Суровоядство

• 61 443
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, дами! Много ми се иска да си направя един "дюнер" пълен със зеленчуци, но не ми идва идея с какво да заместя тестото. Опитах с маруля, ама въобще не се получи  Grinning Бих се радвала, ако някой се сети за нещо да драска  Praynig
п.с. пробвах и с тиквичка, но не ми хареса особено. Ако е някакъв лист ще е много по-добре.

Можеш да опиташ с оризови кори,могат да се намерят в китайските магазини за храни,ние често правим такива сурови рулца с тях.Те са твърди и тънки,мокрят се с вода,за да омекнат,слагаш в широка плитка чиния да ти е по-лесно нареждането на пълнежа и завиваш на руло.
Ще потърся в гугъл дали има нещо подобно,за да видиш.
Ето тук могат да се видят какво представляват:
http://bonapeti.novatv.bg/collection/?receipt=6647

# 121
Благодаря Фея и Хоуп   bouquet Отивам на пазар  Twisted Evil Mr. Green

# 122
Първи (и засега последен) опит да си направя бадемово масло - неуспешен Crossing Arms

Сложих бадемите в кухненския робот - марка Moulinex, с настройката, че действително ще ми трябват поне 15 минути маслото да се покаже. Още на петата минути бадемите буквално започнаха да пушат, а аз сериозно се притесних дали роботът ще издържи. Започнах да спирам през минута, да разбърквам и да го пускам отново. Със сигурност минаха 15 минути, но консистенцията, макар и променена, беше много, много далеч от тази на маслото. В един момент се отказах, защото ми беше писнало, добавих няколко сушени кайсии, фурми, кокосово масло и рожков и си направих смес за бонбони.
Следващия път, когато реша, че искам бадемово масло, явно ще трябва да си го купя. Или да си купя като блендера на Фея Laughing

# 123
Тони, да не би да си сложила твърде малко бадеми? Или да не си спирала да бъркаш достатъчно често?

Аз не съм правила ядково масло в робот, но има много такива филмчета в Тубата... Би трябвало да става.

А Blendtec-ът е страхотна машина. Бих я препоръчала на всеки.

# 124
Бадемите бяха 3 непълни чаени чаши - изглеждаха съвсем подходящи като количество. Спирах доста често, но явно роботът не е достатъчно мощен. Всъщност забелязала съм, че блендерът ми например смила много по-добре и за неколкократно по-кратко време, но пък той е само за по-течни субстанции.

Блендтек, за съжаление, все още не се предлага в България. Но се надявам и това да стане някой ден.

# 125
По молба на щерките отново направих суровия какаов сладолед и открих нещо, което не забелязах вчера заради малкото количество, сладолед, който експериментално направих.

Ядковото масло прави сладоледа твърде ... тежък. Следващият път ще ползвам 1/2 ядково масло и 1/2 Irish moss gel.

Вижте как старчето ми бобтейл посреща суровия плодов сладолед (само банани и ягоди) Simple Smile

# 126
Фея,определено ми  усмихна деня с твоето кученце,мнооого сладък...суровояд. Grinning

# 127
Фея, невероятен сладур е твоето кученце! Много ми харесва!  Grinning
Аз не съм правила бадемово масло вкъщи, но съм купувала сурово такова от Зоя 2-3 пъти и то най-вече да си правя бадемов шейк като ходих да работя в Сл.бряг и нямаше как да си мъкна кухн.робот. Само с помощта на пасатор става супер гладък шейк. Иначе ако реша да правя нещо подобно вкъщи бих накиснала и след това изсушила ядките.
Относно идеи за завиване на дюнер, преди 3 години бях си правила сурова тортия о тпасирани тиквичка с малко ленено семе и босилек. Разстила се върху хартия за печене под формата на кръг и се суши за няколоко часа. Малко повече време отнема, но пък може да се направят няколко тортии. След това си завивах вътре разни зеленчуци като резенчета домат, краставица, авокадо. Става много сполучливо.

# 128
Фея,определено ми  усмихна деня с твоето кученце,мнооого сладък...суровояд. Grinning
Hug

А той си е суровоед в буквалния смисъл на думата: само сурово месо, сурови кокали, сурова карантия, сурови яйца, сурови зеленчуци и плодове. Единствените термично обработени продукти, които получава са млечните (кашкавали, сирена, кефир, кисело мляко), варена тиква (перфектна както при разстройство, така и при запек), по някоя консерва риба или непочистен животински стомах.

Днешната ми вечеря: омлет с мляко и кашкавал (на тефлонов тиган) с броколи, грахови шушулки, лук и покълнали бобчета:

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 05:54 от Фея Кръстница

# 129
  • Sofia
запис   bouquet

# 130
  • Linz
И от мен един запис.
Вегетарианка съм, но до скоро към суровоядството и веганството имах известни резерви. Обаче започнах да се интересувам от здравословно хранене на почти професионално ниво и- о, изненада! Факт е, че това е най-здравословното хранене и веганите и суровоядците реално не страдат от никакви липси, напротив!
Не мисля да си променям драстично начина на хранене, но темата определено ме интересува. Непременно ще пробвам повечето рецепти.

# 131
Добре дошли на новите момичета! Hug

Бях написала, че опитвам да следя с едно приложение на телефона си какви калории приемам и под каква форма - My Fitness Pal, и се оказа, че приемам доволно количество калории от неща, които дори не ги броя за ядене, а си хапвам ей така, между другото, и че, уви, наблягам на въглехидратите за сметка на белтъчините.

Общо-взето трябва да преосмисля начина си на хранене, но точно в момента с това изобилие от плодове, ще ми е малко трудно. Пък и в крайна сметка се чувствам отлично, поддържам едни и същи килограми от студентските си години, така че по-скоро ще се стремя към постепенна и естествена промяна.

Днешната ми закуска бе:

Шейк от лешниково мляко, пъпеш, чия и растителен протеин

250 мл. домашно приготвено лешниково мляко
1 парче пъпеш/110 гр./
половин доза растителен протеин
1 ч.л. чия

Благодарение на приложението, ето и малко за хранителната стойност на шейка:

218 калории
7.2 грама мазнини
24.7 гр. въглехидрати
12.9 гр. белтъчини/протеин

# 132
  • Sofia
Интересува ме плодовия суров сладолед...решила съм да направя с банани и ягоди,и двата плода ли трябва да се замразят във фризера

# 133
Интересува ме плодовия суров сладолед...решила съм да направя с банани и ягоди,и двата плода ли трябва да се замразят във фризера
Важното е бананите да са замразени. Ягодите може и да не са, но тогава ще трябва да преобладават бананите.

# 134
  • Sofia
Благодаря,утре ще го направя   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт