тогава не ми объркаха хормоните, защото забелязах леко окосмяване по корема. Тази зима ми се засили и  мисля, че точно тогава може би се е завиил андростендиона.
Иначе, ходя в една и съща лаборатория ( то в Бургас нямаме голям избор  Wink )

Между другото мисля, че сте прави и реших да изчакам с инсето. Неискам поредно разочарование.
А имали някоя от вас, която е пила Сиофор да каже влияе ли на цикъла, че ми закъснява с 1 ден и ще се побъркам  Tired

П.П Забравих да уточня, че въпреки нередовния ми цикъл, ЛФ ми е 14 дни и затова след като усетя овуто знам кога ще ми дойде  Laughing

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 09:45 от nas

# 87
  • София
Записвам се да следя темата, че тотално ви изпуснах,
KayRen честито бебче, да бъде здраво и да ви носи много радост!
Аз иначе не съм си правила никакви обременявания, нещо напоследък тотално съм занемарила здравето си, откакто родих дори на гинеколог не съм ходила, а трябва  Embarassed
Иначе като си ям сладко и си ми прилошава, да не говоря, че като се вкарам в цикъл на много ядене на сладко и после няколко дни постоянно ми прилошава, но пък като го спра сравнително се оправям. Мисля да си възобновя тренировките в нас, май от тях имаше най-голям ефект, друг е въпроса, че ме мързи  Embarassed

# 88
  • София/Варна
Благодаря, девойки, за пожеланията!
Сигурна съм, че и вие ще успете!

Сега за моето състояние - третото ми раждане, за разлика от предишните две, беше естествено. Дали заради това, или защото е трето, организмът ми реагира по-много различен и положителен начин. Оставих всички 12 качени килограма в болницата и от тогава бавничко и полечка вървя само надолу. При кърмене го няма зверският глад за бързи въглехидрати. Силно се надявам тенденцията да продължи и следващите година-две да си достигна оптималното тегло (около 60-65кг).

# 89
  • София
КайРен, обнадеждаващо звучи това. При мен кърмеето отклюи зверски глад, освинвате, ядене на всеки два часа, изглеждах си като току що родила през цялото време, докато кърмех- голяма, отекла и разплута. Постоянно изпадах в някакви хипогликемини гризи, особено след самото кърмене, въобще ИРИ-то беше в разцвета си и даже като спрях всякакви вредни храни, пак същата работа. Гладът дойде на втория месец, не дойде веднага.

Общи условия

Активация на акаунт