Вънка жега е голяма, ЯНУАРЧЕ мира няма!

• 28 314
  • 723
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ехо, честит празник на всички, съпричастни към просветата и културата! Знам, че в темичката сте доста  bouquet

Ние сме добре, радвам се на почините дни и през тях съм решила да тренираме ходенето навън без памперс. Иначе нощния го махнах веднага с научаването на гърне, тя от сума време така или иначе се будеше суха сутрин. Само навън не знам как да я убедя.

От известно време се каня да ви питам - как заспиват вечер децата ви? Emily, помня, че и Сами беше сложен в това отношение. Нашто приспиване винаги е било екшън Shocked Напоследък  продължава между час и два, което ме оставя буквално без една свободна минута, а няма и кога да се видим с ММ насаме. И нямам идея как да убедя Ди да заспива сама. То едно, че не ще сама, а второ - почва се скачане, пеене, говорене. Изобщо не се кротва, за да си даде шанс да заспи, даже когато е много уморена. Абе с една дума - скарана е със съня. Наобед редовно изобщо не заспива, когато си е вкъщи. В яслата пък единственото, за което й правят забележка е, че не спира да говори, когато си легнат децата. Понякога и по един час не можели да й затворят устата.

# 361
мелона, и ние сме по същия начин. дара заспива към 23 ч. не я приспивам, просто обикаля, обикаля, играе си, по някое време идва на спалнята, ляга в краката ни и заспива. лошото е, че докато това се случи мм вече сънува поне втори сън Simple Smile после я местим в леглото й и я слагаме в чувал. давам си сметка, че това е за сметка на 4-часовия й следобеден сън, ама не знам как да намеря баланс. ако не спи на обяд става ужасно кисела и заспива в 20 ч. след много тръшкане и рев.

# 362
  • София
Елч, и ние сме така. Но Ди и без 4-часов дневен сън заспива към 22-23 ч, когато аз вече съм гроги. Сънят за нея е враг и това е Laughing Чак се чудя дали няма връзка с тоновете шоколад, които изядох като бременна...

# 363
Честит празник и от мен!
Успях да отида на завършването на племенника ми и съм много доволна. Все си мислех как след някоя и друга година и Петър ще го гледам да завършва първи клас.

За заспиването Петър заспива към девет и половина, случва се и по-рано. Ако е бил на ясла става много бързо, но някой седи при него. Ако не е бил на ясла може да отнеме до половин час. Следобед спи около 1,5-2ч.

# 364
  • в Надежда-та
Мартин си заспива сам към....де да знам до 22.30 май е заспал, ама то обикновено по това време всички сме в леглата и гледаме ТВ. На обяд имаше един период, около месец в кой не искаше да спи след като го отбих. Сега заспива ама между 14.30-15ч и после мн трудно го будя в 17ч заспива пак сам докато гледа детски - вадя му възглавницата, пускам детското и почвам да готвя, нито тишина му пазя нито нищо, ама по-рано немога да го накарам да заспи. Да видим по др. седмица като тръгне на Я как ще е Thinking

# 365
Честит празник и от мен   bouquet

Само не ми говорете за заспиване  Twisted Evil Не заспива сама и никога не заспива лесно. Вечер лягаме към 22, а заспива най-рано в 23,30. Четем книга и после се започва: пишка ми се, ака ми се, много те обичам, дай да те цункам, почеши ми гръбчето и т.н. и т.н Единственото хубаво е, че поразреди акането в гащите (защото установи, че на гърнето печели време да не заспива). Особено ми е любимо към 23 да каже "Ще акам, седни тук да си говорим".
От няколко месеца спрях да я местя в нейното легло, защото много ми дотежа и сега си се шири между мен и баща й. Напоследък заподозря, че имаме намерение да ползваме легълцето й за бебето и има някакви мераци да спи там, но бързо и минава  Grinning

За питането още не се е усетила да пита "Защо". Любимото и е "Ко т'ва?", най-вече за неща, които знае. Хваща книжката и се почва "ко тва, ко тва". Ако и кажа нещо грешно, например сочи котето, аз й казвам куче. Тя казва "А па ти се сбърка. Това е куче" и продължава с "ко тва"

# 366
И ние сме в групата на късно заспиващите. Около 23, даже и след това т.е. когато ние си лягаме.
През деня спи по 3 часа понякога малко повече. Бях намалила дневния сън на 2.30, но въпреки това преди 22.30 трудно заспиваше. Опитвах се следобяда да го събудя след 2-рия час сън, но не стана. То на детето душата му спеше. Аз го будя, той заспива и накрая се отказах. Без сън през деня не мож е да изкара. Ако примерно около обед пътуваме с колата  - спи там. Понякога 30 мин, понякога повече и това му е сънят за през деня. В тези случаи вечер пак си ляга късно. Трябва да е много много изморен, за да си легне по-рано.

Обикновено спи при нас. Докато заспи, ММ вече сънува втори сън и след това няма кой да го пренесе. На мен ми е тежък, а и всякакво тежко нещо ми е забранено да вдигам. Имаме частични успехи да го накараме да си заспи в неговото легло, но са все още рядкост.

Вечер със заспиването нямаме проблеми. Ако нещо се мота и не слуша, му казваме, че загасяме лампата, а пък той сам да се облича, да се мие и да си ляга.  Това го мотивира да побърза. След като загасим лампата си кротува, докато заспи.

# 367
  • София
Ади от около 2 месеца заспива сама. Много лесно се получи. Започнах да й казвам, че отивам да измия чиниите и после ще дойда при нея. Тя се съгласяваше и докато ме чакаше заспиваше. Свикна си така и сега си казваме лека нощ, завивам я и тя си заспива. Обаче не спи на обед от около половин година. Сутрин става в 7 и вечер заспива към 9.

С батко си спят в тяхната стая на двуетажното легло, Ади долу, а Бобсън горе. Заспиват и се събуждат по едно и също време горе-долу.

Клече, радвам се, че писа! Много здраво и кротко бебче и желая!

И моят първокласник премина във втори клас. Вчера беше тържеството. Ади също беше с нас и се държа много прилично. Изслуша 40 минутната програма, която бяха подготвили.

# 368
Ееех, точно това си говорим тези дни с ММ - как да улесним процедурата по вечерното заспиване...  Confused На обяд ляга към 13:30 - 14ч и спи до към 16ч. Понякога и до по-късно, но е рядко. Заспива за 10мин макс.
Нооо вечер е зор, почваме да се къпем към 21ч и рядко приключваме с приспиването преди 22:30. Върти се, шава в тъмното, ние изкарваме по 2 дрямки, тя още се пули... ММ повече го върти, мен малко по-малко.
Но виждам, че проблемът е общ. Simple Smile
Иначе си спи в нейното легло, баща й спи на съседното, а ние с дребен се ширим на спалнята. Не знам как го постига дребното кюфте, хем е някакви 60 и няколко санта, но ляга по диагонал, избутва ме в ъгъла и сутрин съм пред падане от спалнята, а той е централно разположен като цар...  Mr. Green

# 369
  • Пазарджик
Елч още не мога да кажа нищо със сигурност,принципно трябва да свърша към 14-15ч. и после трябва да чакам колегата до към 17-18ч. но знам ли какво ще се случи,ако искаш ще ти се обадя като получа някаква яснота
Жоржи промивам оченцето с физиологичен разтвор и слагам Тобрадекс
Емили  Hug
Фея Hug

# 370
Да споделя и аз за нашето заспиване - и двамата преди 22.30 не лягат. Каката от много малка спря да спи на обяд , но въпреки това си ляга след 22.30. Той спи от към 15 до 17ч и даже и след 23ч заспива , и по същия начин - който го приспива (аз или татко му ) отмърква , а той си пее до някое време, и след това си заспи човека. С каката не помня но и тя трудно заспиваше и и след обяд и вечер. Той поне на обяд го оставям и си заспива сам, но вечер е ...  Crazy

Дейзи  Joy  hahaha , опасна работа са.

Лека от нас.  Hug

# 371
  • sofia
Лия заспива сама, казваме си Лека нощ, целувки, прегръдки, едно мляко и гася лампата.
Когато я учех й казвах , че ще пишкам, а тя беше спокойна. Лия от 2мес възраст спи сама. В леглото не се играе, знае, че там се спи.

# 372
Калин е на тема "Какво е това?". А като е в колата само мамосва  Crazy "Мамо, мамо, мамо, мамо" по 1 милион пъти.

Нашата тема е "Мамо, какво правиш/ какво ядеш/ какво търсиш/ какво носиш??? и след дългият ми изчерпателен, обяснителен и многословен отговор, получавам винаги едно "Ааа" - сякаш всичко е разбрала до последна дума.
И ние в кюпа на болните. Само че аз "лекувам" вирусите по американски - без лекарства, т.е без нищо. Лежа си аз м/у две хлапета в кротка обедна дрямка, след едночасово приспиване и от едната ми страна свири носле, от другата кашля рошава главица, а аз ги гледам как спят и си мисля, че не бих могла да съм по-щастлива. Wink И понеже сме доволно сополиви и така или иначе приличаме на цингета, отиваме на палатка за 3 дни. Може пък чистия въздух да помогне  newsm78
А за присиването - цяла одисея, как ли не пробвах да се научи, с добро с лошо, с рев, с приказки...нищо не стана. А от няколко седмици иска само мене и праща баща си при Боби.
Честит празник на всички.

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 02:34 от pepink@

# 373
  • в Надежда-та
Ха ха ха Буби ние с Мартин спим Т- образно Joy, той винаги е успоредно на възглаавницата и се бута ooooh!

# 374
Оф, Силве как те разбирам, малкия звяр като се примъкне при нас и тя така спи и или аз или баща й отнася тупаника  ooooh!

Люба, винаги съм ти се възхищавала Лия колко е самостоятелна и как внедряваш дисциплина.
И ние Ел така я прилъгваме, понякога се получава, понякога не.

Ели, Тути, ако сформирате срещичка, може да ми звъннете да избягам от работа  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт